Ο Γκέκας και τα στάνταρ του Ρανιέρι

Ο Γιάννης Ντάλλας εξηγεί ότι... όσα γκολ και να σημειώσει ο Φάνης Γκέκας στην Τουρκία με τη φανέλα της Ακχισάρ, ποτέ δεν πρόκειται να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Κλαούντιο Ρανιέρι για τις κλήσεις του στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Γκέκας και τα στάνταρ του Ρανιέρι
INTIME SPORTS

Οποιαδήποτε παρουσία Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό (όπως και στο εσωτερικό), είναι δεδομένο ότι περνάει από το μικροσκόπιο του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ως εκ τούτου, τα έξι γκολ του Γκέκα στο τουρκικό πρωτάθλημα έχουν πέσει στην αντίληψη του Ιταλού, με την υποσημείωση ότι ο Ρανιέρι έχει αναπτύξει τη δική του φιλοσοφία γύρω από το θέμα.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας οφείλει να παρακολουθεί την πορεία κάθε Έλληνα παίκτη, εντός και εκτός συνόρων. Το ίδιο συνέβη και με τον Γκέκα, τον οποίο ο Ρανιέρι γνώριζε και είχε δει πιο αναλυτικά στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ο Ιταλός, σε συνεργασία με τους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν στο τιμ, έχει διαμορφώσει πλήρη εικόνα για τον Έλληνα επιθετικό, τον θεωρεί έναν ικανό σκόρερ, όμως δεν πιστεύει ότι ταιριάζει στις παραμέτρους που ο ίδιος θέτει για να γίνει κάποιος ποδοσφαιριστής, μέλος της δικής του Εθνικής ομάδας.

Τα χαρακτηριστικά που θέτει ο Ρανιέρι για τη "δική του Εθνική" είναι η ηλικία, τα τεχνικά στοιχεία και το κυριότερο από όλα: το πρωτάθλημα που αγωνίζεται ο κάθε "υποψήφιος", καθώς και ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας του.

Με βάση, λοιπόν, τα στάνταρ που αυτόματα μπαίνουν από τη φιλοσοφία Ρανιέρι, ο Γκέκας δεν χωράει στη νέα Εθνική. Μπορεί να βάζει τα γκολ και η Ακχισάρ να είναι πρώτη, αλλά αυτό συμβαίνει σε μια ομάδα που όλοι και όλα παίζουν για το Γκέκα. Αυτό στην Εθνική δεν θα μπορούσε να συμβεί. Επίσης, ο Ιταλός θεωρεί ότι το τουρκικό πρωτάθλημα και η ομάδα που αγωνίζεται ο Γκέκας δεν έχουν τους υψηλούς ρυθμούς και την ένταση την οποία ο ίδιος θέλει, προκειμένου να εντάξει στις επιλογές του έναν ποδοσφαιριστή.

Στα παραπάνω, πρέπει να προστεθούν και οι επιλογές που έχει ο Ρανιέρι για την κορυφή της επίθεσης. Ο Κλάους Αθανασιάδης τούτη την ώρα παρουσιάζεται ως η πιο ελπιδοφόρα επιλογή. Είναι ένας ποδοσφαιριστής σε καλή ηλικία και με χάρισμα στο γκολ. Ο φορ του ΠΑΟΚ είναι από τους βασικούς υποψήφιους για να πάρει το χρίσμα του βασικού στην Εθνική και να αποτελέσει εγγύηση στο γκολ για πολλά-πολλά χρόνια. Μαζί με τον Κλάους υπάρχουν επίσης ο Μήτρογλου, ο Σαλπιγγίδης.

Διαβάστε ακόμη

Γκέκας: "Είμαι μεγάλος, άσχετος και δεν βάζω γκολ"

"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK