Τι καλύτερο έχει κάνει ο Πογέτ απ' τον Δέλλα;

Ο Τόλης Χορτάτος σχολιάζει τα κακώς κείμενα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, με την Ένωση να κάνει... μαύρες γιορτές μετά την αναπάντεχη ήττα.

Τι καλύτερο έχει κάνει ο Πογέτ απ' τον Δέλλα;
Τζεμπούρ-ΑΕΚ INTIME SPORTS

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ, μετά από την αναπάντεχη ήττα από τον Λεβαδειακό και οι "κιτρινόμαυροι" καλούνται να κάνουν... μαύρες γιορτές, αφού απώλεσαν ακόμη μια ευκαιρία να κερδίσουν έδαφος έναντι των αντιπάλων με τους οποίους έχουν ίδιους στόχους στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ήττα από τον Λεβαδειακό ήρθε κυρίως για δύο λόγους. Αφενός επειδή έγιναν παιδικά λάθη στις δύο φάσεις που σκόραραν οι φιλοξενούμενοι, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τον Ανέστη και τον Κολοβέτσιο, αφετέρου επειδή ο τερματοφύλακας των Βοιωτών, Παναγιώτης Τσιντώτας, κατέβασε τα ρολά και κράτησε την επίθεση της ΑΕΚ στο ένα γκολ.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Τόσο ο Ανέστης, όσο και ο Κολοβέτσιος, έδειξαν από τα πρώτα λεπτά, ότι δεν βρίσκονταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο νεαρός γκολκίπερ της ΑΕΚ, κλήθηκε στο 2ο λεπτό να απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια, και την έστειλε πάνω σε αντίπαλο, αφού δεν κατάφερε να περάσει τη σέντρα και ο Μάντζιος που τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή, λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά. Στη φάση αυτή, με το... καλημέρα, ο Ανέστης κάνει κακό διώξιμο και στη συνέχεια αναγκάζεται να διορθώσει το λάθος του με μια εξαιρετική απόκρουση. Ο τερματοφύλακας του "δικεφάλου" κάνει ακόμη ένα κακό διώξιμο στη συνέχεια του αγώνα, δίνοντας πάλι την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να επιτεθούν με αξιώσεις, ενώ είναι αποκλειστικά υπεύθυνος στο πρώτο γκολ του Λεβαδειακού, όταν έκανε έξοδο του... Μεσολογγίου και έδωσε τη δυνατότητα στον Τριποτσέρη να πετύχει το πιο εύκολο τέρμα της καριέρας του.

Αντιλαμβάνομαι ότι η ψυχολογική κατάσταση του Ανέστη δεν είναι η καλύτερη δυνατή μετά από τέτοιου μεγέθους γκάφα, στο πρώτο παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ στη Super League, όμως όφειλε να είναι πιο συγκεντρωμένος και να καθαρίσει μια φάση που είναι "ψωμοτύρι" για τερματοφύλακες υψηλού επιπέδου. Επίσης, θέλω να τονίσω τη χρησιμότητα του Μπαρόχα σε αυτή την ΑΕΚ. Ο Βενεζουελάνος είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις, ενώ νιώθουν σιγουριά οι αμυντικοί να του γυρίσουν την μπάλα, αφού γνωρίζουν ότι μπορεί να τη μοιράσει σωστά. Θα μου πείτε, βέβαια, ότι ο Μπαρόχα δεν διακρίνεται για τη σταθερότητά του σε μακρινά σουτ, αποκρούοντας σε πολλές περιπτώσεις με μανσέτα, όμως λάθη παιδικού πρωταθλήματος δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ο Κολοβέτσιος, από την πλευρά του, στο 12ο λεπτό, στη φάση που ζητά δικαιολογημένα πέναλτι ο Λεβαδειακός, τραβάει από τη φανέλα τον Εντουίν, ενεργώντας παντελώς επιπόλαια, αφού έχει χάσει τη φάση, κοιτώντας τον αντίπαλο και όχι την μπάλα. Ο αμυντικός της Ένωσης ενήργησε το ίδιο επιπόλαια και στη φάση του 70ού λεπτού, όταν ο Μάντζιος τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα και δημιούργησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Εν ολίγοις, δύο παίκτες που βρέθηκαν σε μέτρια ημέρα, αποτέλεσαν τους βασικούς υπευθύνους της ήττας.

Τραγική διαιτησία σε ένα ακόμη ματς

Πολύ κακή η διαιτησία σε ένα ακόμη παιχνίδι της ΑΕΚ, με τον Γιώργο Κομίνη να κάνει δύο πολύ σημαντικά λάθη, ένα σε βάρος κάθε ομάδας. Στο 12' αρνείται πεντακάθαρο πέναλτι στον Λεβαδειακό, σε μια φάση που σηκώνει ακόμη και κόκκινη κάρτα, αφού ο Κολοβέτσιος τραβάει από τη φανέλα τον Εντουίν και τον γκρεμίζει, εμποδίζοντάς τον να φτάσει στην μπάλα.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Γιόχανσον σκοράρει για ακόμη μια φορά με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Κομίνη να ακυρώνει το γκολ, καθώς θεώρησε ότι ο Σουηδός έκανε φάουλ με τα χέρια στον Μανωλά. Από τα ριπλέι φαίνεται πως ο Γιόχανσον δεν σπρώχνει, ούτε κρατά τον αντίπαλό του και ως εκ τούτου το γκολ έπρεπε να μετρήσει κανονικά.

Βέβαια, σε ένα πρωτάθλημα που γίνονται διαιτητικά σφάλματα με το... τσουβάλι, δύο λάθη από έναν διαιτητή σε ένα ματς, καταντά να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένα... ταπεινό πταίσμα.

Έχασε την ευκαιρία

Η ΑΕΚ πέταξε ακόμη μια ευκαιρία για να αποκτήσει αβαντάζ έναντι των υπολοίπων διεκδικητών της 2ης θέσης, χάνοντας τρεις -θεωρητικά- εύκολους βαθμούς. Και δυστυχώς, από τις επιλογές που έχουν γίνει φέτος σε όλα τα επίπεδα (σχεδιασμός, μεταγραφές και προπονητές), είναι φυσιολογικό να έρχονται αποτελέσματα σαν κι αυτό, που στερούν από τους "κιτρινόμαυρους" βλέψεις για το κάτι παραπάνω στο φετινό πρωτάθλημα.

Για το τέλος έχω μια ερώτηση που με βασανίζει αρκετά: Ο Γκουστάβο Πογέτ, εκτός από την αξιοποίηση του Γιόχανσον σε άλλη θέση, που επιτρέπει στον Σουηδό παικταρά να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, τι καλύτερο έχει κάνει από αυτά που θα έκανε ο Δέλλας; Σε 7 ματς ο Δέλλας είχε 4 νίκες, 1 ισοπαλία και δύο ήττες από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό εκτός έδρας και σε 7 ματς ο Πογέτ έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες από Αστέρα και Λεβαδειακό εντός; Τι κέρδισε λοιπόν η ΑΕΚ από την αλλαγή προπονητή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άκης Γεωργίου: Έγκλημα και... χαρακίρι

Πογέτ: "Έμαθα πολλά από τους παίκτες μου απόψε"

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-2

Δείτε τη γκέλα του Ανέστη στο γκολ του Λεβαδειακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK