Το αστείο με Κρισάντους και ο Πογέτ-Δέλλας

Ο Τόλης Χορτάτος σχολιάζει την πρώτη εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ, σε ένα ματς που τίποτα δεν πήγε καλά στην Ένωση. Η ανοησία του Βάργκας, το αστείο με τον Κρισάντους και ο Πογέτ που έπαθε Δέλλα.

Το αστείο με Κρισάντους και ο Πογέτ-Δέλλας
Πογέτ-Μάνταλος-ΑΕΚ INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς που τίποτα δεν της πήγε καλά. Δεν ήταν άσχημη η εικόνα των κιτρινόμαυρων και θεωρώ πως αν έμεναν με 11, πολύ δύσκολα το αποτέλεσμα θα έφευγε από τον άσο. Στην μπάλα όμως δεν κυλούν τα πάντα ομαλά και το απρόβλεπτο είναι αυτό που τελικά δίνει τόση ομορφιά στο παιχνίδι.

Η ανοησία Βάργκας

Απρόβλεπτη ήταν για παράδειγμα η ανοησία του Βάργκας. Όποιος έχει παίξει μπάλα μπορεί να κατανοήσει ως έναν βαθμό την ενέργεια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ να κλωτσήσει τον Λανθαρότε. Με 200 παλμούς δεν σκέφτεσαι λογικά και δεν θέλει πολύ να παρεκτραπείς. Από την άλλη όμως, ένας επαγγελματίας που δεν παίζει στην ομάδα της γειτονιάς του, οφείλει να μάθει να συγκρατεί τα νεύρα του και να μην καταδικάζει μια ομάδα με μια στιγμιαία αντίδραση, την οποία θεωρώ ότι μετάνιωσε το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο και ο ίδιος ο Βενεζουελάνος.

Ο Βάργκας λοιπόν, με την ενέργειά του καταδίκασε την ΑΕΚ και εν πολλοίς η ήττα οφείλεται στην αποβολή του. Παρόλα αυτά, οι αντιδράσεις για το λάθος του θα είναι περιορισμένες. Δεν πιστεύω όμως ότι θα συνέβαινε το ίδιο, αν στη θέση του ήταν ο Τζεμπούρ.

Έπαψε να είναι αστείο η περίπτωση Κρισάντους

Έχουν γραφτεί πολλά για την μη απόκτηση ποιοτικού φορ και θα ξαναγραφτούν, αφού τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν το καλοκαίρι, δεν γίνεται να αλλάξουν πριν από τον Γενάρη. Η ΑΕΚ πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας επιπλέον σέντερ φορ στον πάγκο της, που θα έδινε λύσεις σε παιχνίδια σαν κι αυτό με τον Αστέρα. Ο Κρισάντους κακώς έμεινε και πολύ κακώς εξακολουθεί να υπολογίζεται. Δεν γίνεται να περιμένεις από έναν παίκτη μετρίων δυνατοτήτων να σου προσφέρει τα προσδοκώμενα, σε ένα τόσο απαιτητικό ματς. Κάποτε η ΑΕΚ είχε τον Φουρτάδο, ο οποίος έγινε ανέκδοτο στην κιτρινόμαυρη εξέδρα και τώρα βγάζει αξιοπρεπώς το ψωμί του στον Πανσερραϊκό. Τι θέλω να πω; Παίκτες τύπου Κρισάντους και Φουρτάδο, είναι ικανοί να βγάζουν τα προς το ζην από το ποδόσφαιρο, όχι όμως σε ομάδες επιπέδου ΑΕΚ.

Από τη στιγμή που ο Πογέτ έβγαλε τον Αραβίδη για να βάλει τον Κρισάντους, τότε αυτομάτως η ΑΕΚ φάνηκε σαν να παίζει με μείον έναν ποδοσφαιριστή ακόμη. Και αυτό γιατί ο Νιγηριανός αφενός δεν άνοιγε χώρους, όπως πολύ καλά κάνει ο Αραβίδης, αφετέρου όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του, καθυστερούσε πολύ την εξέλιξη του αγώνα. Το ότι ο συμπαθέστατος ,κατά τα άλλα, επιθετικός, έχει βάλει κάποια σημαντικά γκολ, δεν είναι ένα γεγονός που τον καθιστά ικανό μέλος για την ΑΕΚ που θέλει να πρωταγωνιστεί και όχι να έχει τον ρόλο κομπάρσου στο πρωτάθλημα.

Θα κρεμούσαν τον Δέλλα στα μανταλάκια

Δεν μου αρέσει να μπαίνω σε αυτή τη λογική, όμως αναγκάζομαι να το κάνω για να καταδείξω πόσο καφενειακού επιπέδου ήταν η κριτική που ασκήθηκε κατά καιρούς στον Δέλλα. Αν ο "Κολοσσός" είχε κάνει τις αλλαγές που έκανε ο Πογέτ, σήμερα θα τον είχαν κρεμάσει ορισμένοι στα μανταλάκια. Η μπάλα ναι, δεν είναι κβαντική φυσική, όμως δεν μπορεί ο καθένας από την άνεση του καναπέ, της εξέδρας και του γραφείου του, να αφορίζει και να μηδενίζει κάθε επιλογή ενός προπονητή. Κάτι ξέρουν κι αυτοί οι άτιμοι περισσότερο από όλους εμάς.

Ευθύνη Σιμόες και Μπαρόχα το γκολ

Στο γκολ που δέχεται η ΑΕΚ, έχει ξεκάθαρη ευθύνη ο Σιμόες , αρχικά, που επιχειρεί το κάτι παραπάνω κι αντί να βγάλει την ομάδα του στην επίθεση την καταδικάζει να δεχτεί φάση με αριθμητικό μειονέκτημα και στη συνέχεια έχει ευθύνη και ο Μπαρόχα, ο οποίος έχει το σουτ του Φούντα, αλλά δεν απομακρύνει σωστά την μπάλα και δίνει την ευκαιρία στον Παπαδόπουλο να τη σπρώξει στα δίχτυα. Κρίμα και για τους δύο, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο είναι είχαν κάνει εξαιρετικό παιχνίδι.

Πογέτ, προχώρα, αλλά μην τα αλλάξεις όλα...

Τέλος, θέλω να εκφράσω μια απορία που αφορά στα λεγόμενα του Πογέτ σχετικά για τη δική του ΑΕΚ που θα δούμε μετά τη διακοπή. Έχω την αίσθηση ότι ο Πογέτ αντικατέστησε τον Δέλλα, όχι γιατί η ομάδα δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο (κάθε άλλο), αλλά γιατί ο Δέλλας επαλειμμένα είχε δείξει ότι δεν μπορεί να παρέμβει και να αλλάξει την ιστορία ενός αγώνα στη διάρκειά του. Τι θα αλλάξει άρα ο Ουρουγουανός; Νομίζω, και μακάρι να βγω ψεύτης, ότι αν επιχειρήσει να διαφοροποιήσει κατά πολύ τα δεδομένα στην ομάδα, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι θετικό. Γνώμη μου είναι ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο Πογέτ, είναι να βελτιώσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, την υπάρχουσα φιλοσοφία, να μάθει καλύτερα το ρόστερ του, ώστε να έχει αξία η όποια παρέμβασή του από τον πάγκο στα ματς και να ζητήσει 2-3 ποιοτικές προσθήκες τον χειμώνα.

ΥΓ. Το γεγονός ότι αγωνίστηκε ο Μάνταλος, ενώ όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε μετά τη διακοπή, προκάλεσε τεράστια έκπληξη σε όλους. Και δεν είναι μόνο ότι έπαιξε, αλλά το ότι αγωνίστηκε σαν να μην τραυματίστηκε ποτέ την προηγούμενη Κυριακή στο ντέρμπι. Στην περίπτωσή του η επιστήμη της ιατρικής σηκώνει.... τα χέρια ψηλά.

ΥΓ2. Λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως η ΑΕΚ έκλεισε έναν κύκλο με δύσκολα ματς και πως έμπαινε σε έναν νέο, με παιχνίδια που θα της επέτρεπαν να "χτίσει" νικηφόρο σερί. Αποδείχτηκε ότι η πρακτική διαφέρει πολύ από τη θεωρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άκης Γεωργίου: Έγκλημα και τιμωρία

Πογέτ: "Μετά τη διακοπή η δική μου ΑΕΚ"

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK