Άστρα και όραμα

Εάν γινόταν ο ΠΑΟΚ να έχει προπονητή για την άμυνα τον Σάντος και για την επίθεση τον Στέφενς, θα ήταν μια πλήρης ομάδα, αλλά αυτό δεν γίνεται. Με τον Στέφενς δεν έχει άμυνα, αλλά έχει άστρο και όραμα.

Άστρα και όραμα

Αφού δεν έχασε ο ΠΑΟΚ και χθες, δεν θα… χάσει ποτέ. Τα γκολ από στημένες φάσεις είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία. Το όραμα που υπάρχει, λόγω της παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη και του Χουμπ Στέφενς, απέτρεψε τις αποδοκιμασίες μετά το 0-1. Το γκολ του Βερπακόφσκις ίσως ήταν… καθησυχαστικό, με το δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει σχεδόν αποκλειστικά με ανατροπές του σκορ.

Τα γκολ από στημένες φάσεις έγιναν, πλέον, ρουτίνα. Παρότι χάθηκε από το πρώτο ημίχρονο ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, φέτος, Μιγκέλ Βίτορ, εξαιτίας του τραυματισμού του.

Ο ορισμός της αλλαγής

Ο Βούκιτς είναι ο ορισμός της αλλαγής. Εκεί γύρω στο 60' πρέπει να μπαίνει. Ούτε πολύ αργότερα, ούτε πολύ νωρίτερα. Εάν τον βάλεις στην αρχική 11άδα έχασες. Εάν δεν τον βάλεις καθόλου στο παιχνίδι πάλι έχασες. Εάν το βάλεις αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο μπορείς να νιώθεις σίγουρος ότι κέρδισες.

Το μόνο αδιαμφισβήτητο είναι πως με τον ΠΑΟΚ του Στέφενς δεν βαριέσαι. Κινδυνεύεις από… ανακοπές, εγκεφαλικά, λιποθυμικά σοκ κ.τ.λ, αλλά στο τέλος όλα καλά. Μέχρι και ο Λίνο με τον Κίτσιου παίζουν ως επιθετικοί και όχι ως μπακ. Εάν… θυμούνται φυσικά και καμία φορά να γυρίζουν και πίσω δεν θα πάθουν και τίποτα.

Χειρότερος από Βιβιάν ο Λόπεθ

Ο Λόπεθ είναι μια κλάση χειρότερος από τον Βιβιάν. Τουλάχιστον ο Βραζιλιάνος ήξερε και μπάλα. Ο Ισπανός δεν ξέρει ούτε να μαρκάρει, ούτε να τοποθετείται, ούτε να προωθείται. Εάν αυτή είναι μεταγραφή αγωνιστικού σχεδιασμού χρονιάς Τσάμπιονς Λιγκ, τότε οι μισοί Έλληνες είναι αστροναύτες. Χθες ο Διαμαντάκος του κρέμασε … κουδούνια.

Η μεταδοτικότητα του Στέφενς

Η μεταδοτικότητα του Στέφενς και η προσωπικότητά του που εμπνέουν σεβασμό, μαζί με μια δόση ποιότητας παικτών και μπόλικης τύχης είναι η συνταγή της επιτυχίας έως τώρα. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο ΠΑΟΚ να συνεχίζει να σκοράρει μόνο από στημένα, ή στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Κάποια στιγμή η ρέντα θα σταματήσει. Τότε θα πρέπει να αρχίσει να δουλεύει η «μηχανή» του Στέφενς. Στη Τούμπα, χθες, παρεμπιπτόντως έσπασε άλλο ένα ρεκόρ. Μπήκε γκολ και μετά δεν έγινε σέντρα.

Ακολουθούν δυο κρίσιμα ματς σε Ευρώπη και Ελλάδα. Στον ΠΑΟΚ αρκεί ακόμα και η αποφυγή της ήττας. Έτσι, θα κρατήσει την πρωτιά στον όμιλό του στο Γιουρόπα Λιγκ και τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής στην Ελλάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK