Παράδοση "εφιάλτης", διαιτησία και Αραούχο

Η παράδοση στην Αθήνα που έχει γίνει "εφιάλτης" για τον ΠΑΟΚ, η ανόητη κουβέντα για τη διαιτησία από την πλευρά των ασπρόμαυρων, η ΑΕΚ που παραμένει ζωντανή για την πρωτιά και καλείται επιτέλους να διαψεύσει τον εαυτό της και το ζήτημα του συγκινημένου Αραούχο που είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Γράφει ο Τόλης Χορτάτος.

Παράδοση "εφιάλτης", διαιτησία και Αραούχο

Είναι κοινή διαπίστωση πλέον πως όταν η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, σε όποια κατάσταση κι αν είναι, κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη της αποτελεί έκπληξη. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν πάρει τον "αέρα" των "ασπρόμαυρων", οι οποίοι όποτε κατεβαίνουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν την Ένωση βιώνουν "εφιάλτες" και φαίνεται να συμβιβάζονται με την ήττα πριν καν αρχίσει το ματς. Έτσι και χθες η ΑΕΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της στον ΠΑΟΚ και πήρε το "τρίποντο" με συνοπτικές διαδικασίες.

Πλέον, μετά το τέλος των "μαχών" ΑΕΚ-ΠΑΟΚ προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο Χιμένεθ κατάφερε να πάρει το... πορτοφόλι του Ίβιτς, στις 3 από τις 4 κόντρες τους με τέρματα 6-2. Το κακό για τον Ισπανό είναι ότι έχασε στο μοναδικό παιχνίδι που κρινόταν ένας τίτλος. Σύμφωνοι, το γκολ του Πέδρο Ενρίκε στο Πανθεσσαλικό δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ, ωστόσο η ιστορία κατέγραψε νίκη του ΠΑΟΚ και η κούπα... βάφτηκε ασπρόμαυρη. Αν ζητούσε κανείς από τον Μανόλο πάντως, να ανταλλάξει το κύπελλο με τις άλλες νίκες του επί του Ίβιτς, θα έψαχνε στιλό για να υπογράψει.

Πάντως ο Χιμένεθ με τη νέα νίκη επί του ΠΑΟΚ, κατάφερε να... σβήσει και τη φλόγα που είχε ανάψει από τις δηλώσεις του στην Ισπανία, οι οποίες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά λόγος, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στον οργανισμό ΑΕΚ.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Είναι τουλάχιστον ανόητο από πλευράς ΠΑΟΚ να δημιουργούν ζήτημα για τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα, η ομάδα δηλαδή που όποτε κατάφερε να κερδίσει φέτος την ΑΕΚ, στερώντας της μάλιστα ακόμη και τίτλο, το έκανε αποκτώντας πλεονέκτημα από λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις. Η διαιτησία του Θάνου χθες ήταν ίσως η καλύτερη από τα 5 ματς που έδωσαν μέσα στη σεζόν οι δύο "δικέφαλοι" και ο ντόρος που δημιουργήθηκε, θεωρώ πως έγινε κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους.

Το θετικό πάντως είναι ότι παρά την... τρέλα των ημερών, υπάρχει ακόμη κόσμος και εντός των τειχών του ΠΑΟΚ που εξακολουθεί να πατά στη γη, βλέποντας τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και όχι όπως θα βόλευε να είναι.

ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

Τώρα η ΑΕΚ βρίσκεται απέναντι σε μια κατάσταση την οποία, όποτε κλήθηκε να διαχειριστεί φέτος, έμεινε απλά στην προσπάθεια. Ποια είναι αυτή; Το να πάρει ένα ματς που κρίνεται κομβικό για την επίτευξη ενός στόχου. Κάτι που της συνέβη και στα πλέι οφ, όταν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Πανιώνιο, μετά το διπλό στην Τούμπα κι έχασε την ευκαιρία να γίνει το απόλυτο φαβορί στο μίνι πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Χιμένεθ λοιπόν είναι υποχρεωμένοι στο τελευταίο ματς της σεζόν, να πάρουν τη νίκη στη Νέα Σμύρνη και να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για πρωτιά στα πλέι οφ. Δεν είναι απίθανο το σενάριο να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να φύγει με την ισοπαλία από την Τούμπα την Τετάρτη. Οι "πράσινοι" έχουν άλλωστε βαθμολογικό κίνητρο, ενώ θα παίξουν και για το γόητρο, δεδομένου του εκρηκτικού πρόσφατου παρελθόντος τους κόντρα στον ΠΑΟΚ. Προσωπικά πιστεύω ότι το "εισιτήριο" για το Champions Legue παίζεται ακόμη και η ΑΕΚ καλείται να εκπληρώσει το δικό της μισό, νικώντας τους "κυανέρυθρους", περιμένοντας παράλληλα από τον Παναθηναϊκό να βγάλει αντίδραση.

Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΙ Ο ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΑΡΑΟΥΧΟ

Ο Σέρχιο Αραούχο δύσκολα θα συνεχίσει να φορά και την επόμενη σεζόν τη φανέλα της ΑΕΚ. Μετά το προσεχές παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα επιστρέψει στην Ισπανία και θα ενσωματωθεί στη Λας Πάλμας. Αυτό είναι κάτι που γνώριζε τόσο ο ίδιος, όσο και όλοι στην ΑΕΚ. Επειδή έχει δημιουργηθεί μια παρεξήγηση σχετικά με το θέμα του Αργεντινού φορ, με τους "κιτρινόμαυρους" να φέρουν μερίδιο ευθύνης (από τη στιγμή που δημιούργησαν προσδοκίες για παραμονή του παίκτη), θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως από τον Γενάρη που ο ποδοσφαιριστής δόθηκε δανεικός στην Ένωση, ήταν δεδομένο πως το καλοκαίρι θα επέστρεφε. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχε μπει κάποια οψιόν στη συμφωνία ΑΕΚ-Λας Πάλμας, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο μόνος τρόπος (σενάριο με ελάχιστες πιθανότητες) να συνεχίσει ο Αραούχο στην Ένωση, είναι να μην πείσει τη Λας Πάλμας ότι αξίζει δεύτερη ευκαιρία και να μην υπάρξει πρόταση αγοράς του από άλλη ομάδα.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο Αραούχο έγινε αλλαγή λίγο πριν από το τέλος και γνώρισε την αποθέωση. Αποχωρώντας ήταν εμφανώς συγκινημένος από τις αντιδράσεις του κόσμου και για να ανταποδώσει άρχισε να χτυπά με το χέρι του στο ύψος της καρδιάς, πάνω στο σήμα της ομάδας. Ο Αργεντινός αναγνωρίζει πως στην ΑΕΚ κέρδισε πολλά. Με τα κιτρινόμαυρα αναγεννήθηκε και όλοι στην ομάδα τον έκαναν να νιώσει ξανά σημαντικός. Το ποστάρισμά του μάλιστα (ό,τι κι αν συμβεί να ξέρετε πως θα είστε για πάντα στην καρδιά μου. ΑΕΚ-Οικογένεια) στα social, καθρεφτίζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK