Ένα ρίσκο που ίσως να αξίζει τον κόπο...

Μια χούφτα οπαδοί του ΠΑΟΚ (300 τον αριθμό) θα βρίσκονται την Κυριακή σε μια γωνίτσα της Λεωφόρου. Οι διοικήσεις των ομάδων πίεσαν, οι οπαδοί το ήθελαν πολύ και η αστυνομία είπε το "ναι". Μια καινούργια αρχή στις μετακινήσεις ή ένα τεράστιο ρίσκο χωρίς να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες;

Ένα ρίσκο που ίσως να αξίζει τον κόπο...
INTIME SPORTS

Χρόνια είχαμε να δούμε μετακίνηση οπαδών σε ντέρμπι μεταξύ μεγάλων ομάδων. Με εξαίρεση τους τελικούς του Κυπέλλου όπου δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά, η αστυνομία και κατ' επέκταση η πολιτεία, δεν ήθελε ούτε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να επιτρέψει μετακινήσεις. Τις απαγόρευε (και το κάνει ακόμη) και σε ματς μικρότερης σημασίας με επαρχιακές ομάδες μικρού βεληνεκούς.

Ο καθένας έχει βέβαια την άποψή του πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά αν θέλετε τη δική μου, καλά έκανε! Ελάχιστες ήταν οι φορές που οι οπαδοί έδειξαν ωριμότητα και ανταπεξήλθαν. Τις περισσότερες, τα γήπεδα γίνονταν καλοκαιρινά.

Όμως είναι καιρός το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ΠΑΕ, να αρχίσει να βλέπει κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Όπως έκανε τώρα...

Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε δυο ομάδες με άριστη σχέση μεταξύ των διοικήσεων. Εσχάτως, προέκυψε και καλή σχέση μεταξύ των οπαδών, οι οποίοι συνυπήρξαν σε γενικές γραμμές ειρηνικά στον τελικό του Κυπέλλου. Ήταν πράγματι μεγάλη ευκαιρία και εξαιρετική η συγκυρία. Παράλληλα, το αίτημα δεν ήταν υπερβολικό, ούτε παράλογο: τριακόσιοι άνθρωποι στη Λεωφόρο, ένα νούμερο δηλαδή που μπορεί να περιφρουρηθεί με σχετική ευκολία. Αν δεν ήταν κεκλεισμένων των θυρών το ματς της Τούμπας, αντίστοιχος αριθμός φίλων του Παναθηναϊκού θα ταξίδευαν για Θεσσαλονίκη.

Οι διοικήσεις των δύο ομάδων πίεσαν από την πλευρά τους προς αυτή την κατεύθυνση και κατάφεραν αυτό που είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να καταφέρουν από μόνοι τους ορισμένοι αρμόδιοι, όπως οι Υπουργοί ή κάποιοι ευθυνόφοβοι αστυνομικοί διευθυντές, αλλά και ορισμένοι πρόεδροι που προτιμούν την πόλωση από την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των ΠΑΕ και κατ' επέκταση μεταξύ των φιλάθλων.

Οι οπαδοί ασφαλώς και το ήθελαν να βρεθούν σε γήπεδα που είχαν πολλά χρόνια να επισκεφτούν. Ας ελπίσουμε να επιδειχθεί και η απαιτούμενη ωριμότητα από τους ίδιους και να κυλήσουν όλα ομαλά. Αλλά και η αστυνομία να χειριστεί με σεβασμό την προσπάθεια αυτή και άπαντες (πολιτεία, ΠΑΕ, οπαδοί) να επενδύσουν πάνω σε αυτό για να το ξαναδούμε να συμβαίνει.

Είναι μεγάλο το ρίσκο, αλλά ίσως να αξίζει τον κόπο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με οπαδούς του ΠΑΟΚ το ντέρμπι της Λεωφόρου

News 24/7

24MEDIA NETWORK