Γιατί τρελάθηκε ο Ίβιτς με Τζαβέλλα!

Φταίει, δε φταίει, η όλη ιστορία δε μπορεί και δεν θα σταματήσει στο "φάγωμα" του Τζαβέλλα. Στο κάτω - κάτω της γραφής, τον Τζαβέλλα κάποιοι τον έχρισαν αρχηγό και κάποιοι του έδωσαν νέο συμβόλαιο. Τι είπε όμως ο Έλληνας πριν το ματς με τη Φιορεντίνα που προκάλεσε την έκρηξη του Βλάνταν Ίβιτς;

Γιατί τρελάθηκε ο Ίβιτς με Τζαβέλλα!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η επίπλαστη ηρεμία που επικρατεί στον ΠΑΟΚ δύσκολα θα μακροημερεύσει. Τα πρώτα απόνερα του ξεσπάσματος του Βλάνταν Ίβιτς έστειλαν τον Γιώργο Τζαβέλλα εκτός ομάδας, όμως είναι καταγεγραμμένο πως μετά από τέτοιες καταστάσεις, όταν η πόρτα της εξόδου ανοίγει, μένει για μέρες ανοικτή.

Ο Δικέφαλος θα κουβαλά για καιρό τα όσα είπε δημόσια ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος μέσα του γνωρίζει πως από τη στιγμή που είπε το "ή θα φύγωεγώ ή θα φύγουν εκείνοι",ακόμα και το "εκείνοι" να ισχύσει, οι τριγμοί που φέρνουν τέτοιες κινήσεις, διατηρούν το... "εγώ" κοντά στην έξοδο.

Όσο κλειστά και αν (πρέπει να) είναι τα αποδυτήρια, πάντα κάτι βγαίνει προς τα έξω. Και πάντα, αυτό που μετράει είναι το ποιος τα βγάζει, ο τρόπος και ο σκοπός για τον οποίο τα βγάζει. Το να το κάνει ο προπονητής, δημοσίως, σε συνέντευξη Τύπου, και να βάζει στο παιχνίδι και τους δημοσιογράφους, είναι μια κίνηση δύσκολα, ειδικά όταν το κάνει για να καταδείξει "κακώς κείμενα" που έχει παρατηρήσει ο ίδιος και "τα ξέρετε και εσείς" όπως είπε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στους δημοσιογράφους.

Στους οποίους ο Βλάνταν Ίβιτς πέταξε το μπάλακι, κάνοντάς τους συμμέτοχους στην όλη ιστορία. Και βέβαια, επανέρχεται στην επιφάνεια αυτό που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει μια ζωή, όσον αφορά την "σχέση" φιλάθλων - δημοσιογράφων. "Αφού τα ξέρετε, γιατί τα κρύβετε" θα βγουν και θα πουν μόλις για παράδειγμα μιλήσει ο Ίβιτς και πει όσα είπε, ενώ δυο εβδομάδες νωρίτερα, όταν οι δημοσιογράφοι έβγαλαν το θέμα που προέκυψε με τον Αθανασιάδη έλεγαν "μη τα βγάζετε όλα προς τα έξω, προστατεύστε την ομάδα".

Φταίει, δε φταίει, η όλη ιστορία δε μπορεί και δεν θα σταματήσει στο "φάγωμα" του Τζαβέλλα. Στο κάτω - κάτω της γραφής, τον Τζαβέλλα κάποιοι τον έχρισαν αρχηγό (μεταξύ αυτών και ο Ίβιτς) και κάποιοι του έδωσαν νέο συμβόλαιο μέχρι το 2020 (στο οποίο συμφώνησε και ο Ίβιτς). Ούτε μόνος του ανακηρύχτηκε αρχηγός, ούτε μόνος του επέκτεινε το συμβόλαιό του.Τα σενάρια που έχουν προκύψει μέχρι τώρα είναι... λίγα σε σχέση με όσα θα προστίθενται μέρα με την ημέρα.

