Όταν ανοίγει η ψαλίδα…

Οι μεγαλύτερες εντάσεις σε μια κοινωνία δημιουργούνται συνήθως από την ανισότητα. Όσο μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ πλουσίων και φτωχών, ισχυρών και αδυνάτων, τόσο τα πάθη αλλά και οι συγκρούσεις γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση, καθώς αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας.

Όταν ανοίγει η ψαλίδα…

Η ανισότητα και το επικείμενο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (αλλά και με τις υπόλοιπες ομάδες), όπως και κάποια εσωτερικά θέματα που απασχολούν τους «πράσινους», είναι αυτά που ουσιαστικά λειτούργησαν ως σπίθα για να ανάψει το φιτίλι στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

O Ολυμπιακός της σταθερότητας

Από τη μία πλευρά,ο Ολυμπιακός που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα, που συμμετείχε στο Champions League και το Europa League, που βάζει στο ταμείο του 27-28 εκατομμύρια ευρώ από την ευρωπαϊκή του διαδρομή και ετοιμάζεται πλέον να κατακτήσει το νταμπλ, προσδοκώντας σε νέα έσοδα 20-25 εκατομμυρίων τη νέα περίοδο.

Γεγονός, δηλαδή, που θα επιτρέψει στη διοίκηση να κινηθεί διαφορετικά στο μεταγραφικό παζάρι το καλοκαίρι και στην τεχνική ηγεσία να διαμορφώσει ανάλογα τα πλάνα της. Ένας Ολυμπιακός με σταθερή διοίκηση, καλό και φιλόδοξο προπονητή, με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες και βάθος στο ρόστερ, αλλά και προοπτική.

Όταν ανοίγει η ψαλίδα…

Ο Παναθηναϊκός των εσωτερικών προβλημάτων

Και από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, που ταλανίζεται από εσωτερικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες,μη προσφέροντας στον Ζεσουάλδο Φερέιρα τις απαιτούμενες βοήθειες (τον Ιανουάριο), είχε επενδύσει τα πάντα στο «ματς της χρονιάς» με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο και τα χρήματα που προσφέρει στον πρωταθλητή η παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Δεν πάτησε περιοχή...

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός απεδείχθη ότι, έστω κι αν λειτούργησε στο… ρελαντί, του ήταν αρκετό για να φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ. Στο διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο, και παρόλο τις διακοπές και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αγωνίστηκε με σχέδιο και τακτική και δεν απειλήθηκε από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ελλείψει και κλασικού σέντερ φορ αδυνατούσε να πατήσει στην περιοχή του Μέγιερι. Οι Πειραιώτες πήραν αυτό που τους άξιζε, τελικά,καθώς ήταν καλύτερα οργανωμένοι και πιο επικίνδυνοι και είναι έτοιμοι πλέον να πανηγυρίσουν τον 39ο τίτλο στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στη διαδρομή έδωσε δικαιώματα για να αμφισβητηθεί η πρωτοκαθεδρία του, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αρπάξει την ευκαιρία, λύγισε όμως λίγο πριν το τέλος και οι «ερυθρόλευκοι»ανεβάζοντας στροφές από το τέλος Ιανουαρίου ετοιμάζονται να κόψουν πρώτοι το νήμα.

Ο Αμπντούν και οι εικόνες ντροπής

Κανονικά σήμερα θα έπρεπε να μιλάμε για το όμορφο τέρμα του (παρεξηγημένου) Αμπντούν, που θύμισε κάπως εκείνο του Μιραλάς την περασμένη περίοδο κόντρα στον Παναθηναϊκό, για το εξαιρετικό παιχνίδι του Μανιάτη και του Α. Παπαδόπουλου, για τις επιλογές και την τακτική του Βαλβέρδε και του Φερέιρα, για το +7 του Ολυμπιακού, όμως, οι εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ δεν επιτρέπουν εκτενείς αναφορές και αναλύσεις. Με τι όρεξη και τι διάθεση;

Αυτοί αδικούνται στο... Ελλάντα

Αυτό, βέβαια, αδικεί τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά στο… Ελλάντα ποιος τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη; Στο ποδόσφαιρο που παίζεται στα ελληνικά γήπεδα βλέπετε έχουν άλλοι συνήθως τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Πότε είναι οι παράγοντες, πότε οι διαιτητές, πότε η Αστυνομία, πότε η Πολιτεία, πότε κάποιοι οπαδοί και πότε όλοι μαζί. Και σπάνια οι ποδοσφαιριστές.

Ο… εκτροχιασμός έχει ξεκινήσει προ πολλού, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αν τα χειρότερα είναι πίσω, ή μπροστά μας…

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ρεζιλίκια στο ΟΑΚΑ

Με αφαίρεση βαθμών απειλείται ο Παναθηναϊκός

ΠΑΕ υπέρ της NOVA: "Ας σταματήσει η επίθεση στο ποδόσφαιρο!"

Μαρινάκης: "Μην πάτε στα μπουζούκια"

Υποδοχή πρωταθλητών στο Ρέντη

Α.Παπαδόπουλος: "Καμία σχέση με ποδόσφαιρο"

Σαριέγκι: "Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει πολύ χαμηλά"

Φερέιρα: "Ζητώ συγγνώμη"

Βαλβέρδε: "Αναρωτιέμαι γιατί το ποδόσφαιρο αρέσει στον κόσμο..."

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (διακοπή)

News 24/7

24MEDIA NETWORK