Στην Ινδία από επιλογή

Είναι αλήθεια ότι το ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον δεν χωρούσε πια τον Κώστα Κατσουράνη. Εδώ και καιρό στο μυαλό και την καρδιά του Έλληνα μέσου υπήρχε η πρόθεση για το κάτι διαφορετικό. Μια πρόκληση καριέρας η οποία δεν θα του θύμιζε σε τίποτα όσα είχε δοκιμάσει μέχρι σήμερα... Ο Γιάννης Ντάλλας σχολιάζει.

Στην Ινδία από επιλογή

Προτάσεις υπήρχαν κυρίως από το εξωτερικό (όπως για παράδειγμα από την Τουρκία), καθώς εντός συνόρων διάλογος δεν άνοιξε ποτέ και καμία ομάδα, κυρίως λόγω της επιλογής του Κατσουράνη να μη συνεχίσει εντός συνόρων. Το μοναδικό τροχοπέδη για τη νέα μετανάστευση του 35χρονου ποδοσφαιριστή, ήταν η οικογένεια του. Όπως ήταν φυσιολογικό, δεν ήθελε να φύγει μακριά από τον αγαπημένο του γιο και τη σύζυγο του.

Η προοπτική της Ινδίας είχε εδώ και καιρό προταθεί στον Κατσουράνη. Οι Ινδοί, με καταβολές και σκεπτικό αγγλικό τύπου, παρουσιάστηκαν αρκετά σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του deal, κάτι που σαφώς και έπαιξε ρόλο στο τελικό "ναι".

Στην Ινδία από επιλογή

Καθοριστική ήταν επίσης η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Η θητεία του Κατσουράνη στην Ινδία θα έχει διάρκεια δύο μήνες, το οικονομικό αντάλλαγμα είναι πολύ καλό, ενώ η αλήθεια είναι ότι η Ινδία σαν χώρα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό που δεν αφήνει κανένα ανήσυχο πνεύμα ασυγκίνητο.

Μαζί με τους Τρεζεγκέ, Ντελ Πιέρο, τον "δικό μας" Τζόρβα και άλλους πολλούς με σημαντική καριέρα, ο Κατσουράνης επιλέχθηκε από τους Ινδούς (η ομάδα του είναι η Πούνε FC) προκειμένου να δώσει αίγλη, κύρος σε μια πιλοτική διαδικασία που γίνεται στη χώρα μετά από συνένωση παγκόσμιων δυνάμεων που θέλουν να μπει το άθλημα στη συγκεκριμένη (τεράστια) αγορά. Η Ινδία είναι μια χώρα με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο κατοίκους.

Στην Ινδία από επιλογή
katsouranis.jpg 2014 FIFA

Από το Σάββατο ο "Κατσούρ" βρίσκεται στην Ινδία και είναι έτοιμος για μια νέα, εντελώς διαφορετική πρόκληση στην καριέρα του. Μέσα του γνωρίζει καλά και πρώτος από όλους, πως αυτή η επιλογή ενδεχομένως να τον αφήσει μακριά από την Εθνική, όμως είναι αλήθεια πως επειδή αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα τις καταστάσεις και το κλίμα, αυτό το κεφάλαιο το έχει "ψιλοδιαγράψει". Και αυτό δεν έχει να κάνει με τα δικά του θέλω, αλλά με τα όσα... μεθοδευμένα χρεώθηκε το τελευταίο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική του κατάσταση, αυτή είναι καλή, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα συνέχιζε τις καθημερινές ατομικές προπονήσεις, με τον Γιάννη Κωτσή, έναν άνθρωπο που αποτελούσε μέλος του τιμ φυσικής κατάστασης στην Εθνική ομάδα. Στην Ινδία, λοιπόν, δεν πηγαίνει "παρατημένος", αλλά έτοιμος να ζήσει κάθε στιγμή αυτής της εμπειρίας, μέσα στα γήπεδα και στη χώρα γενικότερα.

Διαβάστε ακόμη:

Κατσουράνης: "Δεν ήταν μια παρορμητική απόφαση να πάω στην Ινδία"

Indian Super League: Ένα πρωτάθλημα γεμάτο "αστέρια"

News 24/7

24MEDIA NETWORK