Η νίκη του Ντέμη

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για τη νίκη-δικαίωση της ΑΕΚ, του κόσμου της ομάδας, αλλά και του Ντέμη Νικολαΐδη στην υπόθεση Ψωμιάδη. Αυτού του καταπληκτικού τύπου, που κατάφερνε επί 10 συνεχόμενα χρόνια να παίζει μόνος απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο, την ΑΕΚ, τη δικαιοσύνη και τη λογική και να κερδίζει.

Η νίκη του Ντέμη
INTIME SPORTS

Το πρωί της 30ης Μαΐου 2013 ο Μάκης Ψωμιάδης και το νομικό του επιτελείο είχε καταφέρει για 9η φορά να πάρει αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ, στο διάστημα που ηγήθηκε σε διοικητικό επίπεδο της ομάδας. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για νέα αναβολή, ο Ντέμης Νικολαΐδης έκπληκτος, μιλώντας στους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ, δήλωνε: "Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ένας καταπληκτικός τύπος, που καταφέρνει να βγαίνει νικητής για εννιά συνεχόμενα χρόνια. Καταφέρνει να παίζει μόνος του απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο, την ΑΕΚ, τη δικαιοσύνη, τη λογική, αλλά καταφέρνει να μας κερδίζει".

Απογοήτευση

Πέρα από την έκπληξη στο πρόσωπο του Ντέμη Νικολαΐδη, του ανθρώπου που μπήκε μπροστάρης στη διεκδίκηση των 21,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπεξαιρεθεί, ζητώντας παράλληλα την παραδειγματική τιμωρία του Ψωμιάδη, υπήρχε και απογοήτευση. Απογοήτευση για το γεγονός πως για ακόμη μια φορά είχε δει το άδικο να ξεγελά και να τσαλαπατά υποτιμητικά το δίκιο. Απογοήτευση γιατί έβλεπε την αγαπημένη ομάδα να ταπεινώνεται εκ νέου. Αυτή τη φορά όχι εντός γηπέδου. Όχι εκεί που είχε βιώσει λίγες ημέρες νωρίτερα την απόλυτο εξευτελισμό με τον υποβιβασμό της για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το "κουφάρι" της ΠΑΕ ΑΕΚ "βιαζόταν" για ακόμη μια φορά στις δικαστικές αίθουσες, με τον Ψωμιάδη να παίρνει αναβολή για τον Σεπτέμβρη, κερδίζοντας πολύ και πολύτιμο χρόνο. Χρόνο που δεν περίσσευε στην ΑΕΚ, η οποία ήθελε να τρέξουν οι διαδικασίες για να μην πέσει η προσπάθεια, τόσων ετών, στο κενό.

"Απο την στιγμή που η υπόθεση πήρε αναβολή για τον Σεπτέμβριο και απο ότι διαβάζω και μαθαίνω η ΑΕΚ θα λυθεί ως εταιρεία και δεν θα μπορεί να παρίσταται απέναντι του, νομίζω ότι οι πιθανότητες νίκης σε αυτό το επίπεδο θα είναι λιγοστές...", έλεγε σαστισμένος ο Ντέμης.

Οι μήνες πέρασαν, η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε, εξελίχτηκε και εν τέλει ολοκληρώθηκε, κόντρα στα προγνωστικά και τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις ακόμη και αυτών που -τουλάχιστον αρχικά- ήταν αισιόδοξοι.

Δικαίωση

Και η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να δικαιώσει τους αγώνες όλων όσοι πίστεψαν και πάλεψαν για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Όχι μόνο αυτούς όμως. Προφανώς υπάρχει και ο κόσμος της ΑΕΚ. Όλοι αυτοί που αγαπούν και πονάνε την ομάδα. Αυτοί που είδαν πριν από έναν χρόνο τον εφιάλτη να παίρνει σάρκα και οστά ως φυσικό επακόλουθο των, από το κακό στο χειρότερο, τελευταίων σεζόν, δείχνοντας ανοχή και συνήθεια στα "χαστούκια" που έπεφταν το ένα μετά το άλλο.

Ο Μάκης Ψωμιάδης μπαίνει λοιπόν στη φυλακή και θα εκτίσει ποινή για τα δεινά που προκάλεσε στην ΑΕΚ, με την απόφαση αυτή να σκορπά ικανοποίηση σε κάθε κιτρινόμαυρο.

Ενδεχομένως να είναι η αρχή για τη νέα μέρα που προσμένουν όλοι στην ΑΕΚ. Η πρώτη νίκη, λίγο πριν από τη δεύτερη που θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες με τον προβιβασμό της ομάδας -και τυπικά- στη Football League.

Διαβάστε ακόμη:

Δέκα χρόνια φυλακή στον Μάκη Ψωμιάδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK