Λογική ήττα, παράλογοι "οπαδοί"

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ στο Περιστέρι που ήταν απόλυτα λογική και τους παράλογους δήθεν οπαδούς των δύο ομάδων.

Λογική ήττα, παράλογοι "οπαδοί"

Στο Περιστέρι, στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, έγινε αυτό που είναι λογικό στο ποδόσφαιρο. Η λογική λοιπόν λέει ότι δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα. Η ΑΕΚ έκανε ένα νικηφόρο σερί 9 αγώνων και στη... διαδρομή αυτή πήρε εύκολες νίκες, αλλά και ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γκελάρει. Αυτή τη φορά οι "κιτρινόμαυροι" παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και ηττήθηκαν δίκαια από μία ομάδα που έδειξε να... διψά περισσότερο για το "τρίποντο".

Γνωστά τα προβλήματά της

Το να αρχίσουμε να αναλύουμε τις αδυναμίες της ΑΕΚ δεν νομίζω πως είναι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή, αφού λίγο-πολύ είναι γνωστά, αυτά που καθιστούν το δικέφαλο ομάδα με αρετές στη κυκλοφορία, αλλά και σημαντικά αμυντικά προβλήματα, τα οποία δεν έγινε προσπάθεια να περιοριστούν με κάποια ποιοτική προσθήκη, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η Ένωση λοιπόν πλήρωσε στο κυριακάτικο ματς μια αμυντική ολιγωρία και μια κακή έξοδο του Ανέστη, ο οποίος δεν "ζύγισε" σωστά τη φάση κι έδωσε την ευκαιρία στον Λε Ταλέκ να τον εκθέσει με μια ντρίμπλα ψηλά στην περιοχή. Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία.

Μετά το γκολ η ΑΕΚ αναγκάστηκε να ανοιχτεί για να φτάσει στην ισοφάριση και έδωσε χώρους στους γηπεδούχους. Αν ο Ατρόμητος ήταν λίγο πιο σοβαρός επιθετικά, τότε το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ο Δέλλας βλέπετε, γνωρίζοντας πολύ καλά την πρώην ομάδα του, "οχύρωσε" αμυντικά τον Ατρόμητο και δεν επέτρεψε στους παίκτες του δικεφάλου αν επιτεθούν από τον άξονα, ενώ όσες φορές επιχειρήθηκε να βρει διέξοδο η ΑΕΚ από τα πλάγια, όλες οι φάσεις "καθαρίστηκαν" από τους υψηλόσωμους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Τι γίνεται αν δεν σκοράρει πρώτη;

Αυτή τη φορά τα κόλπα του Πογέτ από τον πάγκο δεν απέφεραν καρπούς κι εδώ γεννάται λοιπόν το ερώτημα. Καλά και όμορφα όταν καταφέρνεις να βάλεις πρώτος γκολ, τι γίνεται όμως όταν βρεθείς πίσω στο σκορ; Η Ένωση λοιπόν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Περιστέρι και δεν κατάφερε ποτέ να απαντήσει, ούτε καν όμως έδωσε την αίσθηση ότι μπορεί. Ακόμη κι όταν άλλαξε σύστημα ο Ουρουγουανός, η ομάδα του έμοιαζε εγκλωβισμένη και μοιραία ήρθε η πρώτη ήττα για το 2016.

Πλέον ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πλέον άπαντες στην ΑΕΚ καλούνται να διαχειριστούν το αρνητικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι και να προετοιμαστούν για ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της χρονιάς. Η αλήθεια είναι πως η ήττα από τον Ατρόμητο δεν κόστισε βαθμολογικά κάτι στην Ένωση, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκαν επίσης κι έτσι η διαφορά και από τους δύο δεν άλλαξε.

Για ποιους οπαδούς μιλάμε;

Πάμε τώρα και στα μεθεόρτια. Όλα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα με τις συμπλοκές μεταξύ των οπαδών, ούτε είναι καινούργια, ούτε είναι μη αναμενόμενα. Έτσι συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά γήπεδα, όταν σε ένα ματς φιλοξενούνται οπαδοί και από τις δύο ομάδες. Οι μεν προκάλεσαν, οι δε απάντησαν και όλα όσα ακολούθησαν ή θα ακολουθήσουν, είναι απλά η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Κάποιοι τραυματίστηκαν, άλλοι συνελήφθησαν και οι δύο ομάδες θα τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος. Το θέμα είναι το μέγεθος της τιμωρίας που θα υποστούν. Αν οι ποινές φτάσουν μέχρι τιμωρία της έδρας έχει καλώς. Είναι πολύ πιθανό όμως να υπάρξει ακόμη και αφαίρεση βαθμών για τις δύο ομάδες.

Σε αυτή την περίπτωση, αυτοί οι μάγκες που θεωρούνται οπαδοί, στην προκειμένη περίπτωση του Ατρομήτου και της ΑΕΚ, να αναλογιστούν ότι, ενώ ευαγγελίζονται πως με τον τσαμπουκά τους προασπίζονται τα συμφέροντα της ομάδας τους, ουσιαστικά πράττουν το ακριβώς αντίθετο. Άρα ποια η αγάπη τους για την ομάδα. Γιαλατζί οπαδοί είναι το λιγότερο και τίποτα παραπάνω. Καλά θα κάνουν οι υπόλοιποι, όσοι νοιάζονται πραγματικά για την ΑΕΚ ή όποια άλλη ομάδα, να τους αποβάλλουν μια για πάντα από τις τάξεις τους. Άλλη λύση δεν βλέπω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άκης Γεωργίου: Αναζητείται ψυχραιμία

Πογέτ: "Δεν είναι λογικό να μην έχει χάσει ο Ολυμπιακός!"

Δέλλας: "Δεν υπάρχει κανένας ρεβανσισμός"

Σοβαρός κίνδυνος για ΑΕΚ και Ατρόμητο!

Αποκαλυπτικό VIDEO από τα επεισόδια στο Ατρόμητος - ΑΕΚ

Καρέ-καρέ τα επεισόδια μετά τη λήξη του Ατρόμητος-ΑΕΚ

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK