"Αγιά Σοφιά": Ενστάσεις, λύσεις και διλήμματα

Ο Αποστόλης Χορτάτος γράφει για το "αύριο" στα σχέδια της ΑΕΚ για την "Αγιά Σοφιά" μετά την αλλαγή σκυτάλης στον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Οι ενστάσεις, οι λύσεις και τα διλήμματα.

"Αγιά Σοφιά": Ενστάσεις, λύσεις και διλήμματα

Όλη η κουβέντα στη Νέα Φιλαδέλφεια και στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ, μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναλώνεται στο νέο γήπεδο που θέλει να κατασκευάσει η ομάδα στο οικόπεδό της στην περιοχή. Οι ανησυχίες που εκφράζονται, έχουν να κάνουν με τις τοποθετήσεις του νέου Δημάρχου προεκλογικά και μετεκλογικά. Ο Άρης Βασιλόπουλος σε αντίθεση με τον αντίπαλό του τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, Λύσσανδρο Γεωργαμλή, δεν φέρεται διατεθειμένος να υπογράψει "λευκή επιταγή" για την ανέγερση του γηπέδου.

Ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής και ο συνδυασμός του στηρίχτηκε μαζικά από τον κόσμο της ΑΕΚ που διαμένει στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, αφού δήλωνε πλήρως ταυτισμένος με τα κιτρινόμαυρα σχέδια για την "Αγιά Σοφιά". Ψηφίστηκε μαζικά μεν, όχι όμως καθολικά, αφού όπως αποδείχτηκε, ο Άρης Βασιλόπουλος δεν "φόβισε" τους φίλους της ομάδας, παρά τις όποιες επιφυλάξεις που διατύπωσε.

Το "αύριο"

Οι εκλογές τέλειωσαν όμως και τώρα μένει να πάμε στο "αύριο". Το "αύριο" που φέρνει εξελίξεις σε πολλούς τομείς για την ΑΕΚ. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον κάθε φίλαθλο του δικεφάλου, όπως είναι λογικό, δεν αφορά τόσο το αγωνιστικό πλάνο, όσο το γηπεδικό. Και άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις να τρέξουν αμέσως.

Από την ΑΕΚ τονίζουν πως από τη στιγμή που θα ψηφιστεί στη Βουλή το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο (αρχίζει κατά πάσα πιθανότητα η συζήτηση την Πέμπτη), τότε θα μπορέσει να εκδοθεί η άδεια και να αρχίσουν αμέσως οι εργασίες. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και μέσα στον Ιούνιο, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την ψυχολογία του κόσμου, ενόψει της επόμενης σεζόν στη Football League. Βλέπετε αν υπάρξουν καθυστερήσεις, θα αρχίσει η γκρίνια και οι αμφισβητήσεις, γεγονός που δεν θα βοηθήσει καθόλου αγωνιστικά την ομάδα στη δύσκολη και κρίσιμη χρονιά που ακολουθεί.

Ενστάσεις και λύσεις

Όσον αφορά στις ενστάσεις του Βασιλόπουλου, εκτιμώ ότι στο τέλος δεν θα υπάρξει πρόβλημα και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Θα κληθεί και ο ίδιος άλλωστε να δει πλέον από μέσα το ζήτημα του γηπέδου και να πειστεί ενδεχομένως πως όπου δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή, θα πρέπει να αποδεχτεί όσα προβλέπει το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η ΑΕΚ.

Είναι γεγονός πως ένα τόσο μεγάλο έργο θα φέρει αλλαγές στην πόλη. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ορισμένες αλλαγές ενδεχομένως να μην είναι απόλυτα αρεστές στους δημότες, όπως για παράδειγμα το κυκλοφοριακό. Τότε θα πρέπει από κοινού ΑΕΚ και Δήμος να αποφασίσουν αν για μία ήμερα κάθε δύο εβδομάδες, που θα υπάρχει αγώνας στη Φιλαδέλφεια, θα πρέπει να ματαιωθούν τα σχέδια της ανέγερσης του γηπέδου.

Διλήμματα

Τι είναι προτιμότερο; Να επιστρέψει η ΑΕΚ στον τόπο της και να "αναστηθεί" η ευρύτερη περιοχή (βλέπε ανάπτυξη της τοπικής αγοράς που σημαίνει θέσεις εργασίας) ή να παραμείνει μαραζωμένη, επειδή για δύο ημέρες τον μήνα θα υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στους γύρω δρόμους; Αντίστοιχα διλήμματα μπορούν να τεθούν και για τις άλλες ενστάσεις της νέας δημοτικής Αρχής και μέσα από αυτά, με λογική και κατανόηση, να προχωρήσει χωρίς κωλυσιεργίες το σημαντικότερο έργο που θα έχει γίνει ποτέ στην ευρύτερη περιοχή, εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε ακόμη:

Τι σημαίνει η εκλογή Βασιλόπουλου για την ΑΕΚ;

Άμεσα η συζήτηση για το νομοσχέδιο

Βασιλόπουλος: "Να μην χρεωθώ εγώ κωλυσιεργίες ή έλλειψη βούλησης"!

News 24/7

24MEDIA NETWORK