Το παρολίγον τέλειο ριφιφί

Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Ντόρτμουντ, τις αγωνιστικές επιλογές του Ιγκόρ Τούντορ και τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα ενόψει Ολυμπιακού.

Το παρολίγον τέλειο ριφιφί
Μπερμπάτοφ-ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο Ιγκόρ Τούντορ προσάρμοσε τα πλάνα του για τον ΠΑΟΚ πάνω στην Ντόρτμουντ αλλά και στον Ολυμπιακό, τη σεβάστηκε όσο έπρεπε και έχει κάθε λόγο να νιώθει πικραμένος από το τελικό αποτέλεσμα. Κυρίως για το τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτό, τον τρόπο με τον οποίο σκόραρε η Ντόρτμουντ, που σου βγάζει ένα "πάλι έτσι;"

Ο προπονητής του Δικεφάλου έκανε ό,τι και ο Τραϊανός Δέλλας πριν από σχεδόν μια εβδομάδα στην Τούμπα. Άλλαξε τις ισορροπίες που είχε αρχίσει να δημιουργεί στη μεσαία γραμμή, διότι προείχε η ανασταλτική λειτουργία, και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Είχε σκοράρει στη πρώτη τελική προσπάθειά του στην εστία, δεν είχε κατοχή, αλλά δεν άφησε την Ντόρτμουντ να δημιουργήσει φάσεις. Οι Γερμανοί είχαν την μπάλα, ήταν έξω από τη περιοχή, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Κάτσε έδινε συνεχώς βοήθειες στον Κωνσταντινίδη και οι δυο τους αντιμετώπισαν σωστά τους Παρκ, Κάστρο και Γιανουζάι, με την Ντόρτμουντ να επιμένει να ψάχνει την "τρύπα" στη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ, αν και όσες φορές επιχείρησε να κινηθεί από την αριστερή πλευρά του Δικεφάλου, βρήκε χώρους λόγω μη επιστροφών του Ροντρίγκες και αργών αντιδράσεων του Σάμπο.

Ο Μπερμπάτοφ έκανε αυτά για τα οποία πληρώνεται

Ο Ιγκόρ Τούντορ τέσταρε αρκετούς παίκτες του σε διαφορετικούς ρόλους. Κάποιοι πήραν καλό βαθμό, κάποιοι όχι. Ο Ροντρίγκες "χάνεται" όταν ξεκινά από βαθιά, δεν έχει νοοτροπία μπακ για να καλύψει. Χθες, φάνηκε η απουσία του Λέοβατς. Ο Σάμπο έχει αργή σκέψη. Έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις δυο πρώτες του εμφανίσεις, αλλά ίσως αυτό είναι το ταβάνι του.

Ο Μακ ήταν εξαφανισμένος για 33 λεπτά και μόλις κατάλαβε το τι πρέπει να κάνει, όχι απλά φάνηκε, αλλά έλαμψε. Ο Σλοβάκος έπρεπε να γυρίσει αρκετά πίσω και να έχει συμμετοχή στο ματς και δεν το έκανε. Ο Τζιόλης είναι παντός καιρού.

Ο Μπερμπάτοφ δίνει όλα αυτά για τα οποία... πληρώθηκε. Δίνει αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του, δίνει οδηγίες στους γύρω του για να αξιοποιήσουν τους χώρους, τραβάει παίκτη-παίκτες επάνω του. Ήταν το σημείο αναφοράς, αρχικά λόγω ονόματος, που παίζει ρόλο και στους συμπαίκτες του και στον αντίπαλο, στον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν.

Στον πάγκο ο Κλάους λόγω ταχύτητας

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κατοχή, δεν μπορούσε να πάρει τη μπάλα, ενόχλησε ελάχιστα τους Γερμανούς. Και όλα αυτά δεν ήταν μόνο απόρροια της αξίας του αντιπάλου του. Σε έναν βαθμό είχε να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε ο Δικέφαλος στο γήπεδο και την παρουσία του Σάμπο αντί του Πέλκα. Ο Κλάους έμεινε στον πάγκο διότι ο Τούντορ ήθελε την ταχύτητα του Ζάιρο. Και δυο φορές, ο Όλσεν (νάτος πάλι) κάνει γρήγορα το γέμισμα με τα χέρια, αλλά είναι τόσο δυνατό που ακόμα και ο φρέσκος Ζάιρο, δεν μπορούσε να την προλάβει.

Ο Τούντορ προσαρμόστηκε πάνω στους Γερμανούς. Ήξερε πως αν ο ΠΑΟΚ τρέξει, θα τρέξουν και οι Γερμανοί και αν πουν να τρέξουν οι Γερμανοί με Μεχιταριάν, Ρόις και Γιανουζάι, θα... έσφιγγαν τα γάλατα.

Ανεπίδεκτος μαθήσεως ο Όλσεν

Και φτάνουμε στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Όλσεν είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως στις εξόδους. Αδικεί τον εαυτό του. Σε μια φάση που είναι αρκετά περίεργη, αποφασίζει το λογικό. Το "βγαίνω". Αλλά "βγαίνω" με "βγαίνω" έχει διαφορά. Αντί να βγει, να φωνάξει και να τον ακούσουν στη Λάρισα, να τρομάξει και ο Ροντρίγκες και οι πάντες, βγαίνει με τα χέρια μαζεμένα. Με το αριστερό χέρι μαζεμένο ενώ η μπάλα πηγαίνει στα αριστερά του. Και στο παιχνίδι έχει -και πάλι- κάνει σπουδαίες επεμβάσεις. Και φτάνεις στο σημείο να λες "να φάει το δύσκολο, πάει κι έρχεται, αλλά αυτό;". Αυτό σου βγάζει ο Όλσεν.

Και εκεί που ο ΠΑΟΚ ετοιμαζόταν να βγει θριαμβευτής από ένα απαιτητικό παιχνίδι, και να πάρει μια μεγάλη νίκη ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, έρχεται μια ισοπαλία, που ξενερώνει τους πάντες.

Ο Ιγκόρ Τούντορ, το παραδέχθηκε. Πήγε να κλέψει το παιχνίδι. Αλλά το ριφιφί δεν πέτυχε. Και συνήθως, στη ληστεία πάντα ένας τη χαλάει τη δουλειά.

Την Κυριακή θα απαιτούν τη νίκη

Το ματς κρίθηκε από δυο φάσεις κόντρα στη ροή του αγώνα. Το γκολ του Μακ ήρθε με τον ΠΑΟΚ να μην έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα στο παιχνίδι μεσοεπιθετικά και το γκολ της Ντόρτμουντ έρχεται σε μια στιγμή που δεν σου γέμιζε το μάτι.

Και στο φινάλε, τι μένει; Αυτή είναι όλη η ουσία. Το τι μένει. Η διαχείριση του αποτελέσματος, όποιο και αν ήταν αυτό. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ (όχι οι #*@@** που πήγαν να τα τινάξουν όλα στο αέρα και το ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ ίσως γίνει χωρίς κόσμο) βλέπουν κάτι που τους ικανοποιεί. Βλέπουν πλάνο, βλέπουν επιμονή, βλέπουν προσπάθεια, βλέπουν διάθεση. Αλλά απαιτούν. Και καλά κάνουν και απαιτούν.

Και το βράδυ της Κυριακής, θα είναι πιο απαιτητικοί. Διότι χθες ήθελαν τη νίκη, αλλά την Κυριακή θα την απαιτούν, λόγω αντιπάλου, σε ένα ματς εξίσου δύσκολο, ίσως και περισσότερο λόγω αυτής της παραμέτρου.

Διαβάστε ακόμη

Νίκος Γιαννόπουλος: Σκυλί του πολέμου...

Σταύρος Καραΐνδρος: Τώρα ήθελε τη βοήθεια της Παναγιάς...

Τούντορ: "Υπήρχε διαφορά ποιότητας"

ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK