Απεξάρτηση από τον Διαμαντίδη!

Επειδή ελιξήρια νεότητας δεν υπάρχουν και επειδή η κλωνοποίηση στο χώρο του αθλητισμού θα αργήσει να εφαρμοστεί, αυτό που πρέπει να φροντίσει ο Κυπελλούχος Ελλάδας είναι να βρει έναν παίκτη για να υποστηρίξει αρκούντως ικανοποιητικά τον αρχηγό του.

Απεξάρτηση από τον Διαμαντίδη!
INTIME SPORTS

Διαφορετικά, σε βραδιές όπως αυτές της Πέμπτης κατά τις οποίες ο 3D γίνεται εύκολος στόχος των διαιτητών ή σε βραδιές όπως αυτές της προηγούμενης Πέμπτης που τα άστρα συνωμότησαν εναντίον του, τα φώτα θα κλείνουν νωρίς και ο Παναθηναϊκός θα κυνηγά υπερβάσεις που συμβαίνουν μία φορά σε 10 χρόνια.

Θαύματα όμως δεν γίνονται συχνά, για την ακρίβεια στον αθλητισμό συμβαίνουν εξαιρετικά σπάνια γι' αυτό και αποτελούν σημεία αναφοράς για γενιές και γενιές. Και κακά τα ψέματα, αν ο Παναθηναϊκός, με τα 10/12 του ρόστερ του διαφοροποιημένα σε σχέση με πέρυσι, προκρινόταν στο φάιναλ φορ αφήνοντας εκτός το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης θα είχαμε να κάνουμε με μπασκετικό παράδοξο. Καλοδεχούμενο μεν αλλά παράδοξο όπως και να το κάνουμε.

Ο... δημιουργικός εκτελεστής

Κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος, το ρόλο του...υπαρχηγού σ' αυτήν την ομάδα δεν μπορεί να τον παίξει ούτε ο Ούκιτς (τουλάχιστον σε σειρά αγώνων γιατί σε μεμονομένα ματς ο Κροάτης φαίνεται να έχει κάποια καλά φεγγάρια) ούτε φυσικά ο Μπανκς ο οποίος έτσι και αλλιώς έχει πάψει να υπολογίζεται σοβαρά στο ροτέισον εδώ και ένα δίμηνο περίπου. Κοντολογίς, αναζητείται περιφερειακός με δημιουργικά και εκτελειστικά προσόντα, όχι πολύ ακριβός και νέος στην ηλικία για να μπορούν τα πόδια του να αντέχουν την πίεση και τα συνεχόμενα ματς.

Το δοξασμένο παρελθόν...

Κατά τα άλλα, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι με αυτή τη νέα προσπάθεια του Παναθηναϊκού, η πορεία των "πράσινων" στη φετινή Ευρωλίγκα ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο. Η ομάδα, αντλώντας δύναμη και από το δοξασμένο παρελθόν της, πέτυχε μεγάλες νίκες, κράτησε άνετα την αξιοπρέπειά της και εξαντλώντας τα αποθέματα δυνάμεων και ποιότητας έφτασε μία νίκη μακριά από ένα ακόμη φάιναλ φορ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς στην πρώτη, μετά Ομπράντοβιτς, σεζόν;

Ωριμότητα και ψυχραιμία...

Απλώς τώρα (όποια και αν είναι η κατάληξη της πορείας στο ελληνικό πρωτάθλημα) χρειάζεται ωριμότητα και ψυχραιμία, στοιχεία που θα οδηγήσουν στις καλύτερες δυνατές επιλογές στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Μία πρώτη καλή μαγιά παικτών υπάρχει, προπονητικό τιμ που φάνηκε ανταγωνιστικό ακόμα και σε προκλήσεις υψηλού επιπέδου επίσης, οπότε αυτό που θα πρέπει να εντοπιστεί είναι μερικά, κρίσιμης σημασίας κομμάτια που θα συμπληρώσουν το παζλ. (Πιθανώς) τα καλύτερα έρχονται.

ΥΓ: Είσαι κοντά στα δύο μέτρα ύψος, το άνοιγμα των χεριών σου είναι τεράστιο, η εμπειρία σου επίσης. Βλέπεις ορθάνοιχτο το δρόμο προς το καλάθι, φτάνεις κάτω από αυτό και όμως, βγάζεις την μπάλα έξω Δημήτρη Διαμαντίδη. Ξανά και ξανά. Σταματά να είσαι τόσο αλτρουιστής ρε αγόρι μου!

Δείτε την εκπομπή Super BASKETBALL με ρεπορτάζ από τη Βαρκελώνη και ήττα του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα:

Διαβάστε ακόμη:

Πασκουάλ: "Κυριαρχήσαμε στο 4ο και 5ο παιχνίδι"

Ναβάρο: "Περίπλοκο παιχνίδι"

Πεδουλάκης: "Κανένα παράπονο από τα παιδιά"

Γκιστ: "Παλέψαμε όσο μπορούσαμε"

Μπράμος: "Δεν μπορεί να παίζει ο Διαμαντίδης 40 λεπτά"

Δ. Γιαννακόπουλος: "Στα μάτια μου ο Παναθηναϊκός έχει προκριθεί"

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 64-53

News 24/7

24MEDIA NETWORK