Τους έπεισε ότι μπορούν

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον ΠΑΟΚ που ανέτρεψε τα σε βάρος του δεδομένα κι έφτασε να θέλει δύο αποτελέσματα για να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τους έπεισε ότι μπορούν

Με εξαίρεση την δεύτερη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ είναι στη κορυφή των πλέι οφ και εδώ που έφτασε, δεν έχει το δικαίωμα να τη χάσει. Παίζει (και πάλι) για δυο αποτελέσματα, στην έδρα του, με το κόσμο στο πλευρό του, μετά από σχεδόν τρεις μήνες.

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ

Πάλεψε πάρα πολύ για να φέρει τα πλέι οφ σε αυτή τη κατάσταση. Πριν τα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ έμπαινε με τη πλάτη στον τοίχο και – κακά τα ψέμματα – μια πιθανή αποτυχία θα είχε πολλούς “πατεράδες”. Πλέον, μια πιθανή επιτυχία έχει έναν πατέρα. Τον Βλάνταν Ίβιτς, που έχει ανατρέψει όλα τα προγνωστικά έχοντας παλέψει κόντρα σε... τέσσερις ομάδες. Τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ που παρέλαβε. Μια ομάδα της οποίας της έλειπε το τσαγανό, της έλειπε η εμπιστοσύνη, της έλειπαν και δυο βαθμοί έναντι των κύριων αντιπάλων της.

Και στο ΟΑΚΑ, όπως στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ πήγε να παίξει 80% με μυαλό και 20% με τις δυνάμεις του. Ουσιαστικά έπαιξε με το πλεονέκτημα των δυο αποτελεσμάτων. Και κανείς δεν μπορεί να πει πως ο ΠΑΟΚ πήγε από το πρώτο λεπτό για την ισοπαλία. Και ευκαιρίες έχασε, και μπάλα κράτησε, και έδωσε το ρυθμό που ήθελε στο παιχνίδι. Η αποβολή του Τζαβέλλα τον έφερε σε μια θέση – καρμπόν με αυτή στην οποία βρέθηκε στη Λεωφόρο, αλλά είχε απέναντί του μια ομάδα αρκετά πιο κουρασμένη από τον Παναθηναϊκό, με λιγότερους επικίνδυνους παίκτες.

Η ΑΕΚ είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, το οποίο φάνηκε μόλις ο Αραβίδης μπήκε στη θέση του Μπακάκη. Ο ΠΑΟΚ πήγε να βάλει την ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η Ένωση έχει φέτος σκοράρει εναντίον του ΠΑΟΚ. Μέσα από τις στημένες φάσεις, για τις οποίες ο Βλάνταν Ίβιτς είχε...πιπιλίσει το μυαλό των παικτών του από την Παρασκευή.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος διότι ο Ίβιτς έχει καταφέρει να πείσει τους παίκτες ότι μπορούν να πετύχουν. Αυτό είχε μάθει ως παίκτης στον ΠΑΟΚ, και έχει την προσωπικότητα να το περάσει στα αποδυτήρια. Να τα “μαντρώσει”, να τους εμψυχώσει. Διότι σε ένα μίνι πρωτάθλημα με τόσα πολλά παιχνίδια σε λίγες ημέρες, κερδίζει το καθαρό μυαλό, καθώς αντοχές δεν έχει κανένας.

Μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε σε όλα τα ματς. Και στα πέντε. Ήθελε δυο νίκες με τον Πανιώνιο. Τις πήρε. Ήθελε να μη χάσει σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο. Το πέτυχε. Πλέον, πάει για το 6Χ6, διότι για 6Χ6 θα μιλάμε. Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί δυο γκολ όλα κι' όλα στα πλέι οφ, εκ των οποίων το ένα με παίκτη λιγότερο. Όλα αυτά, μαζί με τα γκολ των Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδη που δεν είχαν παίξει μαζί από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και τα πλέι οφ, έφεραν τον Δικέφαλο του Βορρά σε θέση οδηγού. Δεν ξεχνάω το γκολ του Μυστακίδη. Ίσα – ίσα είναι το γκολ που κάνει τη διαφορά και το πέτυχε ο παίκτης – αποκάλυψη. Και είναι “αποκάλυψη” διότι κανείς δεν τον σημείωνε στο μπλοκάκι του πριν την έναρξη της σεζόν, σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες.

ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Και μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ίσως ο ΠΑΟΚ να έχει και το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, και προπονητή για την επόμενη σεζόν, αλλά και δυο μεταγραφές. Αν μου έλεγε κάποιος πριν από τρεις μήνες πως ο ΠΑΟΚ θα τα είχε όλα αυτά στο φινάλε των πλέι οφ, θα τον ρωτούσα από που βρίσκει αυτή την αισιοδοξία.

ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού στο Champions League
Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Πανιωνίου στο Europa League
Ιβιτς: "Οι παίκτες μου έδειξαν ότι είναι άντρες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK