Καλείς τον Χιμένεθ για ανανέωση... χτες

Ο Μανόλο Χιμένεθ που πρέπει να κληθεί με συνοπτικές διαδικασίες, να του δοθεί στιλό και να βάλει υπογραφή σε νέο συμβόλαιο, η ΑΕΚ που έπαιξε «τόσο… όσο» για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε στο Φάληρο και ο ντόρος που έγινε και αδικεί τον Ολυμπιακό. Σχολιάζει ο Τόλης Χορτάτος.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ ICON

Ο Μανόλο Χιμένεθ κέρδισε χτες την παραμονή του στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο και τη νέα σεζόν. Με μοναδική παραφωνία, μετά από τόσα ματς, ένα ημίχρονο στο ματς με τον Παναθηναϊκό, δεν γίνεται παρά να τον καλέσεις, να του δώσεις στιλό και τον βάλεις να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Ό,τι και να γίνει στη συνέχεια της σεζόν, το αξίζει.

Όχι πως η ΑΕΚ θα πρέπει να βιαστεί επειδή κινδυνεύει να χάσει τον Ισπανό από άλλη ομάδα. Όμως, όπως έπραξε στην περίπτωση Λαμπρόπουλου, όταν ο Μελισσανίδης έδωσε εντολή να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Έλληνα αμυντικού παρά τον τραυματισμό του, εκτιμώντας τη μέχρι τώρα παρουσία του, έτσι πρέπει να γίνει και με τον Χιμένεθ. Κακές βραδιές θα υπάρξουν κι άλλες, συμβαίνει και στην Μπαρτσελόνα. Αυτές όμως θα είναι η εξαίρεση, γιατί ο κανόνας θέλει την ΑΕΚ στην εποχή που ο Ανδαλουσιανός βρίσκεται στον πάγκο της, να παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο αγωνιστικά παίρνοντας στην πλειοψηφία των αγώνων τα αποτελέσματα που θέλει.

Προσοχή, δεν λέω ότι ο Χιμένεθ έγινε ξαφνικά Μουρίνιο και ότι είναι η καλύτερη από τις επιλογές που ενδέχεται να υπάρξουν για την ΑΕΚ αν αποφασίσει να βγει στην αγορά για προπονητή. Πρόκειται όμως για έναν κανονικό προπονητή, ο οποίος έχει καταφέρει με την προσωπικότητά του να βάλει τάξη στα αποδυτήρια, παίρνοντας σχεδόν το 100% από κάθε παίκτη του, κάτι που καταφέρνεις μόνο όταν έχεις τους ποδοσφαιριστές σου σε ιδανική ψυχολογική κατάσταση.

Όσο για το κοουτσάρισμα εν ώρα αγώνα, σπάνια ο Ισπανός κάνει λάθη, τόσο κραυγαλέα όσο οι προκάτοχοί του. Το σύνηθες είναι να παρεμβαίνει στους αγώνες κάνοντας την ομάδα του καλύτερη και όχι χειρότερη, με τις εξαιρέσεις να είναι -και σε αυτό το κομμάτι- ελάχιστες. Καταλήγοντας λοιπόν, το ερώτημα που γεννάται σε ό,τι έχει να κάνει με τον προπονητή της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν είναι: Γιατί να ρισκάρεις να χάσεις κάτι σίγουρο και χειροπιαστό, στοιχηματίζοντας για ακόμη μια φορά σε κάτι άγνωστο; Για εμένα η ανανέωση είναι μονόδρομος.

ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑΡΑ, ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ

Στο χθεσινό ντέρμπι η ΑΕΚ δεν έπαιξε καμιά μπαλάρα. Δεν έβγαλε μάτια με το θέαμα που προσέφερε. Έβαλε όμως δύο γκολ από καλά δουλεμένες στην προπόνηση στατικές φάσεις και ανασταλτικά κινδύνεψε ελάχιστα.

Κρίνοντας δε από το γεγονός ότι έπαιζε με την θεωρητικά ισχυρότερη ομάδα της χώρας και μάλιστα εκτός έδρας, αμυντικά η ΑΕΚ είχε υποδειγματική συμπεριφορά. Και δεν ήταν μόνο η παρουσία των Τσιγκρίνσκι και Βράνιες, αλλά συνολικά η ανασταλτική φιλοσοφία της ομάδας, αφού ακόμη και ο Αραούχο έτρεχε παντού και μάρκαρε ψηλά, εμποδίζοντας τις εύκολες μπαλιές των γηπεδούχων. Ακόμη και στο γκολ που δέχτηκε η Ένωση, χρειάστηκε να πάνε όλα στραβά, να μη κερδηθεί ούτε μια διεκδικούμενη μπάλα και να τη στείλει ο Φιγκέιρας στο μοναδικό σημείο της εστίας που ο Ανέστης δεν θα μπορούσε να αντιδράσει.

Η ΑΕΚ λοιπόν ήταν καθόλα ουσιαστική στο χθεσινό ματς. Ήξερε τι ζητούσε, ακολούθησε το πλάνο κι έφυγε νικήτρια, έχοντας πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, αφού θα παίξει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ σε δύο εβδομάδες για τρία αποτελέσματα.

Ο ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Αν δούμε τα πράγματα νηφάλια η κουβέντα για τη διαιτησία αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα των "ερυθρόλευκων". Σε προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν θα έκανε ποτέ τόσο ντόρο για μια αντίστοιχη διαιτησία. Είχε την ομάδα να "καθαρίζει" τα ματς με ευνοϊκές ή μη διαιτησίες. Φέτος όμως όχι και η προβληματική σεζόν που διανύει, ευνοεί τέτοιες αντιδράσεις. Αντιδράσεις που και ο ίδιος θα καταδίκαζε στο παρελθόν.

Αμφισβητούμενη είναι ουσιαστικά μόνο η φάση του γκολ του Πατίτο και αυτό επειδή δεν υπάρχει ριπλέι που να ξεκαθαρίζει αν υπήρξε ή όχι χέρι. Για μένα μπορεί να είναι χέρι, για κάποιον από εσάς μπορεί να μην είναι. Όπως ακριβώς συνέβη και με το γκολ του Χάρα πριν από δύο χρόνια. Οι "κιτρινόμαυροι" έβλεπαν χέρι και οι "ερυθρόλευκοι" καθαρό γκολ. Αυτά γίνονταν και θα γίνονται.

Από εκεί και πέρα θεωρώ πως ο Παπαπέτρου προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες κι αυτό φάνηκε και στη φάση που ο Ρομαό έπιασε από το λαιμό και απώθησε τον Μάνταλο με τον ρέφερι να δίνει από μία κίτρινη και στους δύο, αντί να τιμωρήσει μόνο τον μέσο των γηπεδούχων για την ενέργειά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK