Το πρωτάθλημα πάνω από όλους για τον ΠΑΟΚ!

Το ματς της Κέρκυρας θα μπορούσε μέχρι το 60' να είναι 0-0 και στο 90' , 0-6. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ αυτά που θα πρέπει να κρατήσει από τη μάχη στο νησί των Φαιάκων είναι συγκεκριμένα πράγματα. Ο Αντώνης Τσακαλέας θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα για τον Δικέφαλο του Βορρά την κατάκτηση του τίτλου.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αντέχει ο Βιεϊρίνια να παίζει για ένα ακόμα μήνα ως αριστερό μπακ; Αντέχει ο Μακ να βλέπει τον Λημνιό να ξεκινά στη θέση του; Αντέχει ο Πρίγιοβιτς να βλέπει τον Κουλούρη να ξεκινά στη θέση του; Αν ναι, τότε ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν έχει κερδίσει κάτι περισσότερο από τους τρεις βαθμούς στην Κέρκυρα, σε ένα ματς που μέχρι το 60' θα μπορούσε να είναι στο 0-0 και στο 90' θα μπορούσε να είναι 0-6. Η νοοτροπία με την οποία αγωνίστηκαν πάντως, αυτό έδειξε...

Ο Σάκης Τσιώλης πρόλαβε και δούλεψε πάνω στο τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο ΠΑΟΚ και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, οι ποδοσφαιριστές του ακολούθησαν πιστά τα όσα τους ζήτησε. Λογικά θα έκανε το ίδιο και στις στημένες φάσεις, όμως οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας, στο πρώτο κόρνερ είδαν αντίπαλό τους να βγαίνει και να κάνει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, και στο πρώτο φάουλ με γέμισμα είδαν αντίπαλό τους να βγαίνει μόνος του στην μπάλα. Στην πρώτη δεν το πλήρωσαν, στη δεύτερη όμως δέχθηκαν καίριο πλήγμα.

ΤΖΑΛΜΑ ΚΑΙ... ΤΕΖΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο, και πάλι η ομάδα του Τσιώλη έκανε πράγματα στο γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να θυμίζει τον... παλιό κακό «Δικέφαλο του βορρά» στα ξεκινήματα μετά την ανάπαυλα. Ο Τζάλμα Κάμπος με μια σέντρα – σουτ – έμπνευση άφησε τους γηπεδούχους... στον τόπο. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για τον προπονητή του αουτσάιντερ, να βλέπει την ομάδα του να πατάει καλά στα πόδια της, να έχει «σβερκώσει» τον επιθετικό που κράτησε στον πάγκο για οδηγίες και εμψύχωση του στυλ «μπες, κάνε τα δικά σου και κάνει το 1-1» και την ώρα που του το λέει, να βλέπει το 0-2 και μάλιστα με γκολ σαν αυτό που πέτυχε ο Τζάλμα Κάμπος.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Στο φινάλε του αγώνα, και μετά το γκολ του Πέλκα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει άλλα τουλάχιστον τρία τέρματα. Και αν κάποιος θεωρεί πως «δεν έγινε και τίποτα που δεν μπήκαν, αφού η δουλειά έγινε» θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Ο Πρίγιοβιτς διψούσε για γκολ, ο Μακ το ίδιο, ο Πέλκας χτυπιόταν σε κάθε χαμένη ευκαιρία – έμπνευση, ο Μαουρίσιο το ήθελε το «γκολ – φάουλ» στη συλλογή του. Ο ΠΑΟΚ τα είχε ανάγκη όλα αυτά τα γκολ, όχι για να διασύρει την Κέρκυρα και την κάθε ομάδα απέναντι στην οποία θα κάνει τέτοιες φάσεις, αλλά διότι τα γκολ δίνουν αυτοπεποίθηση.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε λόγο για διαχείριση των τριών αγώνων που είχε να δώσει ο ΠΑΟΚ μέσα στην εβδομάδα. Στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα, στη ρεβάνς της νίκης του «Δικεφάλου του βορρά» με 5-1, είχε βασικούς τους Μακ και Πρίγιοβιτς των 800.000 ευρώ το χρόνο, και στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα για το πρωτάθλημα, είχε βασικούς τον Λημνιό και τον Κουλούρη των 200.000 Ευρώ. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο εξτρέμ των 1.200.000 ευρώ το χρόνο άκουγε ότι ο νεοφερμένος μπακ χρειάζεται μίνιμουμ τρεις εβδομάδες για να μπει και να τον... απαλλάξει από το χρέωμα της θέσης στο άκρο της άμυνας. Εδώ σας θέλω όλους.

Και τον προπονητή και τους βασικούς και τους αναπληρωματικούς και όλους. Μπορούν όλοι τους να βάλουν το πρωτάθλημα πάνω από όλα; Εχετε δει καμία ομάδα που δεν το έκανε, να πέτυχε το στόχο της; Ο Λουτσέσκου το απαιτεί. Και ο προπονητής έχει δικαίωμα, ακόμα – ακόμα και την υποχρέωση αν θέλετε, να απαιτεί. Αν όλοι βάλουν πλάτη, πολλά μπορούν να γίνουν. Και είναι κέρδος που οι Μακ και Πρίγιοβιτς δεν μπήκαν με τη νοοτροπία «καλά ρε κόουτς, τώρα, στο 0-2 μας βάζεις;» αλλά με τη νοοτροπία «από την ώρα που παίζω, έχω ένα στόχο, ένα σκοπό. Να σκοράρω».

News 24/7

24MEDIA NETWORK