Τα μαθηματικά των οπαδών

Ο Αντώνης Τσακαλέας αναλύει με πράξεις και αριθμούς τα μαθηματικά των οπαδών.

Τα μαθηματικά των οπαδών

Το.. 3,5 + 3,5 = "Αεροδρόμιο", η προεργασία που οδήγησε στις μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις, οι 40 μέρες του Βαρέλα και ο Άγιαξ που έρχεται στο προσκήνιο.

Παίρνει και Βαρέλα

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να ολοκληρώσει άλλη μια μεταγραφική κίνηση, την όγδοη του καλοκαιριού, και αισθάνομαι πως ο Φερνάντο Βαρέλα, που τελικά θα περάσει το κατώφλι της Τούμπας, δε θα κλείσει την πόρτα.

Το όνομα του 29χρόνου κεντρικού αμυντικού ακούστηκε για πρώτη φορά στις 9 Ιουνίου, όταν και δημοσίευμα στη Ρουμανία ανέφερε πως ο Τζίτζι Μπεκάλι απέρριψε πρόταση, "Ελληνικής ομάδας", ύψους μισού εκ. ευρώ για τον ποδοσφαιριστή. Ο Ολυμπιακός δεν ψαχνόταν σε εκείνα τα μέρη για κεντρικό αμυντικό, ο Παναθηναϊκός είχε άλλου στραμμένη τη προσοχή του, η ΑΕΚ είχε ήδη συμφωνήσει με τον Τσιγκρίνσκι και ετοιμαζόταν να τον ανακοινώσει, άρα έμενε ο ΠΑΟΚ.

Ο Φερνάντο Βαρέλα είναι, όπως και ο Τζάλμα Κάμπος, "προϊόν" του τμήματος σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ. Το όνομά του υπάρχει στις λίστες των ασπρόμαυρων από τα μέσα της περσινής σεζόν. Ο Βαρέλα αξιολογήθηκε καθώς οι ασπρόμαυροι έστειλαν δικούς τους ανθρώπους και τον είδαν αρκετές φορές από τον Οκτώβριο μέχρι και το τέλος της σεζόν, "ψάχτηκαν" με τον ίδιο και αφού τον είχαν σύμμαχο, άρχισαν τις διαπραγματεύσεις με τον Μπεκάλι. Το κακό για τον Βαρέλα δεν είναι άλλο από την επιμονή που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπό του. Και πάντα η επιμονή σε ένα παίκτη, εκτινάσσει τις προσδοκίες. Εδώ και 40 μέρες, ο Βαρέλα "παίζει" στα πρωτοσέλιδα. Η Στεάουα "πάτησε" πάνω στην επιμονή του ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ από κάποια στιγμή και μετά αποφάσισε πως ναι μεν θα αποκτήσει τον Βαρέλα αλλά δεν θα τον έχει στα παιχνίδια της τρίτης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

ΔΙΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Για ένα ακόμα καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ φλερτάρει να φτάσει τον διψήφιο αριθμό νέων αποκτημάτων. Έχει πάρει παίκτη σχεδόν σε όλες τις θέσεις εκτός της επίθεσης, την ώρα που πούλησε τον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν. Ο Μακ ήρθε ως εξτρέμ, έκανε "ντόρο" ως επιθετικός, και τώρα στη Ζενίτ, ο Λουτσέσκου καλείται να τον αξιοποιήσει. Και κάπου εδώ, έρχονται τα περιβόητα... μαθηματικά των οπαδών. "Ήρθαν 3,5 εκ. Ευρώ από τον Μακ. Αν περάσουμε τον Άγιαξ έρχονται άλλα 3,5 εκ. ευρώ λόγω συμμετοχής στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Άντε, Ιβάν, σπρωξ' τα και φέρε μια "μεταγραφή αεροδρομίου" να γουστάρουμε". Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει προεργασία. Και η προεργασία έχει γίνει. Αλλά... (πάντα υπάρχει αυτό το "αλλά"... ) όση προεργασία και να γίνει, ο Αύγουστος είναι αρκετά περίεργος μήνας. Οι "καραμπόλες" φέρνουν παίκτες που μέχρι τώρα ήταν "αδιαπραγμάτευτοι" στις λίστες των υπό παραχώρηση. Από την άλλη, η εγγύηση της συμμετοχής έστω στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι κάτι που μπορείς να το "πουλήσεις" ως ομάδα. Και τέλος, θα παίξει ρόλο και η κλήρωση. Ο ΠΑΟΚ, μετά τις μεταγραφές με φόντο έστω και ένα από τα δυο παιχνίδια με τον Άγιαξ (οι Μάτος, Σάχοφ, Κάμπος, Κρέσπο είναι 100% έτοιμοι για το πρώτο, ο Μπίσεσβαρ και ο Κάνιας είναι στο 50% και ο Μπρκιτς στο 30%) έγιναν και πλέον οι υπόλοιπες είναι με φόντο στα πλέι οφ, είτε του Τσάμπιονς είτε του Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΑΙΡΝΕΙ 10ΑΡΙ ΚΑΙ 9ΑΡΙ

Με ρίσκο, και ως αίσθηση - και όχι ως ρεπορτάζ - λέω οτι ο ΠΑΟΚ, πλην του Βαρέλα, θα ψαχτεί για άλλες δυο κινήσεις. Για "10άρι" και "9άρι".

Όλα αυτά θα επανέλθουν στο προσκήνιο σε δυο εβδομάδες. Οι παίκτες έκαναν τα δυο τελευταία τους μπάνια και επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις. Ο Άγιαξ μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Αρχίζει η μελέτη, η αποκωδικοποίηση, η στόχευση. Μπορεί κάποιος να τα πει "ματς χωρίς αύριο". Όχι. Αυτά είναι ματς με σπουδαίο αύριο. Ο Ίβιτς έχει ήδη ετοιμάσει τα σχέδιά του για τα παιχνίδια. Κάποια από αυτά θα τα δουλέψει στο φιλικό της Πέμπτης, αλλά τα περισσότερα στις τρεις σημαντικές προπονήσεις της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής. Θεωρώ ότι πάνω - κάτω, η ενδεκάδα έχει βγει, αλλά έχουμε μέρες μέχρι το πρώτο παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σαββίδης: "Προσκαλώ Ρώσους παίκτες στον ΠΑΟΚ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK