Μόνο με πορεία πρωταθλητισμού βγαίνει Ευρώπη

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για τη σπουδαία ΑΕΚ που είδαμε κόντρα στον Αστέρα κι εξηγεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο για πανηγυρισμούς, αφού ακολουθεί… Γολγοθάς και για να επιτευχθεί ο στόχος της εισόδου στην πεντάδα, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν οι παίκτες του Χιμένεθ πορεία πρωταθλητισμού.

Μόνο με πορεία πρωταθλητισμού βγαίνει Ευρώπη

Η ΑΕΚ έδειξε την Κυριακή κόντρα στον Αστέρα ότι ακόμη και από το υπάρχον ρόστερ μπορεί να περιμένει πολλά. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε 3 μέρες να έμαθαν ξαφνικά να συμπεριφέρονται ως ομάδα 11 άτομα που δεν κατάφερναν πιο πριν να αλλάξουν σωστά τρεις πάσες. Κόντρα στους Αρκάδες η Ένωση έφτασε στο σημείο να κυκλοφορεί την μπάλα σαν να μην υπάρχει αύριο κι αυτό ήταν κάτι το εντυπωσιακό.

Στο δικό μου το μυαλό αυτό σημαίνει ότι οι βάσεις προϋπήρχαν. Όπως δεδομένα υπάρχει και ποιότητα. Τώρα για το τι έφταιξε κι έφτασε σε αυτό το σημείο, μπορούμε να πούμε πολλά, ωστόσο πλέον μικρή σημασία έχει, αφού ό,τι κακό ήταν να γίνει, έγινε. Η ΑΕΚ άλλαξε σελίδα με την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ και στο εξής πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να μην τρομάξει από αυτό που ακολουθεί, ώστε να έχει ελπίδες να καταφέρει να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, εύκολη αποστολή δεν υπάρχει στο «κιτρινόμαυρο» πρόγραμμα. Και πώς να θεωρήσεις εύκολο ένα παιχνίδι όταν δεν έχεις καταφέρει να κερδίσεις στην έδρα σου ομάδες όπως ο Ηρακλής και ο Παναιτωλικός.

Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Αυτό που πρέπει να έχει ως στόχο η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ είναι να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα. Θεωρώντας δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα καταλάβουν τις δύο από τις τέσσερις θέσεις των πλέι οφ, η Ένωση θα πρέπει να… πετάξει εκτός την Ξάνθη ή τον Πανιώνιο για να καταφέρει να διεκδικήσει κι αυτή ευρωπαϊκό εισιτήριο από το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται 6 βαθμούς πίσω από τους «ακρίτες» και τους «κυανέρυθρους» και έχουν να τους αντιμετωπίσουν και τους δύο εκτός έδρας. Αυτό σημαίνει ότι στα 13 ματς που απομένουν η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να χάσει πόντους με το… σταγονόμετρο και ταυτόχρονα να μην ηττηθεί από Πανιώνιο και Ξάνθη, αφού σε διαφορετική περίπτωση η διαφορά που θα πρέπει να καλυφθεί σε 13 ματς θα είναι 9 βαθμοί, ήτοι 3 νίκες παραπάνω. Αν κρίνουμε από τον πρώτο γύρο στον οποίο η ΑΕΚ πέτυχε μόλις πέντε νίκες, τότε θα πρέπει να έρθουν τα πάνω... κάτω για να αλλάξουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

ΔΙΑΒΟΛΟΒΔΟΜΑΔΑ

Τα δύσκολα για την Ένωση τώρα αρχίζουν. Το επόμενο Σάββατο ο «δικέφαλος» ταξιδεύει στην Ξάνθη και το ματς αυτό είναι ένας πρόωρος τελικός. Με νίκη ο Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες του επιστρέφουν δυναμικά στο «κόλπο» της πεντάδας. Με ισοπαλία εξακολουθεί να ελπίζει, ενώ με ήττα τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά. Άρα είναι κατανοητό από όλους στην ομάδα ότι η εβδομάδα που ακολουθεί είναι μία από τις δυσκολότερες της εφετινής σεζόν. Μάλιστα το γεγονός ότι υπάρχει και παιχνίδι κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, δυσκολεύει αισθητά το έργο των «κιτρινόμαυρων».

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Μετά το παιχνίδι με την ακριτική ομάδα, ακολουθεί ένα φαινομενικά εύκολο κόντρα στη Βέροια στο ΟΑΚΑ κι ακολούθως ένα εξαιρετικά σημαντικό με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, πριν το μεγάλο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 21 η αγωνιστική. Ακολουθεί αυτό με την ΑΕΛ επίσης εντός κι έπειτα το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ίσως το «κομβικότερο» που έχει να δώσει η Ένωση το προσεχές διάστημα. Επόμενος αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ στο Στάδιο και ακολουθούν τα ματς με Ατρόμητο στο Περιστέρι, με Παναθηναϊκό εντός, με Πλατανιά στα Χανιά, με Κέρκυρα μέσα, με Λεβαδειακό έξω και τέλος με ΠΑΣ στα Ιωάννινα.

Αν καταφέρει η ΑΕΚ να επιτύχει στο τέλος το στόχο της (την είσοδο στην πεντάδα δηλαδή), αυτό θα συνιστά για εμένα μεγάλη επιτυχία. Για να τα καταφέρει όμως, είναι προφανές ότι πρέπει να διαγράψει πορεία πρωταθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ νίκησε!
Την... φώτισε "Αστέρας" Χιμένεθ

News 24/7

24MEDIA NETWORK