Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για τη φυσιολογική νοοτροπία των οπαδών να υπερασπίζονται το συμφέρον της ομάδας τους και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στις διαιτητικές αποφάσεις.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Είθισται οι οπαδοί κάθε απόχρωσης στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, όταν βλέπουν αμφισβητούμενες φάσεις να τις σχολιάζουν με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας τους. Εκτιμώ πως είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά που ενεργοποιείται από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Γι αυτό άλλωστε κάθε Δευτέρα υπάρχουν πάντα οι απόψεις υπέρ μιας απόφασης διαιτητή ή κατά αυτής, ανάλογα με τα χρώματα που υποστηρίζει ο καθένας, ενώ οι εξαιρέσεις είναι σπάνιες και υπάρχουν απλά για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Στο παιχνίδι του Πανιωνίου με την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, ο διαιτητής Στυλιαράς τα έκανε μαντάρα, αφήνοντας και στις δύο ομάδες το αίσθημα της αδικίας μετά το τέλος του αγώνα. Η Ένωση διαμαρτύρεται δίκαια για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε, ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται δίκαια για οφσάιντ στο γκολ των κιτρινόμαυρων, ενώ γίνεται πολλή κουβέντα για το ακυρωθέν γκολ του δικεφάλου στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Αυτή, η τελευταία φάση της αναμέτρησης που η ΑΕΚ σκοράρει με τον Αραβίδη, αλλά ο Στυλιαράς ακυρώνει το γκολ βλέποντας φάουλ, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της συμπεριφοράς που έγραψα παραπάνω. Οι "κιτρινόμαυροι" οπαδοί γράφουν στα social media για την κατάφωρη αδικία που υπέστη η ομάδα τους στο ματς, ενώ υπάρχουν άλλοι οπαδοί, άλλων αποχρώσεων, που συμφωνούν με την απόφαση του διαιτητή.

Όλα ωραία, καλά και εν πολλοίς φυσιολογικά λοιπόν. Το θέμα που προκύπτει από αυτή τη φάση ωστόσο, είναι άλλο κατά τη γνώμη μου. Και αφορά στο γεγονός ότι έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση, βάσει της οποίας, πανομοιότυπες φάσεις ή παρόμοιες, αντιμετωπίζονται από τους διαιτητές με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεν θα επεκταθώ παραπάνω, δεν ζητώ από κανέναν να ασπαστεί τη γνώμη μου και σας θυμίζω παρακάτω με videos δύο φάσεις, από τις οποίες ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, ανάλογα με την κρίση του...

ΥΓ. Κατά τη γνώμη μου και στις δύο φάσεις υπάρχει φάουλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άκης Γεωργίου: Ένα πέναλτι, ένα κανονικό γκολ και ένα... προσφυγόμετρο

Σταύρος Καραΐνδρος: Αυτή η ΑΕΚ ξέρει τι θέλει, αλλά θα την αφήνουν να το πάρει;

News 24/7

24MEDIA NETWORK