"Κάποιος μου είπε", "κάτι έμαθα", "εγώ που ξέρω εκείνον μου είπε", "έχω κολλητό που ξέρει".... Όλα αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Όταν όμως ένας προπονητής έρχεται και επιβεβαιώνει δημοσίως πράγματα, αυτομάτωςοι συνομοσιολόγοι αποκτούν μεγαλύτερο κοινό αλλά και μεγαλύτερο κύρος. Πέφτει νερό σε ένα μύλο που ούτως ή άλλως έχει το τρόπο του να διατηρείται σε κίνηση, και δεν το έχει ανάγκη αυτό.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΤΟΥ ΙΒΙΤΣ

Στην προπόνηση της περασμένης Τρίτης, ο Βλάνταν Ίβιτς, μιλώντας στους παίκτες - παρουσία του Γιώργου Τζαβέλλα - γνωστοποίησε πως στενός του συνεργάτης, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, του μετέφερε πως ο Τζαβέλλας, πριν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ιταλία με την Φιορεντίνα, έκανε υποτιμητικές αναφορές στον ΠΑΟΚ, μειώνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας, ενώ έκανε και υποτιμητικές αναφορές τόσο για τον Σέρβο τεχνικό όσο και για τον τεχνικό διευθυντή. Το όλο σκηνικό, έφερε και την "έκρηξη" του Ίβιτς στην συνέντευξη Τύπου, και τον ώθησε να στείλει τον Τζαβέλλα στην Κ20 τονίζοντας πως "δεν έχουν θέση στην ομάδα όσοι δεν πιστεύουν σε αυτή".

Για να επιστρέψουμε στο "ή εγώ ή εκείνοι" που είπε ο Βλάνταν Ίβιτς, που μένει, και κυρίως ειπώθηκε δημοσίως και όχι εντός αποδυτηρίων... Είναι μια ατάκα την οποία θα βρίσκει μπροστά του για καιρό. Πάντα, οι διχαστικές ατάκες, αυτό που καταφέρουν είναι να συσπειρώσουν δυο κομμάτια, τα οποία θα πρέπει πρώτα στο δικό τους εσωτερικό να είναι δεμένα.

Όταν δηλαδή ο Ίβιτς λέει "ή με μένα ή εκτός" θα πρέπει πρώτα εκείνος να ξέρει οτι πίσω του, στην πλάτη του, έχει ανθρώπους που είναι 100% μαζί του. Και οι παίκτες, αντίστοιχα για να είναι "μαζί του" θα πρέπει πρώτα να είναι 100% καλά μαζί. Να έχουν αποδεχθεί τους ρόλους τους, να "εκτελούν και μετά να βγαίνουν παραπονούμενοι" που μας έλεγαν και στον στρατό. Είναι όλοι με τον Ίβιτς; Είναι όλοι οι παίκτες μαζί;

Οι απαντήσεις, θα έρθουν σύντομα και από τη μια και από την άλλη πλευρά. Το αν ο Βλάνταν Ίβιτς έχει ακόμα "συμμάχους" εντός ΠΑΟΚ και το "μαζί σου" δεν τον λένε μόνο επειδή στηρίζουν τον θεσμό του προπονητή αλλά και το πρόσωπο που βρίσκεται σε αυτή την καρέκλα θα φανεί, το αργότερο, στις μεταγραφές. Το αν οι παίκτες είναι όλοι μαζί, θα φανεί από την διαχείριση των όσων συμβούν στο επόμενο δεκαήμερο.

Και μέσα σε όλα υπάρχει και η... ειρωνεία που μπορεί να δει κάποιος στον ΠΑΟΚ.Πέρυσι, το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν οι τραυματισμοί. Φέτος, αυτό λύθηκε σε βαθμό που... ο προπονητής έχει συνεχώς όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και δεν μπορεί να τους διαχειριστεί. Μέχρι πριν την διακοπή, η μεγάλη συζήτηση για τον ΠΑΟΚ ήταν το "βάζουμε γκολ με το σταγονόμετρο και χάνουμε ευκαιρίες". Και στα δυο πρώτα παιχνίδια μετά την διακοπή... ο ΠΑΟΚ βάζει έξι γκολ και είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν όταν δεν σκόραρε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ίβιτς ξεβρακώθηκε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK