Ο Πογέτ εγγυάται ΑΕΚ επιπέδου Champions League

Ο Τόλης Χορτάτος εξηγεί γιατί κρίνεται επιτακτική η παραμονή του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν.

Ο Πογέτ εγγυάται ΑΕΚ επιπέδου Champions League

Δεν είμαι ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του Γκουστάβο Πογέτ. Δεν μου αρέσει το στυλ (παιχνιδιού) του. Όλο αυτό το διάστημα μάλιστα που βρίσκεται στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, έχω εκφράσει τις ενστάσεις μου και του έχω ασκήσει έντονη κριτική, ακόμη και μετά από νίκες. Η φιλοσοφία του Ουρουγουανού τεχνικού «πάμε για το μηδέν πίσω και νίκη με μισό γκολ» δεν ταιριάζει με την εικόνα που έχω εγώ στο κεφάλι μου για την ΑΕΚ. Αντιθέτως, είμαι από αυτούς που θεωρούν πως η φετινή ομάδα, ακόμη και με αυτό το υλικό, μπορεί να αποδώσει όμορφο ποδόσφαιρο και να συνδυάσει τις νίκες με το θέαμα, ειδικά δε στα ματς εντός έδρας ματς με υποδεέστερους αντιπάλους.

Παρά τις ενστάσεις μου όμως, θεωρώ ότι η παραμονή του Γκουστάβο Πογέτ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο κρίνεται επιτακτική. Αφενός επειδή τα αποτελέσματα -στα περισσότερα ματς- είναι τα επιθυμητά, αλλά και επειδή η ΑΕΚ του Πογέτ έχει αρχίσει και αποκτά «αέρα» νικητή βρίσκοντας σιγά σιγά, την παλιά, χαμένη τα τελευταία χρόνια, αίγλη της. Συγκρίνοντας τον δε με τους Τούντορ και Στραματσόνι, που ούτε θέαμα μπορούν να προσφέρουν οι ομάδες τους, αλλά ούτε και καλά αποτελέσματα μπορούν να πάρουν, ο τεχνικός της Ένωσης φαντάζει σαν τον πρώτο αριθμό του λαχείου.

Έχει κάνει τη θέση του ισχυρή

Δεν είναι αυτός όμως ο κύριος λόγος που ενδεχόμενη παραμονή του στον πάγκο του «δικεφάλου» θα είναι ευχής έργον. Βλέπετε ο Ουρουγουανός, με τα αποτελέσματα που φέρνει η ομάδα υπό τις οδηγίες του, έχει καταφέρει να την κρατήσει... ζωντανή στους στόχους που έχουν τεθεί και το γεγονός αυτό ισχυροποιεί τη θέση του έναντι της διοίκησης.

Τι εννοώ; Ότι ο Πογέτ για να παραμείνει στην ΑΕΚ, θα πρέπει η διοίκηση να του κάνει τις χάρες και να του δώσει ό,τι ζητήσει. Δεν αναφέρομαι στο συμβόλαιό του, αλλά στις απαιτήσεις του Ουρουγουανού για μεταγραφές. Άλλωστε μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού είχε υποστηρίξει με το πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι με αυτόν στο τιμόνι, η ΑΕΚ της νέας χρονιάς θα πρέπει να κάνει, όπως και ο Ολυμπιακός, μεταγραφές από το πάνω ράφι. «Ναι, αν παραμείνω θα ζητήσω παίκτες επιπέδου αντίστοιχου με αυτούς που έχει ο Ολυμπιακός προκειμένου να μειωθεί η... ψαλίδα. Είναι απλό...», ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση, με το ύφος του να μαρτυρά ότι δεν διαπραγματεύεται κάτι διαφορετικό. Αν λοιπόν στο τέλος της σεζόν ο Πογέτ αποφασίσει να παραμείνει στην ΑΕΚ, η απόφασή του αυτή θα προϋποθέτει δεσμεύσεις της διοίκησης για ποιοτικές μεταγραφές, οι οποίες για να γίνουν πράξη, θα πρέπει να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Παραμονή... εγγύηση

Εν ολίγοις, η παραμονή του Ουρουγουανού στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, θα συνδυαστεί απαραιτήτως με ιδιαιτέρως σημαντική ενίσχυση, κάτι που θα επιφέρει αλλαγή δεδομένων και στη φιλοσοφία της ομάδας. Δεν μπορώ να φανταστώ δηλαδή μια ΑΕΚ επιπέδου Champions League, να παίζει επιφυλακτικά απέναντι σε ομάδες όπως η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός, όπως συμβαίνει επί των ημερών του 46χρονου προπονητή φέτος. Υπό αυτή τη λογική λοιπόν, ναι, ο Πογέτ θα πρέπει να αφήσει στην άκρη τις σκέψεις για επιστροφή στην Premier League και να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους», προκειμένου να «χτίσει» τη δική του ευρωπαϊκή ΑΕΚ.

Το επόμενο διάστημα

Επειδή βρισκόμαστε ακόμη στον Φεβρουάριο και τα σπουδαία αναμένεται να ακολουθήσουν, σκοπός πλέον στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι η ομάδα να διατηρήσει τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου. Με κεκτημένα αυτά τα δύο, θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσουν οι επαφές μεταξύ διοίκησης και προπονητή για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας. Το διάστημα αυτό προσδιορίζεται σε περίπου δύο μήνες από σήμερα. Τότε θα είναι το κατάλληλο τάιμινγκ και για τους δύο. Οι μεν για να πουν τι δίνουν και τι περιμένουν και ο δε για να ζητήσει ό,τι χρειάζεται ώστε να κάνει όπως αυτός θέλει τη δουλειά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK