Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου βρήκε τον ΠΑΟΚ να καλύπτει όλες τις ανάγκες που είχαν καταγραφεί. Για κάθε θέση, υπάρχουν δυο “πρώτες” επιλογές, που θα κληθούν να αποδείξουν εντός γηπέδου της... πρωτιά τους στην επιλογή του Ράζβαν Λουτσέσκου. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου βρήκε τον ΠΑΟΚ να καλύπτει όλες τις ανάγκες που είχαν καταγραφεί από την πρώτη της μέρα, και πλέον ο Ράζβαν Λουτσέσκου καλείται να διαχειριστεί ένα ρόστερ δομημένο για παιχνίδια Κυριακής – Πέμπτη – Κυριακή, με τα παιχνίδια της Πέμπτης να έχουν φύγει από την εξίσωση. Ποιοι είναι οι 22 πρώτοι, ποιοι περιμένουν πίσω τους και ποια η προετοιμασία ενόψει Ιανουαρίου.

Με τέσσερις “11αδάτους” παίκτες να έχουν αποκτηθεί το τελευταίο δεκαήμερο των μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ των πρώτων επίσημων αγώνων δεν θα είναι η πλέον η αρχή της βάσης του αρχικού σχήματος.

Για κάθε θέση, υπάρχουν δυο “πρώτες” επιλογές, που θα κληθούν να αποδείξουν εντός γηπέδου της... πρωτιά τους στην επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Ο Ροδρίγο Ρέι έχει πάρει φανέλα βασικού και θα την έχει εφόσον είναι υγιείς και συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις. Πίσω του Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που αποκτήθηκε γνωρίζοντας πως θα είναι η εναλλακτική λύση, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.

ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ

Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Ο Λέο Μάτος είναι βασικός και αναντικατάστατος από την ημέρα που αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο, έχοντας βάλει ψηλά το πήχη του εσωτερικού ανταγωνισμού. Φέτος, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης θα κληθεί να... φορέσει τα παπούτσια του όταν ο Βραζιλιάνος δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, καθώς έχουν και το ίδιο αγωνιστικό στυλ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Οι Κάρλος Σαμπράνο, Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Κρέσπο και Στέλιος Μαλεζάς είναι οι τέσσερις πρώτες επιλογές για τις δυο θέσεις. Η σειρά με την οποία καταγράφηκαν οι κεντρικοί αμυντικοί είναι με βάση τις ετήσιες απολαβές τους. Με βάση τα χαρακτηριστικά τους, οι Σαμπράνο και Βαρέλα “συγκρούονται” και ο Χοσέ Κρέσπο ίσως το εκμεταλλευτεί, με τον Στέλιο Μαλεζά να είναι το “μπακ απ”.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ

Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Η συγκεκριμένη θέση άμυνας είναι η μόνη στην οποία, θεωρητικά, υπάρχει ισορροπία, και αυτό διότι ο Ντιράν Λεβέκ εξακολουθεί να αποτελεί “ερωτηματικό” από τη στιγμή που δεν έχει πάρει τέτοιο αριθμό παιχνιδιών ώστε να υπάρχει εικόνα για το αν είναι σε θέση να κοντράρει τον Μαρίν Λέοβατς.

ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Ο Χοσέ Κάνιας φαίνεται να έχει μικρότερο προβάδισμα, έναντι του Έργκους Κάτσε, από αυτό είχαν οι δυο τους πριν από την έναρξη της σεζόν. Ο Αλβανός μέσος είναι διατεθειμένος να βάλει δύσκολα στον Ισπανό, με τον τελευταίο να είναι βασικός και αναντικατάστατος κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Ο Μουρίσιο είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ασπρόμαυρου ρόστερ και θα πάρει φανέλα βασικού όταν θα είναι αγωνιστικά έτοιμος προκειμένου να βγάλει στο γήπεδο τα λεφτά που μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο Γκόικο Τσίμιροτ έχει παραμείνει στην Τούμπα αν και ακόμα και τώρα, οι βαλίτσες του είναι γεμάτες, και η θέση που είχε στην ενδεκάδα είναι πλέον επισφαλής.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί είναι μια επένδυση συνολικού ύψους 5.000.000 Ευρώ (αν υπολογίζει κανείς τα χρήματα που συμπεριλαμβάνονται στο τεταρετές συμβόλαιο που υπέγραψε συν αυτά που δόθηκαν για την απόκτησή του) και έρχεται για να δώσει το κάτι παραπάνω στη θέση “10”. Εκεί, πίσω του βρίσκεται ο Δημήτρης Πέλκας, με τον νεαρό να ετοιμάζεται να αναπροσαρμόσει το συμβόλαιό του και παράλληλα να βρει απαντήσεις στον συναγωνισμό.

ΔΕΞΙΑ ΕΞΤΡΕΜ

Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Ο Τζάλμα Κάμπος προέρχεται από τις πλέον πειστικές του εμφανίσεις στο ξεκίνημα της σεζόν, και στο πλευρό του έχει τον αγαπημένο της κερκίδας. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια θα είναι σε δυο με τρεις εβδομάδες έτοιμος να αγωνιστεί και τότε ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα κληθεί να πάρει αποφάσεις που θα αφορούν την διαχείριση της θέσης.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ

Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Σε αυτή η θέση υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στον βασικό και τον παίκτη “μπακ απ”. Από τη μια η εμπειρία του Ρόμπερτ Μακ και από πίσω του το θράσος και το ταλέντο του Δημήτρη Λημνιού, σε έναν συναγωνισμό που μπορεί να βγάλει και τους δυο κερδισμένους.

ΚΟΡΥΦΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Το παζλ του Λουτσέσκου: Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έχει πάρει τα σκήπτρα από τον Στέφανο Αθανασιάδη και είναι αδιαμφισβήτητα η πρώτη επιλογή στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ευθύμη Κουλούρη να έχει μια ακόμα ευκαιρία για να επιβεβαιώσει εκείνους που τον πιστεύουν.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Κάτω από τα δοκάρια, ο Παναγιώτης Γλύκος αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των Ιανουάριο και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για το πλάνο ένταξής του και στους αγώνες. Στην άμυνα, οι Αχιλλέας Πούγγουρας και Παναγιώτης Δεληγιαννίδης παράμειναν στο ασπρόμαυρο ρόστερ, αν και υπήρχε συζήτηση για τον δανεισμό τους τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, και για να φανούν θα πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε λεπτό αγωνιστικού χρόνου, όταν αυτός τους δοθεί.

Στη μεσαία γραμμή οι Εβγέν Σάχοφ και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, βασικοί και αναντικατάστατοι την περσινή σεζόν, βλέπουν τα δεδομένα να έχουν αλλάξει. Ο Ολλανδός δεν αποκλείεται να βρεθεί εκτός ΠΑΟΚ επιστρέφοντας στην Τουρκία, και ο Ουκρανός θα πρέπει να αφήσει πίσω του το κακό ξεκίνημα της σεζόν για να βρεθεί στο ροτέισον την ενδεκάδας. Όσο για τον Τάσο Δημητριάδη, ο μη δανεισμός του είναι κάτι που δεν συμφέρει ούτε εκείνον ούτε τον ΠΑΟΚ. Στα άκρα, ο Γιάννης Μυστακίδης θα είναι – καλώς εχόντων των πραγμάτων – σε θέση να αγωνιστεί στα τέλη Οκτωβρίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK