Καμία δικαιολογία πλέον για τους αντιφρονούντες!

Ο Άρης Ασβεστάς γράφει για την συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη και παραθέτει τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν το γήπεδο της ΑΕΚ, όπως την καταγράφουν τα επίσημα έγγραφα και οι μελέτες.

Καμία δικαιολογία πλέον για τους αντιφρονούντες!
INTIME SPORTS

Ο "τίγρης" είναι ένας άρρωστος ΑΕΚτζής με συγκεκριμένο όραμα: να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα που θα παίζει σε ένα μεγαλοπρεπές γήπεδο. Εδώ όμως το θέμα δεν είναι η ΑΕΚτζήδικη ψυχή, το δίκαιο και το άδικο, το σωστό και το λάθος. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: έχουμε ένα γήπεδο υπό κατασκευή, για το οποίο εκφράζονται αντιρρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας και ορισμένους πολίτες.

Οι αντιρρήσεις τους δεν είναι συγκεκριμένες αλλά συγκεχυμένες. Φωνάζουν γενικά για το άλσος και τα δέντρα που θα κοπούν, φωνάζουν γενικά για τον χαμό που θα γίνεται τις Κυριακές, φωνάζουν γενικά για τα… επιχειρηματικά συμφέροντα και το κεφάλαιο.

Για τα θέματα αυτά, υπήρχε στη συνέντευξη Τύπου ο κατάλληλος άνθρωπος: ο Δημήτρης Ανδριόπουλος που έχει πάρει πάνω του το πρότζεκτ του γηπέδου και είναι αυτός που ουσιαστικά θα το χτίσει.

Ο Ανδριόπουλος έδωσε απαντήσεις σε όλα! Απάντησε σε όλους όσους αντιδρούν. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις αντιρρήσεις που έχουν και στα εμπόδια που βάζουν.

Όποιος είχε κυρίως τη διάθεση, αλλά και την υπομονή να τον ακούσει, έβγαλε ένα και μόνο συμπέρασμα: ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις όποιες αντιδράσεις! Ότι δεν υφίσταται κανένας απολύτως σπουδαίος λόγος για νέα εμπόδια στο πρότζεκτ του γηπέδου! Ότι όποιος πλέον αντιδρά, είτε δεν έχει γνώση των δεδομένων, είτε απλά δεν θέλει να γίνει το γήπεδο... Διότι η αλήθεια είναι πως το νέο γήπεδο ούτε επηρεάζει κάτι, ούτε κάποια ζημιά προκαλεί…

Η αλήθεια για το γήπεδο

Όταν λέμε "αλήθεια", εννοούμε τη μία και μοναδική αλήθεια, δηλαδή αυτή που αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα, οι επίσημες μελέτες, οι επίσημες και υπογεγραμμένες δεσμεύσεις, ο νόμος που θα ψηφιστεί! Εξ ορισμού, δεν μπορεί να υπάρχει άλλη αλήθεια. Όποια άλλη… αλήθεια, αφορά συνομωσιολόγους και νοσηρά μυαλά.

Ιδού λοιπόν τα πραγματικά στοιχεία όπως τα ανέλυσε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, που καταρρίπτουν κάθε επιχείρημα των αντιφρονούντων:

Α)Δεν φτιάχνεται κανέναmall, δεν υπάρχει η παραμικρή εμπορική χρήση. Υπάρχει ένα γήπεδο και δυο μουσεία μέσα σε αυτό. Το εστιατόριο, το… στιλβωτήριο και το κουρείο, είναι αστείο να χαρακτηρίζονται "εμπορικές χρήσεις".

Β)Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας ζήτησε 250 θέσεις πάρκινγκ και θα γίνουν με έξοδα της ΑΕΚ, η οποία θα τις χρησιμοποιεί μόνος τις Κυριακές. Τις άλλες μέρες θα ανήκουν στους πολίτες. Ο Δήμαρχος δεν ζήτησε τίποτε άλλο!

Γ)Το οικόπεδο ανήκει από το 1934 στο σωματείο και είναι 26,7 στρέμματα. Δεν χτίζεται κάτι καινούργιο. Χτίζεται κάτι το οποίο υπήρχε πάντα και θα είναι απλά σε πιο μοντέρνα έκδοση.

