Πέρυσι ο ΠΑΟΚ δεν είχε εξτρέμ, φέτος φορ

Ο Αντώνης Τσακαλέας κάνει το μεταγραφικό απολογισμό του ΠΑΟΚ και συγκρίνει τη λογική του χθες με του σήμερα με άξονα την "καψούρα" του Ιβάν Σαββίδη για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ δεν είχε εξτρέμ, φέτος φορ
Μπερμπάτοφ ΠΑΟΚ

Πέρυσι, τέτοια μέρα, η αυλαία των μεταγραφών έπεφτε με τον ΠΑΟΚ να έχει μείνει με ένα καθαρόαιμο εξτρέμ. Εφέτος οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν με τον ΠΑΟΚ να έχει μείνει με ένα καθαρόαιμο φορ.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ της περυσινή και της εφετινής σεζόν, στο συγκεκριμένο τομέα, έχει να κάνει με την αίσθηση που υπάρχει βάσει των όσων έχουν προηγηθεί.

Πέρυσι ο "Δικέφαλος" ήταν μπλεγμένος στην ασυνεννοησία μεταξύ του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, με τον μεγαλομέτοχο να αποφασίζει να ακούσει τον πρώτο και όχι το δεύτερο. Εφέτος τεχνικός διευθυντής και προπονητής είναι εναρμονισμένοι (λογικό, καθώς ο πρώτος επέλεξε τον δεύτερο, κάτι που δεν είχε συμβεί πέρυσι) και ο ΠΑΟΚ θα προσθέσει στο ρόστερ του επιθετικό.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ΠΑΟΚ παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού τους Φακούντο Περέιρα (στην Καμπάλα), Ευθύμη Κουλούρη (στην Ανόρθωση) και Αχιλλέα Πούγγουρα (στη Βέροια), με τους φίλους της ομάδας να... φωνάζουν, καθώς ενώ περίμεναν ενίσχυση στην επίθεση είδαν δυο επιθετικούς να φεύγουν.

Βέβαια, ο ένας εκ των δυο ήταν παροπλισμένος και ο δεύτερος ήταν το μπακ απ του Αθανασιάδη. Λίγο η μη απόκτηση επιθετικού, λίγο η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το κλίμα εντός και εκτός ΠΑΟΚ δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που έγινε μεταξύ Αγγελίδη, Άρνεσεν, Τούντορ και Γκοντσάρεβα με τον Ιβάν Σαββίδη - που βρέθηκε εκτάκτως - στην Θεσσαλονίκη, άρχισε να "παίζει" το όνομα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Ο 34χρονος Βούλγαρος αποτελεί μια από τις μεγάλες "καψούρες" του Σαββίδη, που έχει προσπαθήσει δυο φορές έως τώρα να τον προσεγγίσει. Είναι ελεύθερος, είναι όνομα που κάνει "γκελ", είναι παίκτης που μπορεί να βγάλει το ψωμί του στην Ελλάδα.

Είναι όμως και ένας παίκτης σταρ που θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να προσαρμοστεί πάνω του αγωνιστικά, και αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό στο αγωνιστικό κομμάτι. Το αν ο ΠΑΟΚ έψαχνε, όλο αυτό το διάστημα, και εξακολουθεί να το κάνει και τώρα, έναν επιθετικό με αυτό το ειδικό και αγωνιστικό "βάρος" ενός Μπερμπάτοφ.

Και όταν λέμε "ΠΑΟΚ" εννοούμε τους Φρανκ Άρνεσεν και Ιγκόρ Τούντορ, τους υπεύθυνους του αγωνιστικού τμήματος. Συν τις άλλοις, μέχρι τώρα, ο Σαββίδης έχει δείξει πως έχει φύγει από τη λογική των "ηχηρών" μεταγραφών. Όλα, πάντως, είναι ανοικτά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK