Μετά τον Πογέτ ποιος; Ιδού 3 περιπτώσεις

Ο Τόλης Χορτάτος, επιχειρεί να κάνει μια πρώτη προσέγγιση, σχετικά με τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της ΑΕΚ, ενόψει της νέας σεζόν, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Γκουστάβο Πογέτ.

Μετά τον Πογέτ ποιος; Ιδού 3 περιπτώσεις

Ο Γκουστάβο Πογέτ έφυγε αιφνιδίως από την "κιτρινόμαυρη" καθημερινότητα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις της Τρίτης. Ο Στέλιος Μανωλάς κλήθηκε για ακόμη μια φορά να υπηρετήσει την ομάδα μέσα στη σεζόν και με αυτόν η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει τη αγωνιστική περίοδο σε πρωτάθλημα (πλέι οφ) και κύπελλο.

Ο Στέλιος Μανωλάς που μετρά σε τρεις παρουσίες του στον πάγκο της Ένωσης, ισάριθμες νίκες, καλείται να οδηγήσει ομαλά την ομάδα στην επόμενη ημέρα, ει δυνατόν, εκπληρώνοντας όλους τους στόχους της. Στο διάστημα αυτό, οι άνθρωποι της ομάδας θα κληθούν να "τρέξουν" τις όποιες εξελίξεις αφορούν στο διάδοχο του Γκουστάβο Πογέτ. Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι υπάρχει χρόνος ώστε να μη γίνει κάποια βιαστική κίνηση και ο νέος προπονητής να επιλεγεί βάσει των συγκεκριμένων κριτηρίων που θέτουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

Τα κριτήρια για τον αντι-Πογέτ

Τα κριτήρια αυτά, είχαν αποκαλυφθεί εν ολίγοις από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, την περίοδο που ο "δικέφαλος", αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Τραϊανού Δέλλα. Τότε ο εκτελεστικός διευθυντής είχε αποκαλύψει με δηλώσεις του πως ο νέος προπονητής θα έπρεπε να είναι ξένος, που γνωρίζει όμως την ΑΕΚ: "Ξένος θα είναι ο προπονητής. Δεν θέλω να λέμε ονόματα. Θα είναι σοβαρός, δυνατός, όσο γίνεται πιο καλός. Που γνωρίζει και την ΑΕΚ και τον πιστεύουμε όλοι ", ήταν τότε τα λόγια του Ντούσκο, ωστόσο, αλλιώς φαίνεται πως τα είχαν τότε στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ομάδας κι αλλιώς τους βγήκαν στην πορεία, με την απόφαση για την πρόσληψη του Γκουστάβο Πογέτ.

Θεωρώ ότι κι αυτή τη φορά, τα κριτήρια που θα θέσουν -τουλάχιστον αρχικά- οι "κιτρινόμαυροι" δεν θα διαφέρουν από την τότε προσέγγιση που είχε αποκαλύψει ο Μπάγεβιτς. Με αυτή τη λογική, υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο προπονητές, οι οποίοι είναι ξένοι (αδιαπραγμάτευτο), άνεργοι (βασικό) και γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και του μεγέθους της ΑΕΚ. Επίσης ζητούμενο είναι ο προπονητής που θα έρθει, να έχει φιλοσοφία στο να επενδύει σε νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές

Πάμε να τους δούμε όλους λοιπόν, με τη σειρά να είναι τυχαία...

Ν01 ΜΙΤΣΕΛ

Μετά τον Πογέτ ποιος; Ιδού 3 περιπτώσεις

Αυτός που έχει καλύτερη και πιο πρόσφατη εικόνα για την ΑΕΚ, είναι ο Μίτσελ, ο οποίος το διάστημα που βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού, αντιμετώπισε μια φορά την Ένωση το Μάρτιο του 2013, τη χρονιά που οι "κιτρινόμαυροι" υποβιβάστηκαν στη Γ΄Εθνική. Παρόλα αυτά ο Ισπανός μάθαινε από τον περίγυρό του για το μέγεθος της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι στο υπόλοιπο της θητείας του στον ερυθρόλευκο πάγκο, δεν έτυχε να τη βρει ξανά μπροστά του. Υπό μία έννοια ο Μίτσελ, που απολύθηκε πριν από λίγα 24ώρα από τη Μαρσέιγ, θα μπορούσε να απασχολεί τους ανθρώπους του "δικεφάλου", ενώ είναι γνωστό στους κύκλους της διοίκησης πως υπάρχει πολύ μεγάλη εκτίμηση από αυτή για τον άνθρωπο, αλλά και τον επαγγελματία Μίτσελ.

