Άρης: Επόμενη μέρα με αυτοκάθαρση και εξωστρέφεια

Ο Βασίλης Μάστορας με κείμενό του στο Contra.gr γράφει για την επόμενη μέρα του Άρη, την αυτοκάθαρση και τη συσπείρωση υγιών παραγοντικά και οικονομικά Αρειανών.

Άρης: Επόμενη μέρα με αυτοκάθαρση και εξωστρέφεια

Στο ερώτημα εάν μπορεί ο Αρης να πετύχει την παραμονή του στη Super League η απάντηση είναι μία: μόνο στην περίπτωση που αυτοκτονήσουν η Βέροια, ο Πλατανιάς ή ο Απόλλων Σμύρνης. Και επειδή θεωρείται κομματάκι δύσκολο να έχουν την ίδια… τρέλα και οι τρεις ομάδες που προπορεύονται του Αρη, άλλο τόσο δύσκολο είναι η ομάδα της Θεσσαλονίκης να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όποιος νοιάζεται πραγματικά για το μέλλον της ιστορικής ομάδας θα έπρεπε ήδη, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, να αρχίσει να σχεδιάζει την επόμενη ημέρα. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένος, ψαγμένος και χωρίς να αφήνεται τίποτε στην τύχη, εκτός από το αποτέλεσμα των αγώνων.

Σ’ αυτό το σχεδιασμό θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο δομημένο τεχνοκρατικά και όχι με σύμβουλο το συναίσθημα. Πλάνο το οποίο σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να παραβούν οι άνθρωποι που θα σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Κουβέντες του τύπου «δεν περισσεύει κανείς» αποτελούν τετριμμένες ατάκες και χαρακτηρίζονται από αναποτελεσματικότητα. Ο Άρης δεν έχει ανάγκη πρόσωπα που διοίκησαν την ΠΑΕ από το 2004 μέχρι το 2012. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα πέρασαν από τη διοίκηση απαίδευτοι παράγοντες, «πολιορκητικοί κριοί» οι περισσότεροι του οπαδικού συστήματος, οι οποίοι διασπάθισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Τα απόνερα αυτής της σπατάλης πληρώνει ο Αρης τα δύο τελευταία χρόνια Όποιος όμως παίζει με τη φωτιά κάποια στιγμή καίγεται.

Το δεύτερο ζητούμενο είναι ο Άρης, μετά την αυτοκάθαρσή του, να αποβάλει την εσωστρέφεια που τον διακρίνει και να αναθεωρήσει τις πρακτικές που ακολουθεί για την επιβίωσή του. Έχει βαρύ όνομα και υπέροχους φιλάθλους οι οποίοι του συμπαρίστανται μαζικά παρά την τραγική του αγωνιστική κατάσταση και οφείλει αυτό το κεφάλαιο να το κάνει όπλο του για το επόμενο βήμα.

Όποια κι αν είναι αυτό το επόμενο βήμα, είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης έχει ανάγκη από παράγοντες άφθαρτους και με διάθεση (και φυσικά δυνατότητα) να συνεισφέρουν οικονομικά. Κι αν είναι δύσκολο αυτό το βάρος να το σηκώσουν ένας ή δύο άνθρωποι, μπορεί τα πράγματα να γίνουν ευκολότερα με τη συνένωση των οικονομικών δυνάμεων 10 ή 20 ανθρώπων που θα έχουν τα παραπάνω τυπικά χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ένα: εάν υπάρξουν συνθήκες υγείας, θα υπάρξει και εκδήλωση ενδιαφέροντος από το υγιές κομμάτι του Αρη. Σ’ αντίθετη περίπτωση η ιστορική ομάδα θα παίζει το ρόλο της πασαρέλας από την οποία θα παρελαύνουν κάθε λογής καιροσκόποι παράγοντες, εκμεταλλευόμενοι το ευμετάβλητο μετοχικό περιβάλλον.

Μοντέλο που σκαρφίστηκε πριν από 10χρόνια ο σημερινός πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας και οι τότε συνοδοιπόροι του, με τους οποίους στη διαδρομή τσακώθηκε. Είναι το ίδιο μοντέλο που σύντομα θα γίνει μπούμεραγκ για τον εμπνευστή του, αλλά συγχρόνως αποτέλεσε και την μεγάλη πληγή του Αρη γιατί απλούστατα οι ηγέτες του μόλις αγκάλιασαν την εξουσία έδειξαν ασέβεια στον κόσμο και την ιστορία της ομάδας.


News 24/7

24MEDIA NETWORK