Η προσωπικότητα Καλάθης και η κίνηση ματ με Χάκετ

Ο Δημήτρης Καρύδας σχολιάζει τα μεταγραφικά "μπαμ" του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού με τη μεταγραφή του Νικ Καλάθη και του Ντάνιελ Χάκετ αντίστοιχα.

Η προσωπικότητα Καλάθης και η κίνηση ματ με Χάκετ

Με πολύ μικρή χρονική διαφορά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ανακοίνωσαν το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία με δύο διαφορετικούς παίκτες που παίζουν στην ίδια… θέση. Για τον Παναθηναϊκό η προσπάθεια μιας διετίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού πέτυχε την επιστροφή του Καλάθη στο ΟΑΚΑ. Για τον Ολυμπιακό η υπόθεση Χάκετ ήταν πολύ πιο φρέσκια ιστορία αφού το φλερτ ξεκίνησε πριν από 15 μέρες.

Η κατάληξη πάντως ήταν ίδια… Είναι δύσκολο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να πει κάποιος αν υπάρχει ομάδα που αποκτά πλεονέκτημα αφού δεν έχουμε μπροστά μας συμπληρωμένο το παζλ των δύο ρόστερ. Για αυτό θα δούμε ξεχωριστά τους δύο παίκτες.

Νικ Καλάθης

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός επένδυσε στον Καλάθη με μια πολύ συγκεκριμένη λογική: Να έχει τον παίκτη που θα αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό τον Διαμαντίδη, θα του επιστρέψει να ‘’ξεκουραστεί’’ αρκετά στη λογικά τελευταία χρονιά της καριέρας του και να είναι ‘’φρέσκος’’ στα σημαντικά παιχνίδια της επόμενης σεζόν.

Η προσωπικότητα Καλάθης και η κίνηση ματ με Χάκετ

Δεν είναι καινούργιο το ζητούμενο απλά καμία από τις προηγούμενες επιλογές παικτών δεν είχε ούτε την προσωπικότητα, ούτε το αγωνιστικό ταλέντο για να παίξει αυτό το ρόλο με συνέπεια. Ο Καλάθης έχοντας ευρωπαϊκή προϋπηρεσία και εμπειρία είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το μπάσκετ που παίζεται στα μέρη μας, ξέρει καλά το ΟΑΚΑ και μπορεί εκεί να μην υπάρχει πλέον το ‘’σύστημα Ομπράντοβιτς’’ αλλά οι διαφορές στο στιλ παιχνιδιού δεν είναι χαοτικές. Ούτως ή άλλως, είναι δεδομένο και από τις μεταγραφικές κινήσεις και από την παρουσία του Τζόρτζεβιτς στον πάγκο ότι ο Παναθηναϊκός κλείνει εμφατικά το κεφάλαιο ‘’αμερικάνικη αγορά’’ και προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα που θα προσεγγίζει πολύ τη Σέρβικη λογική σε όλα τα επίπεδα.

Και πολύ δύσκολα ένας Αμερικάνος γκαρντ, ακόμη και έμπειρος στην Ευρώπη, θα μπορούσε να κουμαντάρει αυτό το σύνολο. Ο Καλάθης θα δώσει στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού την ισχυρή προσωπικότητα που έψαχνε εδώ και 2-3 χρόνια και παράλληλα την ικανότητα της αλλαγής ρυθμού στο παιχνίδι. Μπορεί να του αρέσει το ανοιχτό γήπεδο και το τρέξιμο αλλά και στο 5 εναντίον 5 δεν είναι….λειψός. Το αντίθετο.

Ειδικά από τη στιγμή που βελτίωσε αρκετά το σουτ του τα χρόνια που έμεινε στο ΝΒΑ και πλέον είναι πολύ πιο συνεπής εκτελεστής από τη γραμμή του τρίποντου. Πέρα από το αγωνιστικό προφίλ του Καλάθη η παρουσία του προσφέρει και κάποια έμμεσα οφέλη στον Παναθηναϊκό. Δίπλα του θα μάθουν πολλά οι πιτσιρικάδες και η τριετία που θα μείνει στο ΟΑΚΑ είναι ένα πολύ ικανό διάστημα για να φανεί ποιος από τους μικρούς μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Συμπερασματικά για τον Παναθηναϊκό ο πιο ακριβός παίκτης που αποκτήθηκε την τελευταία τετραετία έχει πολλά σημεία αναφοράς που δεν είναι μόνο αγωνιστικά.

Ντάνιελ Χάκετ

Πριν από 15 περίπου μέρες όταν προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο πολυσύνθετος Αμερικάνος γκαρντ η αρχική σκέψη ήταν αρνητική.

Η προσωπικότητα Καλάθης και η κίνηση ματ με Χάκετ
Χάκετ Ολυμπιακός

Τα γεγονότα της τελευταίας διετίας στο Μιλάνο μιλούσαν για ένα παίκτη με εκρηκτικό χαρακτήρα. Στον Ολυμπιακό άρχισαν να μαζεύουν πληροφορίες και διαπίστωσαν ότι ο Χάκετ ήταν απλά ένα τυπικό δείγμα παίκτη σε μια ομάδα "χτυπημένη" από αδιαφορία και έλλειψη πειθαρχίας. Και αυτό σε συνδυασμό με τις δύο συναντήσεις του ίδιου του Χάκετ στο Λας Βέγκας με τον Σφαιρόπουλο και τον γενικό διευθυντή της ομάδας Χρήστο Σταυρόπουλο. Όπως είδατε δεν ξεκινήσαμε από το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Χάκετ είναι ένα σπάνιο μείγμα περιφερειακού με πολλές διαστάσεις στο παιχνίδι του.

Πολύ καλός αμυντικός, εξαιρετικός σκόρερ, ικανοποιητικός δημιουργός, παίζει άνετα με μπόι κοντά στα 2 μέτρα και στις δύο θέσεις της περιφέρειας. Φαντάζει ως ο τέλειος αντικαταστάτης του Σλούκα με μόνο ένα μειονέκτημα: Καταλαμβάνει θέση ξένου και όχι Έλληνα. Με την προσθήκη του Χάκετ την άνοιξη του 2014 η Αρμάνι παρουσίασε μια πλήρη και ασύλληπτης δύναμης περιφερειακή γραμμή και δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που βλέπαμε τη συγκεκριμένη μεταγραφή ως το κλειδί για την κατάκτηση ακόμη και της Ευρωλίγκα. Αλλά η Μακάμπι είχε άλλη άποψη στα πλέι οφ του 2014.

Ο Ολυμπιακός κλείνει με τον καλύτερο τρόπο την τρύπα στην περιφέρεια του και στην ουσία και τις φετινές μεταγραφές του αν υποθέσουμε ότι και η υπόθεση του Πάτρικ Γιανγκ είναι πολύ κοντά στο αίσιο τέλος της.Το ερωτηματικό πάντως παραμένει: Ο Χάκετ θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι ήταν θύμα των συνθηκών και των καταστάσεων στο Μιλάνο όπου τα αποδυτήρια έμοιαζαν με…σκορποχώρι και τους παίκτες ενδιέφερε περισσότερο να πάρουν μια πρόσκληση για το κλαμπ του ιδιοκτήτη και να περάσουν καλά στα πάρτι τουMr.Armaniδίπλα σταtopmodelπαρά να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στο ‘’σπαγκέτι σιρκουί’’ όπου έτρεχαν μόνοι τους πέρσι και δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Στον Ολυμπιακό θα βρει μαζεμένα αποδυτήρια και μια ομάδα που δεν παίζει για πλάκα αλλά έχει κάθε βράδυ την πίεση του πρωταθλητισμού. Αν όντως ο Χάκετ είναι μια ‘’παρεξηγημένη’’ περίπτωση τότε ο Ολυμπιακός έχει κάνει το ματ της χρονιάς. Διαφορετικά ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Περί αγωνιστικής αξίας το ξαναλέμε δεν υπάρχει η παραμικρή ένσταση για αυτό άλλωστε ο Σφαιρόπουλος που προτιμάει ασφαλείς αγωνιστικές λύσεις δεν θέλησε να ασχοληθεί με μερικούς γκαρντ που έβγαλαν… μάτια στο Λας Βέγκας αλλά δεν έχουν καθόλου Ευρωπαϊκή εμπειρία και προϊστορία σε αντίθεση με τον Χάκετ.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Χάκετ στον Ολυμπιακό

Ανακοίνωσε Καλάθη ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK