Επιτέλους! Μια ΑΕΚ από τα παλιά

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για την ΑΕΚ που θύμισε πολλά από την ομάδα που μεγαλούργησε στο παρελθόν στα ελληνικά γήπεδα, με το μεστό παιχνίδι, το πάθος και τον επιθετικό προσανατολισμό της.

Επιτέλους! Μια ΑΕΚ από τα παλιά
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ επέστρεψε και φρόντισε με το "καλημέρα" να δείξει ότι είναι διατεθειμένη να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στο νέο πρωτάθλημα που άνοιξε χθες την "αυλαία" του.

Έχει λόγο να αισιοδοξεί

Πολλοί είπαν για τις 853 ημέρες που οι κιτρινόμαυροι έμειναν μακριά από τη Super League, ωστόσο στην πραγματικότητα η ΑΕΚ έλειπε πολύ περισσότερο. Η Ένωση είχε αρχίσει να χάνει την αίγλη της αρκετά νωρίτερα πριν πιστοποιηθεί και τυπικά ο υποβιβασμός της. O "δικέφαλος" όμως διέβη το "σκοτεινό τούνελ" της περιπλάνησης σε χωριά και χωράφια και αυτό που είδαμε χτες στο ΟΑΚΑ, θύμισε μετά από πολύ καιρό, πραγματικά ΑΕΚ! Ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Με σαφές αγωνιστικό πρόγραμμα και ξεκάθαρο στόχο μέσα στο γήπεδο. Με οργάνωση, σωστή ανάπτυξη, επιθετικό προσανατολισμό, ό,τι χρειάζεται δηλαδή ένα σύνολο 11 παικτών για να θεωρείται ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης.

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε η φετινή ΑΕΚ έχει κάθε λόγο για να αισιοδοξεί. Μπορεί σε ό,τι αφορά το ρόστερ της να μην είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, δεν έχει ωστόσο σημαντικά κενά που να της δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία της. Ενδεχομένως μάλιστα στην τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών, να γίνουν κι άλλες κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το δυναμικό της, δίνοντας επιπλέον λύσεις στον Τραϊανό Δέλλα.

Καταλύτες οι Πλατέλλας και Γιόχανσον

Πέρα από όλα αυτά που είναι απλώς κοινές και εύκολα κατανοητές διαπιστώσεις, θα ήταν άδικο να μη σταθεί κανείς στην παρουσία ορισμένων ποδοσφαιριστών της Ένωσης που ξεχώρισαν στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Θα ήταν άδικο να μην εκθειάσει κανείς την αγωνιστική εικόνα του Πλατέλλα που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Κρητικών, όποτε έπαιρνε την μπάλα στα πόδια. Τον Πλατέλλα που πρωταγωνίστησε τα δύο προηγούμενα χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες και έδειξε ψημένος για να έχει σημαίνοντα ρόλο και στη Super League.

Δεν γίνεται να μη σταθεί κανείς στο εξαιρετικό παιχνίδι του Γιόχανσον για ακόμη μια φορά. Το σουηδικό "μηχανάκι" της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή, μας είχε προϊδεάσει από πέρυσι, στο ένα 6μηνο που αγωνίστηκε με τα κιτρινόμαυρα για τις ικανότητές του και με το "καλημέρα" στη μεγάλη κατηγορία απέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλα πράγματα, συγκεντρώνοντας πάνω του τα βλέμματα από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Ο κόσμος

Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι ο κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, περίπου 30.000 φίλαθλοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έφυγε χορτασμένος από το Στάδιο, μετά το τέλος του αγώνα. Γύρισε στο σπίτι του απόλυτα ικανοποιημένος από αυτό που είδε και "ψήθηκε" με την πρώτη να στηρίξει με την παρουσία του αυτή την ομάδα. Του δόθηκε εν ολίγοις κίνητρο να ξαναβρεθεί στην εξέδρα, για να δώσει ψυχολογική ώθηση την ομάδα, αλλά και να απολαύσει όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα.

ΥΓ. Ο Τραϊανός Δέλλας συνεχίζει πιστός στο πλάνο του. Θέλει να επαναφέρει στην ΑΕΚ την αγωνιστική φιλοσοφία των περασμένων ένδοξων εποχών και απ' ο,τι φαίνεται, τα καταφέρνει. Το έδειξε και πέρυσι, φέτος όμως, στη μεγάλη κατηγορία, με τον βαθμό δυσκολίας να ανεβαίνει, έχει σαφώς μεγαλύτερη σημασία να αποδεικνύει η ΑΕΚ ότι θέλει να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο που θα συνδυάζει το θέαμα με την ουσία. Και το αποτέλεσμα αυτό -ομολογουμένως- είναι αποκλειστικά και μόνο "έργο" Δέλλα.

ΥΓ2. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε πήρε το "βάπτισμα του πυρρός" και αν και φάνηκε αγχωμένος, πρόλαβε στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε να δείξει ότι έχει τη δυνατότητα με την εκρηκτικότητα και και την ποδοσφαιρική ευφυΐα του, να προσφέρει στην ΑΕΚ το κάτι παραπάνω που θα την καταστήσει ανταγωνιστικότερη έναντι των αντιπάλων της.

Διαβάστε ακόμη:

AEK - Πλατανιάς 3-0

Δέλλας: "Να δώσουμε χρόνο στον Μπουονανότε και τα νέα παιδιά"

Μελισσανίδης: "Περιμένω περισσότερo απ'όλους"

Θλάση ο Τζεμπούρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK