Θέλει και κόπο και τρόπο

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τα συμπεράσματα της συνάντησης των τριών και καταγραφεί τα δεδομένα για τις επόμενες κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη.

Θέλει και κόπο και τρόπο
INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει τη διάθεση να ηγηθεί του "σχηματισμού" που πάει να δημιουργηθεί. Και γράφω "πάει" και όχι "έχει" δημιουργηθεί διότι οι μέχρι τώρα επαφές και συζητήσεις, αυτό δείχνουν. Η χθεσινή μέρα, αυτό έδειξε. Το "πρέπει να γίνει κάτι" είναι αυτό στο οποίο και οι τρεις πλευρές συμφωνούν. Το δεύτερο σημείο είναι το "δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο για τις εκλογές τη ΕΠΟ" και αυτό διότι κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει νέο πρωτάθλημα υπό το ίδιο καθεστώς.

Η καλύτερη δυνατή στιγμή

Η στιγμή που επιλέχθηκε να γίνει το ραντεβού θα μπορούσε να θεωρηθεί ως καλύτερη δυνατή, υπό έναν όρο. Με την πρόταση του προέδρου της Σούπερ Λιγκ για συνάντηση των ιδιοκτητών τη Τρίτη, και την επικείμενη συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Γιώργου Γκιρτζίκη με επιτελείς της Ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, οι τρεις πλευρές που κάθισαν στο τραπέζι να είχαν ήδη κάνει τη προεργασία τους σε τέτοιο βαθμό και να παρουσίαζαν τα "χαρτιά" τους για να αποφασιστεί ποια γραμμή θα ακολουθηθεί εφόσον αυτή θα είναι κοινή. Ούτε πριν τη συνάντηση προέκυπτε πως υπάρχει ομοφωνία, ούτε μετά αφέθηκε να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Και δεν αναφέρομαι στον αρχικό στόχο που έχουν και οι τρεις, που είναι κοινός και δεν αλλάζει, αλλά όσον αφορά το δρόμο που θα ακολουθηθεί. Το "δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο" που μου έχει μείνει ως σλόγκαν διαφήμισης, εδώ ίσως και να μην ισχύει, διότι στη προκειμένη περίπτωση, θέλει και κόπο και τρόπο.

Ο Ιβάν Σαββίδης από τη πλευρά τους διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία πως είναι διατεθειμένος "να αναλάβει κάθε κόστος". Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοεί. Για το οικονομικό, όσον αφορά τα όσα έχει δηλώσει περί ξένων διαιτητών, είναι δεδομένο πως αυτό τη στιγμή που το λέει πως έχει τη διάθεση να καλύψει τα έξοδα θα το έκανε, αν και δε νομίζω πως αυτό είναι τη δεδομένη στιγμή το θέμα που απασχολεί.

Γκαγκάτσης όπως και να 'χει

Στην χθεσινή συνάντηση, ο ΠΑΟΚ "κατέβηκε" με τους Λούμπος Μίχελ και Μάκη Γκαγκάτση. Όποια στιγμή και να γινόταν η συνάντηση, ο ΠΑΟΚ θα κατέβαινε "με τον πρόεδρό του και τον Μάκη Γκαγκάτση" και το λέω αυτό διότι η παρουσία Γκαγκάτση δε θα χαλούσε είτε πρόεδρος ήταν ο Μίχελ, είτε είχε μείνει ο Αγγελίδης στη θέση του, είτε είχε αναλάβει πρόεδρος ο Βεζυρτζής, όπως επιθυμούσε ο τελευταίος μετά την αποπομπή Αγγελίδη. Επισήμως, ο Μάκης Γκαγκάτσης βρίσκεται εντός ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιούλιο του 2008, όταν και είχε αναλάβει χρέη γενικού διευθυντή. Έτοιμος να κλείσει οκταετία εντός Τούμπας, ο Ιβάν Σαββίδης τον αναβάθμισε σε αντιπρόεδρο στις αρχές της φετινής σεζόν, δίνοντάς του "αυξημένες αρμοδιότητες" και περιμένω να δω αν αυτές περιλαμβάνουν και "ρόλο" σε όλη αυτή τη προσπάθεια, και ουσιαστικό αλλά και επικοινωνιακό. Πάντως, ως επίλογο της χθεσινής ημέρας, μάλλον οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών, ήταν μεγαλύτερες από αυτό που προέκυψε και βγήκε στην επιφάνεια, διότι τις επόμενες ημέρες θα φανεί το αποτέλεσμά της.

Κανείς δεν ασχολείται με το αγωνιστικό

Έχω την αίσθηση, ή μάλλον την σιγουριά, πως η 25η αγωνιστική θα γίνει για να γίνει. "Να 'χαμε να λέγαμε" που λένε και στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Τον πρωταθλητή τον ξέρουμε τους υποβιβασμένους τους ξέρουμε, θέμα για την πέμπτη θέση θα ανοίξει εφόσον αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ (λίγο αυθαίρετα αλλά με -3 για τον ΠΑΟΚ η βαθμολογία είναι 4.Πανιώνιος 36 5.ΠΑΟΚ 33 6.Αστέρας 31) αλλά ακόμα και έτσι, όλοι περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Μια και το έφερε η κουβέντα, υπάρχει και το αγωνιστικό, που στο τέλος, αφού δεν ασχολείται κανείς με αυτό, δε θα ασχολούνται κι οι παίκτες. "Δουλειά τους είναι" θα πούνε όλοι, αλλά για να κάνω τον "συνήγορο του διαβόλου", μπείτε και λίγο στη θέση τους, καθώς ξαφνικά βλέπουν να συμβαίνουν πράγματα γύρω τους που τους αφορούν, αλλά έχουν μετατραπεί σε κομπάρσοι ενώ θα έπρεπε να είναι οι πρωταγωνιστές. Στη περίπτωση του ΠΑΟΚ συγκεκριμένα, δεν ασχολείται που δεν ασχολείται κανένας με τους αγώνες, λόγω αντιπάλου, στη νίκη θα ειπωθεί το "ε, αυτό έλειπε" και σε άλλο αποτέλεσμα θα μπει ο αποπροσανατολισμός, το ένα και το άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι αποφάσεις των τριών

Μία αγωνιστική στον ΠΑΟΚ, "βροχή" τα πρόστιμα

Σαββίδης: "Αποδέχομαι την πρόταση για συνάντηση των ιδιοκτητών"

News 24/7

24MEDIA NETWORK