Θέλει επιθετικό και κάτι ακόμα

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Τιφλίδας και τονίζει την ανάγκη απόκτησης φορ από την ομάδα του Ίβιτς.

Θέλει επιθετικό και κάτι ακόμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το παιχνίδι με την Ντιναμό Τιφλίδας στη Τούμπα δεν αντέχει μεγάλη κριτικής, χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν πράγματα να μείνουν από αυτό. Το πρώτο έχει να κάνει με την αδυναμία του Σάχοφ να παίξει ως δεκάρι.

Τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή ο Ουκρανός πήρε ένα ρόλο τον οποίο έδειξε ότι δεν μπορεί να σηκώσει. Και το κακό για εκείνον είναι πως ο Μπίσεσβαρ, ο ακόμα ανέτοιμος Μπίσεσβαρ, "το έχει" σε σχέση με εκείνον. Ο Σάχοφ γύριζε αρκετά μέτρα πίσω για να πάρει μπάλα και δεν μπόρεσε να βρει χώρους για να την ζητήσει ξανά στον άξονα, την ώρα που οι Κάνιας και Τσίμιροτ έκαναν καλά τη δουλειά τους πίσω του.

Ο Τσίμιροτ προσπαθεί να εκτελέσει τα "θέλω" του Ίβιτς, με τον Σέρβο να του ζητά συνεχώς να γίνει πιο σκληρός, πιο πιεστικός, να γίνει δηλαδή πιο ολοκληρωμένος μέσος. Ο Κάνιας από την πλευρά του βγάζει σιγά - σιγά τα στοιχεία εκείνα τα οποία υπήρχαν στο "βιογραφικό" του.

Στην επίθεση ο Περέιρα έπαιζε συνεχώς ως δεύτερος επιθετικός χωρίς να υπάρχει... πρώτος. Ο Αργεντινός ξέρει να κινείται στον χώρο, να έρχεται από πίσω για να κάνει φάση, να βγαίνει γρήγορα για να εκμεταλλευτεί κάθετη πάσα, να εκτελεί τις στημένες φάσεις καθώς έχει "γλυκό πόδι" αλλά δεν είναι ο επιθετικός κορυφής. Ειδικά από τη στιγμή που το σύστημα με έναν επιθετικό είναι αυτό που προτιμά ο Βλάνταν Ίβιτς, ο Περέιρα δεν είναι εκείνος που θα "γεμίσει" την περιοχή με την παρουσία του.

ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΛΑΟΥΣ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κινηθεί για επιθετικό, για έναν ακόμα Κλάους. Το αν αυτός θα είναι "πρώτος" ή "δεύτερος", αν θα είναι "βασικός" ή "ισάξιος" και όλα τα άλλα, είναι θέματα που θα μπορούν να συζητηθούν μόνο αν γίνει μια κίνηση.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλον "Κλάους" την ώρα που στις περισσότερες θέσεις υπάρχει και δεύτερος παίκτης με τα χαρακτηριστικά που έχει ο πρώτος. Στο βάθος υπάρχει και ο Κουλούρης, ον οποίο δεν "ξεγράφει" κανείς, όμως είναι άλλο να λες πως στο αριστερό άκρο της άμυνας έχω έναν βασικό (Λέοβατς) και έναν νεαρό (Γιαννούλη) και άλλο να το λες αυτό για την κορυφή της επίθεσης.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΝ "ΤΖΙΟΛΗ"

Όπως ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλον "Κλάους" έτσι δεν έχει και άλλον "Τζιόλη". Ο Έλληνας μέσος θα ήταν χρησιμότατος ως επιλογή στον πάγκο. Σε μια σεζόν με 45-50 παιχνίδια, θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Κάπως έτσι αποκτούν βάθος οι ομάδες.

Όταν φτάνουν να κάνουν "δεύτερες" τις πρώτες τους, δοκιμασμένες επιλογές. Ο Τζιόλης ήξερε τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ τον Τζιόλη, και οι ασπρόμαυροι επιλέγουν να τον αφήσουν. Την δεδομένη στιγμή, δεν υπάρχει σκέψη για την απόκτηση παίκτη στη μεσαία γραμμή.

Ο Βλάνταν Ίβιτς είναι καλυμμένος από την παρουσία των Κάνιας, Τσίμιροτ, Χαρίση καιΣάχοφ. Προφανώς περίσσευε έναν πέμπτος μέσος, όπως περίσσευε και έναν πέμπτος κεντρικός αμυντικός. Και πάντα, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κόουτς ξέρει, και περιμένει από τον Σάχοφ να... ξεκαθαρίσει την θέση του στο παιχνίδι.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στη θέση του επιτελικού μέσου, ο Ίβιτς έδιωξε κάθε σκέψη που δημιουργήθηκε από την απουσία του Πέλκα από την αποστολή, τονίζοντας πως τον υπολογίζει ως επιλογή για τη θέση "10" μαζί με τον Μπίσεσβαρ. Στα άκρα όμως ο Ζάιρο, που έχει σπαταλήσει όσες ευκαιρίες του έχει δώσει ο Ίβιτς είναι συνεχώς στο "φεύγει - μένει".

Ο ΠΑΟΚ θέλει φορ, αλλά ίσως και κάτι ακόμα για να στηρίξει ακόμα περισσότερο τη φετινή προσπάθεια να κρατήσει δυο καρπούζια σε μια μασχάλη. Ο Δικέφαλος καλείται να επιστρέψει στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και παράλληλα να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα.

Ούτε να παλέψει για το πρωτάθλημα, ούτε να είναι κοντά, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Να το διεκδικήσει. Στην πέμπτη σεζόν του Ιβάν Σαββίδη, αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων
ΠΑΟΚ - Ντιναμό Τιφλίδας 2-0
Ίβιτς: "Αν μπορούμε να αποφύγουμε τη Γιουνάιτεντ... το προτιμώ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK