Πογέτ για τα εκτός έδρας

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για τον Γκουστάβο Πογέτ που δείχνει ότι έχει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα σε παιχνίδια που χρειάζεται τακτική και παρεμβάσεις εν ώρα αγώνα για να τα κερδίσεις.

Πογέτ για τα εκτός έδρας

Η ΑΕΚ που είδαμε κόντρα στον Πλατανιά, είχε αρκετά πράγματα για να ζηλέψουν οι αντίπαλοί της και ελάχιστα που υπάρχει περιθώριο για να γίνουν βελτιώσεις. Οι κιτρινόμαυροι πήραν την πιο εύκολη εκτός έδρας νίκη τους, σε ένα ματς που όλα πήγαν βάσει σχεδίου και το τελικό αποτέλεσμα έχει για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου τη "σφραγίδα" του Γκας Πογέτ.

Κερδίζει σε ουσία ο Πογέτ

Έχω την αίσθηση πως ο κάθε προπονητής στη θέση του Πογέτ θα ήταν ευτυχής βλέποντας την ομάδα του να καταφέρνει να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να σκοράρει δύο φορές, ακολουθώντας αυτήν ακριβώς την τακτική. Μια τακτική μάλιστα για την οποία έχει γίνει προεργασία και δεν είναι προϊόν τύχης ή συγκυριών. Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ δεν έθελξε με το παιχνίδι της στα Χανιά, ωστόσο ήταν καθόλα ουσιαστική κι αυτό είναι που στο τέλος της ημέρας έχει μεγαλύτερη σημασία στο ποδόσφαιρο, ειδικά δε από τη στιγμή που τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά.

Διαφέρει γιατί είναι ήδη κόουτς

Ο Πογέτ, εν αντιθέσει με τον Δέλλα, είναι ήδη κόουτς. Τι εννοώ; Είναι κάτι που έχω ξαναγράψει και αφορά στον τρόπο που διαχειρίζεται ο Ουρουγουανός το ματς, την ώρα που αυτό εξελίσσεται. Δεν έχει να κάνει δηλαδή με την προετοιμασία και με το διάβασμα του αντιπάλου, αλλά με τις συνθήκες που δημιουργούνται σε κάθε περίσταση. Το έκανε στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, το έκανε στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό, το έκανε και στη Νέα Σμύρνη, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, αφού η ΑΕΚ έμεινε νωρίς με 10 παίκτες, το έκανε και χθες στην Κρήτη.

Τι ακριβώς κάνει; Για παράδειγμα χθες, αφενός "μάζεψε" την ομάδα του μετά τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να "χτυπήσει" στην κόντρα κι όταν οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται όλο και πιο απειλητικοί, έριξε στο ματς τους Λαμπρόπουλο και Τζεμπούρ, βγάζοντας από αυτό τους δύο ακραίους της επίθεσής του. Με δύο κινήσεις δηλαδή, ενίσχυσε την άμυνά του, έδωσε ελευθερία κινήσεων στον Γκάλο και τον Ντίντακ και φρέσκαρε τη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ, παίρνοντας δύο γκολ από τον Αλγερινό φορ, άσχετα που το ένα εξ αυτών κακώς ακυρώθηκε. Η κόκκινη κάρτα στον Ράμος μάλιστα στο 77ο λεπτό, έκρινε "μια ώρα αρχύτερα" τη "μάχη", επιβραβεύοντας τον Πογέτ για την άψογη διαχείριση.

Δεν πιάνει εντός...

Η φιλοσοφία του Πογέτ είναι καλή και "χρυσή" όταν η ομάδα του δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει παιχνίδι κατοχής. Στο ΟΑΚΑ, που επιβάλλεται εκ των πραγμάτων η ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι κυριαρχίας, η έλλειψη δεύτερου κόφτη δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο να βγάλει περισσότερες επιθέσεις στο ματς, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η ομάδα μένει ανασταλτικά ανοργάνωτη. Συνέβη και στο ματς με τον Αστέρα και απέναντι στην Καλλονή και με τον Παναιτωλικό και με τον Λεβαδειακό, με τον δικέφαλο να μετράει σε αυτές τις αναμετρήσεις δύο νίκες και δύο ήττες. Σε δύο εξ αυτών των αγώνων δηλαδή, η ΑΕΚ πλήρωσε την ευστοχία των αντιπάλων της και υπέστη ισάριθμες κατραπακιές.

Τα μεταγραφικά στο προσκήνιο

Το παιχνίδι με τον Πλατανιά είναι ήδη παρελθόν και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται, εκτός από το παιχνίδι κυπέλλου με τον Λεβαδειακό που ακολουθεί την Τέταρτη και στα μεταγραφικά, με την εβδομάδα που ακολουθεί να θεωρείται κομβική για τις περιπτώσεις παικτών που εξετάζει η ΑΕΚ. Το ζήτημα στα μεταγραφικά είναι να γίνουν αποδεκτές οι εισηγήσεις του προπονητή και να ενισχυθεί η ομάδα εκεί όπου πραγματικά πονά. Ο Ουρουγουανός έχει εντοπίσει τις αδυναμίες που υπάρχουν στα άκρα τις επίθεσης κι έχει ζητήσει γρήγορους ποδοσφαιριστές που θα τον βοηθήσουν να εφαρμόσει τις τακτικές του. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-3

Πογέτ: "Μετατρέπομαι σε φανατικό της ομάδας"

Άκης Γεωργίου: Γλυκιά νίκη, μέτρια ΑΕΚ, κάκιστος επόπτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK