Ίδια ουσία από την ΑΕΚ, άλλο αποτέλεσμα

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο και εξηγεί πως αν και το αποτέλεσμα άλλαξε, η ουσία παραμένει ίδια, όπως και σε προηγούμενα ματς που η Ένωση τα κέρδισε.

Ίδια ουσία από την ΑΕΚ, άλλο αποτέλεσμα

Η ΑΕΚ έχασε την Κυριακή στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, σε ένα ματς που κάθε αποτέλεσμα ήταν "ανοιχτό". Έφερε ισοπαλία (0-0) στην Τρίπολη πριν από 2 εβδομάδες, σε ένα ματς που και πάλι, όλα τα αποτελέσματα έπαιζαν. Το ίδιο και στο Καυτανζόγλειο, στο 1-1 με τον Ηρακλή, όπου και να χάσει θα μπορούσε και να κερδίσει ακόμη, όμως η... μπίλια έκατσε στο "Χ". Στο Περιστέρι, πιο πριν, είχε γνωρίσει ξανά την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο, με το παιχνίδι να έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά που ακολούθησαν. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, μία από τα ίδια, παρά τη νίκη με 1-0. Με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, που νίκησε επίσης με 1-0, το ίδιο. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, κατά γενική ομολογία, ήταν πολύ χειρότερη από τους "πράσινους", όμως κατάφερε να νικήσει από μια στημένη φάση.

Καλή πίσω, μέτρια μπροστά

Κοινός παρονομαστής όλων των προαναφερθέντων αγώνων, οι οποίοι ακολούθησαν του νικηφόρου σερί που έτρεξαν οι "κιτρινόμαυροι" στις αρχές του 2016 σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είναι η πολύ καλή άμυνα, αλλά και η ανεπάρκεια στην επίθεση. Όσο για θέαμα... ας το αφήσουμε καλύτερα.

Θεωρώ πως για την ήττα, η ΑΕΚ θα έπρεπε να ανησυχεί τόσο, όσο ανησυχούσε και στα προηγούμενα ματς που, είτε έχανε, είτε ερχόταν ισόπαλη, είτε κέρδιζε. Η ουσία είναι που έχει σημασία και στην ουσία η Ένωση πάσχει και μάλιστα πολύ.

Είχα γράψει και παλιότερα ότι με τη λογική "πάμε για να μη χάσουμε κι αν μας κάτσει η νίκη έχει καλώς", η ΑΕΚ έχει ταβάνι το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που της πρέπει ως όνομα και ως ιστορία.

Για τον Πογέτ είναι ξεκάθαρο, από τις πρώτες μέρες της άφιξής του στην ΑΕΚ, πως ο "σκοπός αγιάζει τα μέσα". Όταν όμως ο σκοπός δεν είναι ο επιθυμητός, τα μέσα που χρησιμοποιεί η ομάδα, θα αρχίσουν να προκαλούν απογοήτευση και κατήφεια.

Θα βαδίσει τον ίδιο δρόμο

Ό,τι και να πει κανείς όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι δώρον άδωρον. Η ΑΕΚ θα κυνηγήσει τους εναπομείναντες στόχους της βασιζόμενη στην υπάρχουσα λογική και στο τέλος θα γίνει το ταμείο. Όποιο κι αν είναι αυτό όμως, έχω ξαναπεί, πως ο Πογέτ θα πρέπει να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας, ανανεώνοντας τη συνεργασία του και για την επόμενη σεζόν, παίρνοντας την ευκαιρία το καλοκαίρι να "χτίσει" τη δική του AEK.

Τότε και μόνον θα μπορέσουμε να τον κρίνουμε επί της ουσίας. Όταν θα έχει δημιουργήσει μια ομάδα όπως αυτός θέλει και θα έχει την ευκαιρία να τη δουλέψει από την αρχή της σεζόν, ώστε -όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται- να παράξει ποδόσφαιρο και όχι να παίζει "κλεφτοπόλεμο".

Να φτιάξει ό,τι φτιάχνεται

Από αυτά που δήλωσε πάντως ο Ουρουγουανός στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τον αγώνα, κρατάω κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Ότι δηλαδή, ίσως είναι καλό που ήρθε τώρα μια ήττα σαν κι αυτή, προκειμένου η ομάδα του να μείνει ταπεινή στη συνέχεια, όταν θα έρθουν δυσκολότερα ματς στα πλέι οφ. Μέχρι τότε, τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του, θα πρέπει να διορθώσουν, ό,τι μπορεί να διορθωθεί, ώστε να μην αντιστραφούν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί κι έχουν φέρει την Ένωση στη 2η θέση, στη συνέχεια. Κάτι που δεν είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, καθώς, όπως φαίνεται, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο ΠΑΟΚ, βρίσκουν ρυθμό και τα πλέι οφ αναμένονται εξαιρετικά ανταγωνιστικά.

Δεν της αρμόζουν τέτοιες δηλώσεις

Για το τέλος κράτησαν να σχολιάσω τις δηλώσεις του Μαουρίσιο Ταρίκο στη NOVA, δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα της λήξης, ο οποίος μίλησε αντί του Πογέτ. Ο συνεργάτης του Ουρουγουανού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "ο διαιτητής δεν είδε το χέρι, θα μπορούσε να τον ενημερώσει ο τέταρτος, ο οποίος ήταν δίπλα μου και το αναγνώρισε", εννοώντας ότι στην αρχή της φάσης του γκολ του Παναιτωλικού, ο Κλέσιο πήρε τη μπάλα με το χέρι, πριν μπει μέσα στην περιοχή και κάνει το γύρισμα. Δεν είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται η ΑΕΚ για μια φάση που εκτυλίχθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου, στην εκπνοή του αγώνα, όταν νωρίτερα δεν έχει φροντίσει για περισσότερα από 90 λεπτά να πάρει τη νίκη. Τέτοιες δηλώσεις τη μικραίνουν, δεν της αρμόζουν. Ήταν φάουλ και καλό θα ήταν να έχει αποφευχθεί. Ελαφρυντικό αποτελεί μόνο το γεγονός ότι την είπε ο Ταρίκο και όχι κάποιος άλλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-0

Πογέτ: "Είναι καλό να δέχεσαι αυτά τα χτυπήματα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK