Ο βούρκος, η γκάφα και το δίκαιο "Χ"

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για την ισοπαλία στο βούρκο του Καυτανζογλείου και καταγράφει όσα πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ για προχωρήσει.

Ο βούρκος, η γκάφα και το δίκαιο "Χ"

Σε ένα ματς που διεξάγεται σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο οποιαδήποτε κριτική, μικρή σημασία έχει. Τα συστήματα καταργούνται και τα πάντα κρίνονται στις προσωπικές μονομαχίες. Στο Καυτανζόγλειο υπήρξαν πολλές τέτοιες, με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να παίζουν με το μαχαίρι στα... δόντια. Το να ζητήσει ένας προπονητής το κάτι παραπάνω από τους παίκτες του είναι υπερβολή. Άρα, στο τέλος της ημέρας, η ισοπαλία, ακόμη και με τον τρόπο που αυτή ήρθε (βλέπε γκάφα Μπαρόχα), ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Όχι στον "τοίχο" ο Μπαρόχα

Βλέπετε ο Μπαρόχα πριν «πνίξει» το γκολ στο σουτ του Ζιάμπαρη, έχει σταματήσει πάνω στη γραμμή κοντινό σουτ του Βέλλιου, χωρίς να έχει ορατότητα. Το να στήσεις στον «τοίχο» τον Βενεζουελάνο δεν είναι λύση, γίνονται αυτά... Και τα λάθη στο πρόγραμμα είναι και στις περισσότερες των περιπτώσεων κάνουν τους τερματοφύλακες καλύτερους. Αυτό δεν συνέβη και με την περίπτωση του Ανέστη;

Η νέα παρέμβαση του Πογέτ

Από εκεί και πέρα ο Πογέτ ανακάτεψε σε ένα ακόμη ματς την... τράπουλα, αφού αντιλήφθηκε ότι με έναν φορ και δύο ακραίους δεν μπορούσε να απειλήσει. Έτσι έριξε τον Τζεμπούρ στο ματς, στο πλευρό του Πέκχαρτ, ενώ πρόσθεσε ακόμη έναν αμυντικό (Λαμπρόπουλο) προκειμένου να κάνει πιο «σφιχτή» την άμυνά του. Ακόμη κι έτσι όμως η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει. Το είπε και ο Ουρουγουανός στις δηλώσεις του: «Λόγω του αγωνιστικού χώρου δεν μπορέσαμε να εφαρμόσουμε τίποτα από όσα θέλαμε να κάνουμε».

Το γκολ που πέτυχε μάλιστα η Ένωση προέκυψε από μια στημένη φάση (κόρνερ), που ήταν ο μόνος λογικός τρόπος για να σκοράρουν οι δύο αντίπαλοι σε αυτό το ματς. Έτσι απάντησε άλλωστε και ο «γηραιός», με τη φάση του γκολ να αρχίζει επίσης από κόρνερ.

Να κρατήσει τα θετικά

Γνώμη μου είναι ότι η ΑΕΚ έχει μόνο θετικά να κρατήσει από αυτό το ματς. Θετικό ήταν το γεγονός ότι ο Πέκχαρτ έκανε σεφτέ, θετικό ήταν επίσης το γεγονός ότι ο Τζεμπούρ μπήκε με διάθεση να τρέξει και να παλέψει, εν αντιθέσει με τα τελευταία ματς που είχε πάρει χρόνο συμμετοχής και στο μεγαλύτερο διάστημα βάδιζε με τα χέρια κρεμασμένα. Θετικό είναι ότι όλοι όσοι αγωνίστηκαν, έβαλαν τα πόδια τους στη... φωτιά και το τέλος του αγώνα τους βρήκε δυσαρεστημένους για το αποτέλεσμα.

Ο Σπάθας και ο βοηθός του

Τα λάθη δεν έλειψαν από τον Σπάθα και τον έναν βοηθό του (Πετρόπουλος). Ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει κόκκινη στον Βάργκας στο 51', ο οποίος έκανε αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Μοντέιρο και τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη, ενώ θεωρώ πως χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Βέλλιο λίγο πριν από το τέλος, όταν πεσμένος στο έδαφος, έχοντας χάσει την μπάλα έκανε φάουλ με το τακουνάκι. Για το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ στο 11' για το μαρκάρισμα του Βέλλιου στον Άρθο, αν και υπάρχει επαφή, θα ήταν υπερβολή να δοθεί παράβαση. Είπαμε να ψειρίζουμε τις φάσεις, μη φτάσουμε όμως σε σημείο ισοπέδωσης.

Ο Τρύφων Πετρόπουλος έχασε ένα οφσάιντ σε βάρος της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, ενώ έκανε τα... στραβά μάτια ακόμη και σε φάσεις που γίνονταν μπροστά του, με τον Σπάθα να φτάνει σε σημείο να πάρει διαφορετικές αποφάσεις από τις υποδείξεις του βοηθό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ηρακλής-ΑΕΚ 1-1

Πογέτ: "Δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά συμβιβάζομαι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK