Προσγειωμένος και υποψιασμένος

Όπως στα τρία ντέρμπι του πρώτου γύρου, έτσι και τώρα, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει προσγειωμένος. Επιπλέον, η Ξάνθη τον έκανε να καταλάβει τι μπορεί να πάθει, αν δεν μπει στο ΟΑΚΑ με στόχο να πάρει τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί γιατί ο δικέφαλος πηγαίνει με χαμηλωμένα φτερά στα δύσκολα ματς που ακολουθούν.

Προσγειωμένος και υποψιασμένος
Τούντορ-ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το τέταρτο φετινό του ματς με τους μεγάλους του κέντρου, και όπως τις τρεις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, πηγαίνει και με χαμηλωμένα φτερά, καθώς θα προέρχεται από ισοπαλία.

Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από τα παιχνίδια του πρώτου γύρου με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι δυο βασικές διαφορές εκείνων των αγώνων με αυτόν που έρχεται τη Κυριακή είναι η έδρα και το σύστημα.

Προτεραιότητα το πρωτάθλημα

Πριν υποδεχθεί την ΑΕΚ, στα τέλη Σεπτέμβρη, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει την Καμπάλα. Τότε, οι ασπρόμαυροι είχαν ευνοηθεί από τις εκλογές, καθώς το παιχνίδι με την Ένωση είχε μεταφερθεί και δεν είχε γίνει Κυριακή αλλά Τετάρτη. Ο ΠΑΟΚ είχε μείνει στο 0-0 με την Καμπάλα και είχε προλάβει να ανακτήσει δυνάμεις. Αυτή τη φορά, ανάμεσα στο τελευταίο παιχνίδι και αυτό με την Ένωση, μεσολαβούν τέσσερις ημέρες. πριν υποδεχθεί Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει τις Ντόρτμουντ και Κράσνονταρ αντίστοιχα, παιχνίδια που είχαν λήξει με 1-1 και 0-0.

Όπως στα παιχνίδια με τους δυο αιώνιους, έτσι και τώρα, ο Ιγκόρ Τούντορ έβαλε σε προτεραιότητα τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ειδικά στη περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο Κροάτης τεχνικός ένιωθε πως παίζει πολλά, ακόμα και το κεφάλι του λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό και της ισοπαλίας με τον Ηρακλή.

Σε εκείνες τις περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ είχε ήδη βρει κάποιες σταθερές στο σύστημα με τρεις κεντρικός αμυντικούς που χρησιμοποιούσε ο Τούντορ. Τώρα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη προσπάθεια προσαρμογής στο 4-2-3-1, και πηγαίνει στην έδρα του αντιπάλου.

Προσγειωμένος στο ντέρμπι

Όπως στα τρία ντέρμπι του πρώτου γύρου, έτσι και τώρα, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει προσγειωμένος. Επιπλέον, η Ξάνθη τον έκανε να καταλάβει τι μπορεί να πάθει, αν δεν μπει στο ΟΑΚΑ με στόχο να πάρει τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Και η ΑΕΚ δείχνει τελευταία πως είναι άκρως αποτελεσματική όταν φτάνει στην περιοχή του αντιπάλου.

Το γκολ που πέτυχε ο Σολτάνι στο φινάλε του αγώνα έκοψε τον αέρα των ασπρόμαυρων. Ακόμα και αυτό να μην είχε συμβεί, το πάθημα του πρώτου ημιχρόνου μένει σε όλους. Και δεν έχει σημασία αν στην άμυνα υπήρχε ο Τζιόλης, που δεν θα είναι εκεί. Για να φτάσει στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ η Ξάνθη "εκμηδένισε" τη μεσαία γραμμή του αντιπάλου της. Έκοψε την επικοινωνία της άμυνας με τους Χαρίση και Τσίμιροτ, που δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα δεδομένα. Και αναφέρομαι στους δυο παίκτες διότι εκείνοι θα είναι βασικοί και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Στο ΟΑΚΑ, ο Τούντορ θα πάει - καλώς εχόντων των πραγμάτων για εκείνον - τους Μακ και Ροντρίγκες. Ο Σλοβάκος προέρχεται από μια εβδομάδα με λίγες προπονήσεις λόγω τραυματισμού.

Όσο για το τι θα γίνει κάτω από τα δοκάρια; Έλα ντε… Ο Τούντορ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς θα έχει έναν νέο τερματοφύλακα που τον ζήτησε επιτακτικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, και τον Όλσεν να προέρχεται από την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΥΓ: Πριν από σχεδόν πέντε μήνες, ο Ιβάν Σαββίδης, είχε "φορτώσει" τόσο με την λευκή ισοπαλία με την Ξάνθη στη Τούμπα που έκανε μεταγραφική σύσκεψη και τελικά έφερε τον Μπερμπάτοφ. Και μετά το παιχνίδι στα Πηγάδια ήταν "φορτωμένος". Η αλήθεια είναι πως συχνά - πυκνά μέσα στη σεζόν είχε λόγους να τηλεφωνεί μετά από ματς και να τα ακούει όποιος… σήκωνε το τηλέφωνο. Βέβαια, τις περισσότερες φορές είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος ξέρει Ρώσικα, αν και όταν ο Σαββίδης τηλεφωνεί φορτωμένος, δε μιλάει Ρώσικα αλλά…. "Γαλλικά". Βέβαια, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να σκέφτεται "τι κάνετε όλοι εσείς εκεί πέρα" και να δει τι έχει χτίσει, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλη η χρονιά σε 91 λεπτά!

Το crash test του βάθους πάγκου

News 24/7

24MEDIA NETWORK