Δ)Η επιπλέον έκταση από το άλσος που δίνεται στην ΑΕΚ δεν είναι ούτε 6, ούτε… 26 στρέμματα, όπως ισχυρίζονται όσοι αντιδρούν. Τα 26,7 στρέμματα του οικοπέδου που ανήκουν στην ΑΕΚ, θα γίνουν 29,1. Δηλαδή της δίνονται ΜΟΝΟ 2,4 στρέμματα, από τα συνολικά… 423 στρέμματα που είναι το άλσος! Προσέξτε: 2,4 από τα 423! Τα 29,1 εξάλλου, είναι το ελάχιστο όριο ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις τηςFIFAώστε να γίνονται διεθνείς αγώνες.

Ε)Για να δοθούν στην ΑΕΚ τα 2,4 στρέμματα, θα κοπούν από το άλσος 52 δέντρα! Επαναλαμβάνουμε για να γίνει σαφές: 52 δέντρα! Η ΑΕΚ έχει δεσμευτεί (και νομικά!) να φυτέψει στη θέση τους όχι 52 ή 152, αλλά 5000(!) δέντρα και θάμνους, γενικά στο Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και μέσα στο άλσος που υπάρχουν μεγάλα κενά. Για 52, δίνει 5000!

Στ)Όσοι μιλούν για 6 στρέμματα που θα παραχωρηθούν στην ΑΕΚ, βάζουν μέσα και την πεζοδρόμηση που απαιτεί υποχρεωτικά το Σύνταγμα της Ελλάδος, όταν δημιουργείται ένα νέο οικοδομικό τετράγωνο. Για το γήπεδο θα χρησιμοποιηθούν μόνο 2,4 στρέμματα επιπλέον.

Ζ)Στον Ολυμπιακό παραχωρήθηκαν 75 στρέμματα για να φτιάξει το γήπεδό του. Στη Λάρισα παραχωρήθηκαν 140(!) στρέμματα για να φτιάξει το γήπεδο της. Η ΑΕΚ ζητεί… 2,4! Τα υπόλοιπα 26,7 της ανήκουν…

Η)Ο συντελεστής δόμησης στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας είναι 2. Το παλιό γήπεδο είχε συντελεστή δόμησης 1,4. Ο συντελεστής δόμησης του νέου γηπέδου θα είναι… 0,9!

Θ)Το ύψος του νέου γηπέδου θα είναι 3 μέτρα κοντύτερο από το παλιό! Το ύψος των κτιρίων της πόλης φτάνει τα 27 μέτρα. Το παλιό γήπεδο ήταν 22,5. Το νέο γήπεδο θα είναι 19,76 μέτρα!

Ι)Το νέο γήπεδο θα είναι 6 μέτρα πιο μακριά από τις πολυκατοικίες σε σχέση με το παλιό!

Κ)Το άλσος είναι αυτή τη στιγμή ένας εγκαταλελειμμένος σκουπιδότοπος και χρειάζεται 3 εκατ. ευρώ (που δεν υπάρχουν) για τη συντήρησή του. Αυτό δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση! Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι αν δεν γίνει το γήπεδο, το άλσος θα πεθάνει οριστικά! Με το νέο γήπεδο δεν θα καταστραφεί το άλσος, αλλά ακριβώς το αντίθετο: θα ομορφύνει, θα φτιάξει.

Λ)Η Περιφέρεια δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε να δώσει 20 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για να φτιάξει γήπεδο. Η Περιφέρεια έχει ένα κονδύλι 160 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονται για αθλητικές εγκαταστάσεις και μόνο. Συγκεκριμένα, για καμιά 15αριά αθλητικές εγκαταστάσεις! Μία από αυτές είναι και το γήπεδο της ΑΕΚ.

Μ)Θα δημιουργηθεί γραμμή Μετρό στον Περισσό που έχει ήδη εγκριθεί και που το γήπεδο της ΑΕΚ θα αποτελέσει πίεση ώστε να γίνει γρηγορότερα.

Ν)Ο ΣΥΡΙΖΑ (και ο Δήμαρχος που του έχει παραδοθεί η μελέτη) είναι ενημερωμένοι για όλα τα παραπάνω, αφού έχουν στη διάθεσή τους τα σφραγισμένα σχέδια που κατατέθηκαν στη ΓΓΑ. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία του τύπου… "δεν είχαμε γνώση για το ακριβές σχέδιο". Ό,τι ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον οποιονδήποτε, προσκομίστηκε αμέσως.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αρκεί να είναι ρεαλιστής και να… απελευθερώσει το μυαλό του…

Διαβάστε ακόμη:

Βούρκωσε και "άστραψε" ο Μελισσανίδης: "Το γήπεδο θα γίνει"

Σχόλιο Άκη Γεωργίου: O... πυρηνικός αντιδραστήρας της ΑΕΚ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK