Ο Μελισσανίδης πήρε τη σωστή απόφαση με τον Δέλλα

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για την επικράτηση της λογικής στην περίπτωση Δέλλα και εξηγεί γιατί η διοίκηση της ΑΕΚ έπραξε σωστά, δίνοντας την ευκαιρία στον Έλληνα τεχνικό να οδηγήσει την ομάδα και στη Super League.

Ο Μελισσανίδης πήρε τη σωστή απόφαση με τον Δέλλα
INTIME SPORTS

Η διοίκηση της ΑΕΚ πήρε τη σωστή απόφαση στην περίπτωση του Δέλλα. Σεβάστηκε όσα πέτυχε ο Τραϊανός αυτή τη διετία και του εμπιστεύτηκε την ομάδα στην επιστροφή της Super League. Σημαντικό δε είναι και το γεγονός ότι δεν άφησε να γίνει σήριαλ η παραμονή ή όχι του "Κολοσσού" στον πάγκο της ομάδας. Την πρώτη κιόλας μέρα μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Δημήτρης Μελισσανίδης "έτρεξε" τις διαδικασίες και το βράδυ της Πέμπτης άναψε το "πράσινο" φως για να πορευτεί η Ένωση με τον Έλληνα τεχνικό και τη νέα σεζόν.

Άκουσε αυτά που ήθελε ο Μελισσανίδης

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ φέρεται να είχε τις επιφυλάξεις του σχετικά με το αν θα έπρεπε ο Τραϊανός να παραμείνει και στη μεγάλη κατηγορία και ως έναν βαθμό, αυτό είναι λογικό. Εν τέλει αναγνώρισε στον "Κολοσσό" ό,τι κατάφερε να επιτύχει αυτά τα δύο χρόνια, άκουσε ό,τι ήθελε να ακούσει στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη και του έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του.

Εκτιμώ κι ελπίζω ότι ο κόουτς της ΑΕΚ θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και θα βγάλει άπαντες ασπροπρόσωπους. Και το ελπίζω γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο με ήθος που γνωρίζει πολύ καλά τις ελληνικές παθογένειες και μπορεί με την προσωπικότητά να διαφοροποιήσει έστω και στο ελάχιστο τα δεδομένα προς το καλύτερο, όχι μόνο για την ομάδα του, αλλά γενικότερα για το άμοιρο ποδόσφαιρό μας.

Της έδωσε ταυτότητα

Ο Δέλλας κατάφερε φέτος να δώσει στην ΑΕΚ αγωνιστική ταυτότητα. Δημιούργησε μια ομάδα η οποία πρέσαρε ψηλά και ήξερε να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις στο παιχνίδι με ψυχραιμία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα από το πώς αντιμετώπισε φέτος η ΑΕΚ το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Όπως ο ίδιος ο Τραϊανός ως ποδοσφαιριστής ήταν ψύχραιμος και ήξερε να μεταδίδει την ηρεμία του και στους συμπαίκτες του, αντίστοιχα προσπάθησε, και εν πολλοίς κατάφερε, να περάσει αυτή τη φιλοσοφία και στους ποδοσφαιριστές του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εντατική δουλειά για τη βελτιστοποίηση αυτού του τρόπου παιχνιδιού θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια τη νέα χρονιά.

Η επόμενη μέρα

Πλέον η ΑΕΚ γυρίζει και τυπικά σελίδα. Από σήμερα οι κιτρινόμαυροι ζουν την επόμενη μέρα, η οποία σκορπά αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας αλλά και στους οπαδούς. Η καθημερινότητα αναμένεται στο εξής να έχει μόνο ευχάριστες ειδήσεις, στην πορεία που έχουν να διαβούν οι άνθρωποι της Ένωσης για την κατάρτιση του ρόστερ της νέας περιόδου, ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει ξανά τα πρωτεία στην Ελλάδα.

Και είναι ευλογία που στον πάγκο της θα βρίσκεται ο προπονητής που στιγμάτισε θετικά με την παρουσία του τα δύο δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν στα αλώνια των μικρότερων κατηγοριών.

Έχει τα στοιχεία να πετύχει

Θεωρώ τον Δέλλα πολύ καλό προπονητή, με αδυναμίες μεν, λόγω της απειρίας του, έχοντας ωστόσο ένα πολύ μεγάλο ατού. Την εργατικότητα του, την όρεξη του για δουλειά. Και πιστεύω πως αν ο συγκεκριμένος προπονητής στηριχθεί στα δύσκολα που είναι πολύ πιθανό να προκύψουν στο μέλλον, τότε η ΑΕΚ μόνο σε οφέλη μπορεί να προσδοκά.

Είμαι της θεωρίας ότι οι προπονητές δεν πρέπει να "πληρώνουν" με την πρώτη τα "σπασμένα" σε δύσκολες περιόδους που έχουν να αντιμετωπίσουν κατά καιρούς όλες οι ομάδες. Άλλωστε, τα περισσότερα κλαμπ παγκοσμίως, που πίστεψαν στους προπονητές τους στις δύσκολες στιγμές, βγήκαν κερδισμένα. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε φτάσει στο ακριβώς αντίθετο σημείο. Να χάνουν προπονητές τη δουλειά τους ακόμη κι όταν οι ομάδες του κερδίζουν και βρίσκονται εντός στόχων. Είναι καιρός λοιπόν η κακή μας νοοτροπία να αλλάξει. Κι από τη στιγμή που αυτή η ομάδα ευαγγελίζεται πως "είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ", καλά κάνει και ανατρέπει τα στερεότυπα.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Δέλλας είναι "κεφάλαιο", τεράστιο λάθος αν φύγει

Συνεχίζει με Δέλλα η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK