Το... κακό με τον Δέλλα κι ο προκλητικός Αρετόπουλος

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για τη νίκη κομβικής σημασίας που πέτυχε η ΑΕΚ στη Βέροια, το "θέμα" Δέλλα και τον Αρετόπουλο που έπαιρνε αποφάσεις στα όρια του προκλητικού.

Το... κακό με τον Δέλλα κι ο προκλητικός Αρετόπουλος

Η ΑΕΚ πέτυχε πολλά περισσότερα από μία απλή νίκη στη χθεσινή αναμέτρηση. Πρώτο και σημαντικότερο το γεγονός ότι ξόρκισε την κατάρα των εκτός έδρας αναμετρήσεων και ανέκτησε την χαμένη της ψυχολογία, κάτι που θα τη βοηθήσει στη συνέχεια όταν δεν θα αντιμετωπίζει με κόμπλεξ τα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ.

Επιπλέον κατάφερε να παραμείνει κοντά στην κορυφή, πριν από μία άκρως ενδιαφέρουσα αγωνιστική όπως είναι η επόμενη που υποδέχεται τον Ατρόμητο, την ώρα που ο Ολυμπιακός παίζει στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η νίκη αυτή ήρθε και πάλι με ανατροπή, κάτι που δείχνει επιμονή για το ζητούμενο, σε ένα ματς που επιτέλους ο Δέλλας ψάχτηκε, ρίσκαρε και εν τέλει δικαιώθηκε.

Φτάνει πια με τον Δέλλα

Να σταθούμε λίγο στην περίπτωση του Τραϊανού Δέλλα. Εξακολουθώ να αναζητώ λόγο για το οποίο πρέπει σώνει και καλά να τίθεται θέμα προπονητή. Η κουβέντα αυτή κάνει κακό στην ίδια την ΑΕΚ, ενώ δεν επιτρέπει και στον προπονητή να συνεχίσει προσηλωμένος στη δουλειά του. Ο Θέμης Καίσαρης με καλύπτει απόλυτα πάνω σε αυτό, στο σημερινό άρθρο του καταγράφοντας μια σειρά από λόγους που θα πρέπει να υφίστανται προκειμένου να προκύπτει ζήτημα για αντικατάσταση της τεχνικής ηγεσίας και η αλήθεια είναι ότι στην ΑΕΚ δεν συντρέχει κανένας από αυτούς. Καλό θα ήταν λοιπόν να ηρεμήσουν όλοι εντός και εκτός ομάδα, να αποδεχτούν ότι θα γίνουν λάθη και ότι θα χαθούν βαθμοί, αφηνοντας τον Δέλλα να συνεχίσει τη δουλειά του. Η κριτική είναι καλή και θεμιτή, ο αφορισμός όμως (που παρατηρείται από μερικούς) οδηγεί στον όλεθρο και καλό θα ήταν να καταλογίζουμε στον καθένα την ευθύνη που του αναλογεί κάθε φορά και όχι να του φορτώνουμε τις αμαρτίες όλων.

Άλλωστε στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ανοιχτόμυαλο, που διαβάζει, βλέπει, ακούει και πειραματίζεται.

Ενδεικτικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι από τα λάθη της Τούμπας διδάχτηκε και μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να διορθώσει αρκετά εξ αυτών.

Όπως ο Τούντορ

Εμένα τουλάχιστον με εξέπληξε θετικά το γεγονός ότι ο Δέλλας έκανε στα τελευταία λεπτά με τη Βέροια, αυτό που είχε κάνει 24ωρες νωρίτερα ο Ιγκόρ Τούντορ στα τελευταία λεπτά του αγώνα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Ο Κροάτης άφησε την ομάδα του με τρεις στην άμυνα και φόρτωσε το κέντρο του για να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ απέναντι στον Ατρόμητο, τα κατάφερε στο τέλος και ο "Κολοσσός" την επόμενη ημέρα εφάρμοσε ακριβώς την ίδια τακτική (3-2-3-2) και γκολ στο 90'.

Προσοχή, δεν λέω ότι ο Τούντορ είναι δάσκαλος της προπονητικής και πως ο Δέλλας και ο κάθε Δέλλας θα πρέπει να αφομοιώνει τις τακτικές του. Θεωρώ όμως, πως όταν βλέπεις και κρατάς ό,τι θετικό διαπιστώνεις, εφαρμόζοντάς το με την πρώτη ευκαιρία, είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξελιχθείς. Και για όσους το ξεχνούν, ο Δέλλας εξελίσσεται ακόμη, δεν είναι έτοιμος και δεν μπορείς να τον κρίνεις ως έτοιμο. Όταν η διοίκηση αποφάσισε να του δώσει τη δουλειά, δεν περίμενε από αυτόν να είναι ποδοσφαιρική εγκυκλοπαίδεια με λύσεις για κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Δεν γίνεται λοιπόν να είναι μονίμως με την πλάτη στον τοίχο ο Δέλλας και σε κάθε παιχνίδι να κρίνεται το μέλλον του.

Προκλητικός ο Αρετόπουλος

Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έγραφα πως ο Τάσος Σιδηρόπουλοςείχε, κατά γενική ομολογία, καλή διαιτησίαστο ματς. Η ΑΕΚ δίκαια διαμαρτυρόταν για τη φάση του 77ου λεπτού όταν ο Κάτσε βρήκε στο γόνατο τον Σιμόες μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι να μην αξιολογεί καλά την εν λόγω φάση, παρόλα αυτά όμως η συνολική παρουσία του στο ματς ήταν θετική και καμία από τις αποφάσεις του δεν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Και αυτά γράφονταν μετά από μια ήττα σε ένα ντέρμπι.

Χτες στη Βέροια ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος έπαιρνε αποφάσεις στα όρια του προκλητικού. Επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι στους παίκτες της Βέροιας, ενώ έδινε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία φάουλ γύρω από την περιοχή του Μπαρόχα. Επίσης στο γκολ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι ο Μεραμπασβίλι έχει κάνει δύο φάουλ στον Μπουονανότε. Αρχικά πέφτει άγαρμπα πάνω του αναγκάζοντας τον Αργεντινό να χάσει την ισορροπία του και στη συνέχεια πατάει με τη μύτη του αριστερού ποδιού του, την αριστερή φτέρνα τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τον έλεγχο της μπάλας. Η συνέχεια γνωστή.

Στη συγκεκριμένη φάση πάντως ο Μπουονανότε φέρει τεράστια ευθύνη, γιατί σπεύδει να διαμαρτυρηθεί αντί να κυνηγήσει τον αντίπαλό του.

Είμαι της άποψης ότι κακές διαιτησίες είναι αυτές στις οποίες ο εκάστοτε ρέφερι δεν είναι ακριβοδίκαιος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, που κρίνει δηλαδή με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ενώ αντίθετα σε ένα ματς που ο διαιτητής τα βλέπει και τα σφυρίζει όλα, ένα λάθος δεν μπορεί να ανατρέψει και να "αμαυρώσει" όλη την παρουσία του.

Θετική έκπληξη με Ντίντακ

Χθες ο Ντίντακ έκανε το ντεμπούτο του στην αρχική 11άδα της ΑΕΚ και αλήθεια είναι ότι πήγε απροσδόκητα καλά. Ήταν σταθερός σε όλο το παιχνίδι και ενέπνεε εμπιστοσύνη με την μπάλα στα πόδια, έχοντας σωστές μεταβιβάσεις και καλές τοποθετήσεις. Ανασταλτικά ήταν πολύ καλύτερος του Σοϊλέδη από τον οποίο φαίνεται να υστερεί μόνο σε εκρηκτικότητα. Θεωρώ ότι με αυτή την ελπιδοφόρα παρουσία του Ντίντακ, ο Δέλλας δεν έχει να ανησυχεί για κάτι όσον αφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Διαβάστε ακόμη:

Θέμης Καίσαρης: "Ο Δέλλας δεν κάνει, κέρδισε κατά τύχη"

Άκης Γεωργίου: Θα ήταν αμαρτία να μην...

Βέροια - ΑΕΚ 1-2

Το γκολ του Μπαρμπόζα και οι πανηγυρισμοί των παικτών της ΑΕΚ

Δέλλας: "Πάμε παντού για να κερδίζουμε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK