Δεν αφορά την ΑΕΚ τι κάνει ο Ολυμπιακός

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για τη νέα παράσταση της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης για το κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό και την αναβολή στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων, εξέλιξη που ουδόλως αφορά τους κιτρινόμαυρους.

Δεν αφορά την ΑΕΚ τι κάνει ο Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ έδωσε ακόμη μια όμορφη παράσταση μπροστά στο κοινό της, φτάνοντας σε ακόμη μία "τεσσάρα" στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, κόντρα σε μια ομάδα που της είχε στερήσει δύο βαθμούς στον πρώτο γύρο, κρατώντας την στο μηδέν.

Νίκη στο ρελαντί

Οι κιτρινόμαυροι με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, κατάφεραν να συνδυάσουν θέαμα και ουσία, χωρίς να ανεβάσουν "στροφές". Ο Δέλλας επέλεξε να κρατήσει εκτός αγώνα τους Ανέστη, Μπακάκη, Σοϊλέδη, Τζανετόπουλο, Γιόχανσον και Πλατέλλα προκειμένου να τους έχει φρέσκους για τον αγώνα ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, ενώ φρόντισε να βγάλει νωρίς από το παιχνίδι τους Ανάκογλου, Μάνταλο και Μπαρμπόσα δίνοντάς και σε αυτούς περισσότερες ανάσες. Οι μόνοι από τους λεγόμενους βασικούς που έπαιξαν σε ολόκληρο το 90λεπτό κόντρα στην Ερμιονίδα ήταν ο Κολοβέτσιος και ο Αραβίδης. Ο πρώτος δεν δέχτηκε πίεση από την επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων κι έτσι το ματς επέφερε σ' αυτόν κούραση ανάλογη με αυτή μιας δυνατής προπόνησης. Από την άλλη ο Αραβίδης βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα (χθες έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος) κι αν έμενε εκτός, μόνο κακό θα μπορούσε να του κάνει.

Παραμένει "ζεστή"

Η Ένωση λοιπόν κράτησε εν μέρει "ζεστές" τις μηχανές της ενόψει του κορυφαίου αγώνα της σεζόν, κόντρα στον Ολυμπιακό την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε καλή διαχείριση του υλικού του, δεν ρίσκαρε κάποιον τραυματισμό και παράλληλα η ΑΕΚ ξεπέρασε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ακόμη ένα σκόπελο στο διάβα της για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά και μόνο στο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους, με την προετοιμασία των κιτρινόμαυρων να αρχίζει άμεσα, από το πρωί της Κυριακής.

Δεν βολεύει η αναβολή τον Ολυμπιακό

Κι αν για την ΑΕΚ το πρόγραμμα της κύλησε ομαλά, χωρίς αναπάντεχες εξελίξεις, δεν συνέβη το ίδιο και για τον Ολυμπιακό. Ο ντόρος που έγινε από το απόγευμα του Σαββάτου, μετά την επ' αόριστον αναβολή της αναμέτρησης του Πανθρακικού με τους ερυθρόλευκους, δεν θα πρέπει να απασχολεί την Ένωση. Ο Δέλλας δεν θέλησε να μπει στη διαδικασία να σχολιάσει το γεγονός στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου κι έπραξε πολύ καλά. Η ΑΕΚ, ο προπονητής και οι παίκτες, καλά κάνουν και κοιτούν τη δουλειά τους, καθώς κάθε άλλο θα σήμαινε απώλεια συγκέντρωσης. Τώρα το αν και κατά πόσο βολεύει τον Ολυμπιακό η αναβολή, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν ήταν προς το συμφέρον της ομάδας του Περέιρα η αποχή από τη δράση. Οι Πειραιώτες δεν αγωνίστηκαν ούτε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της αναβολής του πρωταθλήματος και μετά τη χθεσινή εξέλιξη θα οδηγηθούν στο ματς με την Ένωση με σχεδόν μισό μήνα απραξίας.

Ζητούμενο το sold out

Όπως και να ΄χει, ζητούμενο πλέον για την ΑΕΚ και τον κόσμο της είναι η εξάντληση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Τετάρτης. Δεν είναι και λίγο πράγμα για μια ομάδα Β' Εθνικής να φέρει στο γήπεδο 65.000 κόσμο. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς οι φορές που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο ο δικέφαλος, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το στοίχημα βέβαια για την Ένωση είναι ο κόσμος που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη να δώσει "φτερά" στα πόδια των παικτών του Δέλλα και όχι να τα βαρύνει. Από το πώς θα διαχειριστούν οι ποδοσφαιριστές την μαζική παρουσία των οπαδών στις εξέδρες, θα κριθεί εν πολλοίς και η έκβαση του αγώνα. Οψόμεθα...

ΥΓ. Οι Κορδέρο και Ντακόλ επέστρεψαν χθες στη δράση παίρνοντας κάμποσο χρόνο συμμετοχής και ο Δέλλας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ανακουφισμένος και χαρούμενος, καθώς αυξάνονται οι επιλογές του ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Ερμιονίδα 4-0 (VIDEOS)

Τα γκολ της ΑΕΚ επί της Ερμιονίδας (VIDEO)

Το μήνυμα στήριξης των παικτών της ΑΕΚ στον Μπρέσεβιτς (PHOTO)

Πανθρακικός-Ολυμπιακός: Τι προβλέπει ο ΚΑΠ

News 24/7

24MEDIA NETWORK