Ν02 ΑΡΟΥΑΜΠΑΡΕΝΑ

Μετά τον Πογέτ ποιος; Ιδού 3 περιπτώσεις

Περίπτωση δεύτερη και εξίσου ενδιαφέρουσα, είναι αυτή του Ροδόλφο Αρουαμπαρένα. Ο Αργεντινός προπονητής που απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Μπόκα Τζούνιορς πριν από 2 μήνες περίπου, έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 2007-08, όταν η Ένωση έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, όμως τον έχασε ελέω της υπόθεσης Βάλνερ. Ο Αρουαμπαρένα γνώρισε την ΑΕΚ στα καλά της και έχει άποψη για το μέγεθος και τη δυναμική της ομάδας. Πέρυσι με την Μπόκα έκανε το νταμπλ, όμως φέτος, κάποιες κακές εμφανίσεις, τον οδήγησαν στην έξοδο. Για τον Αρουαμπαρένα θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται μεγάλα κλαμπ, της Ευρώπης, αλλά και της Λατινικής Αμερικής, ενώ για τους «κιτρινόμαυρους», ενδεχομένως να αποτελούσε το καταλληλότερο πρότζεκτ. Το όνομά του έχει γραφτεί στα ρεπορτάζ της ομάδας και δύσκολα θα απουσιάζει από τη λίστα των υποψήφιων "μνηστήρων".

Ν0 3 ΜΑΜΙΤΣ

Μετά τον Πογέτ ποιος; Ιδού 3 περιπτώσεις

Η 3η περίπτωση είναι λίγο διαφορετική, συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες, κι αυτό επειδή δεν αφορά έναν προπονητή που έχει γνωρίσει τι εστί ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως δεν αποκλείεται να έχει λάβει γνώση με αρκετές λεπτομέρειες, για τις ιδιαιτερότητες στη χώρα μας. Ο λόγος για τον Ζόραν Μάμιτς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το όνομα του οποίου, πριν από λίγο καιρό, απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα στον "πλανήτη" ΑΕΚ και πολύ δύσκολα, εκεί που φαίνεται καπνός, να μην υπάρχει και φωτιά. Ο Μάμιτς έχει κατακτήσει 2 σερί πρωταθλήματα στο κροατικό πρωτάθλημα όντας στον πάγκο της Ντιναμό τις δύο προηγούμενες σεζόν και πάει για τον 3ο τίτλο φέτος. Πρόκειται εν ολίγοις για έναν άνθρωπο γνώστη, όχι της ελληνικής, αλλά της βαλκανικής πραγματικότητας, που είναι εθισμένος στους τίτλους κι αυτό ίσως είναι ένα στοιχείο που του δίνει πόντους στα μάτια των ανθρώπων της ΑΕΚ.

Μένει να δούμε αν ο "κιτρινόμαυρος" σχεδιασμός θα κινηθεί βάσει της λογικής αυτής κι αν τις εν λόγω περιπτώσεις θα μπορούσε να καλύψει το μπάτζετ του "δικεφάλου" τη νέα σεζόν. Στην παραπάνω λίστα θα μπορούσε κάλλιστα να μπει και το όνομα του Τιμούρ Κετσπάγια, μετά την αναπάντεχη απομάκρυσή του από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, όμως τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν πριν λίγες ώρες, διαψεύστηκαν από την ΠΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι 10+1 ελεύθεροι και ωραίοι για τον πάγκο της ΑΕΚ
ΑΕΚ είναι, όλα να τα περιμένεις

News 24/7

24MEDIA NETWORK