Εκεί που οι άλλοι σταματούν, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει!

Παλαιότερα, ο ΠΑΟΚ σπαταλούσε δυνάμεις και τελικές. Οχι πια! Ο Δικέφαλος του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι ομάδα που παίζει για να δημιουργήσει χωρίς να εκβιάζει τα πράγματα, μια ομάδα που δεν σουτάρει για να σουτάρει, μία ομάδα που ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Φέρτε του άμυνες να τις ανοίξει! Οι ασπρόμαυροι έχουν βρει το κουμπί των ομάδων που πηγαίνουν στην Τούμπα για να παρκάρουν το λεωφορείο τους έξω από τη μεγάλη περιοχή, και το κάνει διότι έχει βάθος πάγκου. Και μόνο να σκεφτεί κανείς πως οι δυο τους σκόρερ στη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης δεν ήταν βασικοί την προηγούμενη αγωνιστική, είναι αρκετοί. Ο ΠΑΟΚ είναι στο +4 από την ΑΕΚ τον τελευταίο μήνα και συνεχίζει…

Την σεζόν 2013-14, στον ΠΑΟΚ ακόμα θυμούνται την λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε ένα ματς στο οποίος ο «Δικέφαλος του βορρά» παίζει να είχε καμία 28-30 τελικές προσπάθειες, χωρίς να καταφέρει να νικήσει τον τότε γκολκίπερ της «ελαφράς ταξιαρχίας» Τζόρβα. Είχε μάλιστα και παρόμοια ποσοστά κατοχής με τη σημερινή αναμέτρηση. Ομως αυτή τη φορά, ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε πολλές τελικές για να φτάσει στο στόχο του και αυτό είναι το μεγάλο του κέρδος.

ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ

Σε σχέση με τους άλλους δυο διεκδικητές του τίτλου, ο ΠΑΟΚ έχει τα λιγότερα σουτ εκτός περιοχής και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο ΠΑΟΚ γυρίζει τη μπάλα με υπομονή έξω από την αντίπαλη περιοχή και ψάχνει το τρόπο να κάνει την τελική προσπάθεια με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές. Κανεις δεν σουτάρει για να σουτάρει, λες και λήγει ο χρόνος της επίθεσης. Στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα, τέσσερις φορές οι Τζάλμα και Μάτος πήγαν να συνεργαστούν, δεν τους βγήκε και γύρισαν τη μπάλα στον Κρέσπο, που περίμενε στη μεσαία γραμμή. Ούτε την… ξεφορτώθηκαν με μια σέντρα «τσάτρα - πάτρα» ούτε προσπάθησα να συγκλίνουν στον άξονα μπας και σουτάρουν, με δυο - τρεις αντιπάλους μπροστά τους. Και αυτό θα πρέπει να το κρατήσουν μέχρι το τέλος, σε όλα τα παιχνίδια.

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ

Ο Μακ έμοιαζε με μεταγραφή έτσι όπως έπαιξε κόντρα στον Απόλλωνα. Δεν το είχε ξανακάνει άλλη φορά φέτος. Γενικά, η εμφάνισή του απέναντι στον Απόλλωνα ήταν η καλύτερή του φετινή. «μα με τον Απόλλωνα; Σιγά...» μπορεί να πει κανείς, αλλά έτσι όπως πάει η μάχη του τίτλου, δε περισσεύει ούτε… πονταλάκι, πόσο δε μάλλον εντός έδρας. Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη έναν μποκαδόρο εξτρέμ, και ο Μακ έκανε τη δουλειά του μια χαρά. Μπορεί να ζορίστηκε όταν κατάλαβε πως έγινε αλλαγή του Λημνιού, και αν όντως συνέβη αυτό, είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Οσο ο ΠΑΟΚ κερδίζει στην έδρα του, δεν πείθει μόνο τον εαυτό του πως τέτοια ματς «τα έχει». Το σημαντικό είναι πως πείθει τον αντίπαλο πως «δύσκολα θα τη γλυτώσει». Και ο Απόλλωνας βρέθηκε στη Τούμπα με το σκεπτικό πως «έκανε ζημιά στην ΑΕΚ, πάω να κάνω το ίδιο», αλλά ο ΠΑΟΚ του το ξέκοψε από το πρώτο ημίχρονο. Θα είναι μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ να κάνει τη κάθε ομάδα που πηγαίνει στη Τούμπα να σκέφτεται πως εκεί «θα κάνει στάση».

ΝΑΙ, ΘΕΛΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Η λογική του Λουτσέσκου στις μεταγραφές είναι η εξής: «Φτάσαμε 20 Γενάρη, έτσι όπως ήρθανε τα πράγματα, και να μην πάρουμε παίκτη, θα πορευτεί με αυτούς που έχω τώρα που γίνονται σύνολο». Δεκτό, αλλά ακόμα και σε αυτό του ρόστερ που έχει ο ΠΑΟΚ ενώ περισσεύουν οι εξτρέμ και οι μέσοι, οι κεντρικοί αμυντικοί είναι μετρημένοι και οι επιθετικοί δυο. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα ακόμα στόπερ και έναν επιθετικό. Για δέκα; Για πέντε; Για ένα ματς; Για ένα. Σε πόσα νομίζετε θα κριθεί το πρωτάθλημα; Τα έχει; Το μπορεί; Το ψάχνει; Ας το κάνει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK