Το crash test του βάθους πάγκου

O Αντώνης Τσακαλέας γράφει για το εξ αναβολής παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη και τα σχέδια του Ιγκόρ Τούντορ που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το crash test του βάθους πάγκου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο Ιγκόρ Τούντορ στο θέμα του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ είναι εμφανής, και δεν αποκλείεται να κάνει ρεκόρ με τη χρησιμοποίηση τριών διαφορετικών τερματοφυλάκων σε ισάριθμα, διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος, μέσα σε επτά ημέρες. Όσο για την σταθερότητα που αναζητούσε; Μάλλον πάει περίπατο, καθώς σκέφτεται να κάνει μίνιμουν έξι αλλαγές σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι.

Ο Κροάτης τεχνικός έκανε στροφή στο 4-2-3-1, και η πρώτη του σκέψη για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του ήταν να βρει σταθερές προκειμένου να βαδίσει πάνω σε αυτές. Το μόνο σταθερό μέχρι στιγμής είναι το 4-2-3-1, καθώς οι αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι μεγαλύτερες του 50% της ενδεκάδας.

Είκοσι διαφορετικοί παίκτες σε μία εβδομάδα

Στο παιχνίδι με την Καλλονή για το κύπελλο, ο Ιγκόρ Τούντορ ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα με τους Μελίσσα, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίση, Μακ, Πέλκα, Ζάιρο, Κλάους. Τρεις ημέρες αργότερα, και στην αναμέτρηση με τη Βέροια, είχε ως νέα πρόσωπα σε σχέση με το παιχνίδι με την Καλλονή τους, Σκόνδρα, Μαλεζά, Κοροβέσης, Κάτσε, Τζιόλη και Μπερμπάτοφ. Στο παιχνίδι της Τετάρτης (20/1) με αντίπαλο την Ξάνθη, βάσει των όσων έδειξε στις προπονήσεις, ο Τούντορ σκέφτεται να επαναφέρει στην ενδεκάδα, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Βέροια, τους Όλσεν, Κίτσιου, Τζαβέλλα, Τσίμιροτ, Χαρίση, Μυστακίδη, Πέλκα και ίσως Σάμπο. Αν γίνουν όλες αυτές οι αλλαγές, τότε ο Ιγκόρ Τούντορ θα έχει χρησιμοποιήσει 20 διαφορετικούς παίκτες ως βασικούς μέσα σε μια εβδομάδα με έξι και οκτώ αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Και το αποκορύφωμα; Αν ο Τούντορ χρησιμοποιήσει τον Ρόμπιν Όλσεν σήμερα και τον Μάρκο Βελλίδη τη Κυριακή με την ΑΕΚ, τότε, σε θα δούμε το "μια πόλη, μια ομάδα, τρεις γκολκίπερ σε μια βδομάδα".

Με τους Μακ και Μαλεζά εκτός αποστολής λόγω προβλημάτων που δεν είναι σοβαρά αλλά θα μπορούσαν να επιδεινωθούν αν αγωνιζόταν στα Πηγάδια, πιστεύω πως αν κάποιος ρωτούσε τον Ιγκόρ Τούντορ τι προτιμά για σήμερα ανάμεσα σε αναβολή του αγώνα ή νίκη επι της Ξάνθης, το πιθανότερο είναι να ζητούσε νίκη αλλά είμαι σίγουρος πως θα το σκεφτόταν, καθώς και η αναβολή δεν θα τον στεναχωρούσε.

Το άλλοθι του Τούντορ

Τα διαδοχικά παιχνίδια και οι πολλές αλλαγές κρίνουν τους πάντες. Ίσως λιγότερο από όλους τον προπονητή, που προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Αν κάποιος πάει να του ρίξει ευθύνες για τις πολλές αλλαγές, έχει το άλλοθι του άγχους για τη κούραση που μπορεί να φέρει τραυματισμούς. Από θλάσεις (και) φέτος ο ΠΑΟΚ, άλλο τίποτα. Αν κάποιος πάει να του ρίξει ευθύνες για το αποτέλεσμα, οι συνεχείς αλλαγές και οι διαδοχικοί αγώνες θέτουν θέμα όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά και για οποιαδήποτε ομάδες τις επιχειρούσε.

Από την άλλη βέβαια, όταν στο μυαλό σου έχεις δικαιολογίες πριν από ένα παιχνίδι, το πλέον πιθανό είναι να χάσεις. Ο ΠΑΟΚ, στη Ξάνθη δίνει το πρώτο "σοβαρό" τεστ του νέου συστήματος, όχι όμως με όλα τα "όπλα".

Βάσει των όσων σκέφτεται ο Ιγκόρ Τούντορ, η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ του δευτέρου γύρου θα αποτελείται από τους Βελλίδη, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίση, Μακ, Πέλκα, Ροντρίγκες, Κλάους. Αυτές είναι οι επιλογές του Τούντορ μέσα από την αξιολόγηση του ρόστερ και την ιεραρχία που έχει δημιουργήσει στο μυαλό του ο Κροάτης τεχνικός για το 4-2-3-1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έχει κι άλλα να σκεφτεί ο ΠΑΟΚ

Χωρίς Μακ και Μαλεζά με Ξάνθη ο ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK