Το ξέσπασμα Γκαρσία και το "αυτογκόλ" του Αθανασιάδη

Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει όσα είπε ο Πάμπλο Γκαρσία όντας καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ, αλλά και το αυτογκόλ του Στέφανου Αθανασιάδη με τη φωτογραφία με τις μπαλαρίνες.

Το ξέσπασμα Γκαρσία και το "αυτογκόλ" του Αθανασιάδη

Οι δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία είναι ίσως εκείνες που θα βάλουν τέλος στις όποιες σκέψεις υπάρχουν ακόμα για την πρόσληψη του Τάσου Κάκου σε ρόλο γενικού αρχηγού. Ο Ουρουγουανός δεν είπε κάτι διαφορετικό από οτι οι οπαδοί του Δικεφάλου στην προ ημερών ανακοίνωση, απλά εκείνος το είπε με τον δικό του τρόπο, πιο κομψά αν θέλετε, από τους οπαδούς.

Παραφράζοντας το αγαπημένο μότο του Γκαρσία, το "επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς", τα όσα είπε εκείνος για τον Κάκο σημαίνουν πως κάτι “επιτρέπεται να γίνει, επιβάλλεται να μη ξεχαστεί”. Μπορεί με τα λεγόμενά του, ο Ουρουγουανός να το προσωποποιεί, αλλά η ουσία δεν αλλάζει από όλα εκείνα που είχα καταγράψει και όταν το όνομα του Κερκυραίου πρώην ρέφερι ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο, τότε που η πρόσληψή του έμοιαζε να είναι τελειωμένη υπόθεση, με τον Σαββίδη να υπολογίζει χωρίς τον παράγοντα κοινή γνώμη.

Ο κακός χειρισμός του Σαββίδη

Εξακολουθώ να πιστεύω πως μεγαλύτερο κακό έκανε ο τρόπος με τον οποίο ο Σαββίδης γνωστοποίησε τη πρόθεση συνεργασίας με τον Τάσο Κάκο, παρά η ίδια η συνεργασία, αν γινόταν. Αυτή η διάθεσή του να παρουσιάσει τον Κάκο στη σουίτα του, στη Τούμπα και να μαζέψει αντιδράσεις θεωρώ πως ήταν μια από τις πλέον λανθασμένες του κινήσεις επικοινωνιακά.

Το το πρόβλημα συνεχίζεται αν σκεφτεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, τα ΄χει που τα ΄χει όλα στραβά, εξακολουθεί να μη μπορεί να καλύψει ένα κενό που υπάρχει εδώ και τέσσερις μήνες. Ένα κενό που ακόμα και αυτό παίζει το ρόλο του, ειδικά όταν μια ομάδα δείχνει να παραπατά, να ψάχνει για προσωπικότητες, να ψάχνει για ανθρώπους που θα στηρίξουν ένα οικοδόμημα όταν αυτό δέχεται πιέσεις.

Κάποιοι μπορεί να πουν πως ο Γκαρσία επέλεξε να αυτοπροβληθεί, ακόμα - ακόμα και να αυτοπροταθεί με το τρόπο του για το ρόλο του γενικού αρχηγού. Μια μεγάλη μερίδα οπαδών, θα γούσταρε αρκετά να τον δει σε έναν ρόλο πιο ενεργό από αυτό του βοηθού προπονητή στα τμήματα υποδομής.

Αν το ήθελε αυτό ο Ιβάν Σαββίδης, θα το είχε κάνει από τότε που αποφασίστηκε η επιστροφή του εντός της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Προσωπικά, δε το νομίζω. Ο μόνος λόγος να μετακινηθεί ο Γκαρσία από τη θέση του και να πάρει έναν πιο ενεργό ρόλο, είναι να το έχει ανάγκη ο Σαββίδης. Να νιώσει πως χρειάζεται η ομάδα αλλά και εκείνος μια κίνηση που θα αλλάξει το κλίμα.

Το "αυτογκόλ" του Κλάους

Ο Γκαρσία είναι ένας άνθρωπος δύσκολα διαχειρίσιμος. Ούτε ο ίδιος ο Γκαρσία δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον εαυτό του, στο φινάλε που επέλεξε να βάλει στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Τον έπνιγε το “μπορώ” και οδηγήθηκε σε ένα ποδοσφαιρικό τέλος που δεν του άξιζε. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν θέσεις που χρειάζεται να είσαι και λίγο πολιτικός για τις διαχειριστείς. Και το τελευταίο πράγμα που είναι ο Γκαρσία, είναι πολιτικός.

Το θέμα όμως, στο φινάλε του, δεν είναι ούτε ο Γκαρσία, αλλά ούτε ο Κάκος, αλλά ο οργανισμός του ΠΑΟΚ που ακόμα και ένα θέμα που έμοιαζε απλό, αυτό του γενικού αρχηγού, το έχει κάνει σήριαλ, του οποίου μάλιστα ο πρώτος κύκλος τελείωσε και πάμε στον επόμενο κύκλο.

Και κάτι τελευταίο με αφορμή την περιβόητη φωτογραφία με τις μπαλαρίνες την οποία έδειξε ο Κλάους. Αν υπάρχει ένας που θα έπρεπε να ξέρει πως το “μετά τις νίκες, όλα είναι ωραία και μετά τις ήττες μας φταίει και το οτι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή“ είναι εκείνος. Δε κερδίζει που δεν κερδίζει ο ΠΑΟΚ, δεν χρειάζονται αυτογκολ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ισχύει αυτό που μάθαμε στις Αμερικάνικες ταινίες, όταν γίνεται μια σύλληψη. “Ο,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου”…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ξέσπασμα Πάμπλο Γκαρσία: "Ρουφιάνοι διαιτητές"

Κατά της πρόσληψης Κάκου ο Γκαρσία

Ο Αθανασιάδης τρόλαρε τον Τούντορ για τα μπαλέτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK