Αυτή είναι η νέα ΑΕΚ

Ο Τόλης Χορτάτος καταγράφει τα δεδομένα στο ρόστερ της νέας ΑΕΚ και προσπαθεί να μπει στο μυαλό του Δέλλα και να παραθέσει τις σκέψεις 11αδας του Έλληνα τεχνικού ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτή είναι η νέα ΑΕΚ

Για ένα ακόμη φιλικό προετοιμασίας ο Τραϊανός Δέλλας έκανε αυτό που ορίζει η δουλειά του προπονητή σε τέτοια παιχνίδια αυτή τη χρονική περίοδο, τεστάροντας διαφορετικά σχήματα στο γήπεδο προκειμένου να καταλήξει σε συμπεράσματα ενόψει της νέας σεζόν. Οι 11άδες που παρέταξε ο Έλληνας τεχνικός και κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές και σίγουρα δεν σκεφτόταν την παραγωγή θεάματος για να ικανοποιήσει τους οπαδούς. Το ίδιο προφανώς ισχύει για κάθε κόουτς σε οποιαδήποτε ομάδα σε περίοδο προετοιμασίας.

Πρώτα συμπεράσματα, μετά κριτική

Δεν μπορούμε λοιπόν να ασκήσουμε αυστηρή κριτική για το θέαμα που παρουσιάζει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Σκοπός είναι από αυτά τα ματς να μπορέσει ο Δέλλας να δει πως θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υλικό του στα επίσημα ματς αλλά και να διαπιστώσει αδυναμίες για να εισηγηθεί μεταγραφές.

Εμείς από τη σκοπιά μας, τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι φίλαθλοι, δεν έχουμε παρά να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα σχετικά με το που κινείται η κάθε ομάδα και εν προκειμένω η ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει λοιπόν μετά από τρία 90λεπτα, είναι προφανές ότι οι κιτρινόμαυροι φέτος έχουν ποιότητα. Ο Δέλλας έχει σαφώς περισσότερες επιλογές συγκριτικά με πέρυσι, κάτι που είναι απολύτως λογικό μετά την επιστροφή στη Super League, όμως διαπιστώνονται επίσης κενά και αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο επόμενο 20ημερο, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη για την πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πλατανιά.

Παρακάτω θα προσπαθήσω να προσεγγίσω με βάση τη λογική, το πλάνο που ενδεχομένως διαμορφώνει ο Δέλλας στο μυαλό του για τη νέα ΑΕΚ και τις σκέψεις που υπάρχουν στο μυαλό των ανθρώπων που χειρίζονται τις μεταγραφές, για την περαιτέρω ενίσχυση.

Η 11αδα 2015-16

Θέση προς θέση λοιπόν, ο Μπαρόχα αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι επιλογές όσον αφορά στο δεξί άκρο είναι πολλές, με τον Βασιλαντωνόπουλο να κερδίζει πόντους βάσει των μέχρι τώρα εμφανίσεων, ωστόσο θεωρώ πως μέχρι να επιστρέψει ο Μπακάκης, προβάδισμα έχει ο Γκάλο.

Στις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας ο Άρθο θεωρώ πως έχει το προβάδισμα έναντι όλων των υπολοίπων αμυντικών, ενώ στο πλευρό του διεκδικούν επί ίσοις όροις θέση βασικού οι Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος και Λαμπρόπουλος.

Για το αριστερό άκρο θα προτιμηθεί λογικά η μεταγραφή που θα γίνει, είτε αυτός λέγεται Χαβέζ είτε αλλιώς.

Στο "2" του 4-2-3-1 που θα προτιμήσει όπως όλα δείχνουν και φέτος ο "Κολοσσός", δεν βλέπω πώς ο Γιόχανσον θα μείνει εκτός βασικής 11άδας, με τους Σιμόες και Κορδέρο να διεκδικούν από εκεί και πέρα τη δεύτερη θέση στο δίδυμο των αμυντικών μέσων.

"Κλειδωμένη" θέση στην τριάδα πίσω από τους επιθετικούς έχει ο Ρόναλντ Βάργκας, ενώ το ίδιο θεωρώ πως θα ισχύσει και για τον Μάνταλο με το που επιστρέψει υγιής στη διάθεση του προπονητή του. Από εκεί και πέρα είτε θα αποκτηθεί ακόμη ένας μεσοεπιθετικός-εξτρέμ και θα συμπληρώσει το κενό, είτε θα χρησιμοποιηθεί ένας εκ των Αραβίδη, Πλατέλλα ή Μπαρμπόσα.

Στην κορυφή της επίθεσης θεωρώ πως ο Τζεμπούρ έχει το προβάδισμα, με τον Αραβίδη να ακολουθεί, ενώ δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να γίνει ακόμη μία προσθήκη ενδεκαδάτου επιθετικού, ειδικά στην περίπτωση που πωληθεί ο Κρισάντους.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αυτή είναι η ΑΕΚ της νέας περιόδου, την οποία προσπαθεί να μοντάρει όσο το δυνατόν καλύτερα ο Δέλλας, φιλοδοξώντας να την καταστήσει και πάλι πρωταγωνίστρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε...

ΥΓ. Μια σκέψη-απορία για το τέλος. Ποιος στη θέση του Μιλοβάνοβιτς δεν θα έφερνε τον Μαρσελίνιο χτες στην ΑΕΚ, για να τον τοποθετήσει ο Δέλλας στα αριστερά του Μάνταλου;

Διαβάστε ακόμη:

Επαφή στην Αθήνα για Χαβέζ!

ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ 1-0 (VIDEO)

Δέλλας: "Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK