Τα 15 "τώρα" της Τρίτης

Ο Δημήτρης Καρύδας καταγράφει 15 λόγους για τους οποίους η Εθνική πρέπει να κερδίσει την Ισπανία στα προημιτελικά της Τρίτης (15/9).

Τα 15 "τώρα" της Τρίτης

ΤΩΡΑ είναι η ώρα γιατί…

1. Δεν θα ξαναβρούμε ποτέ την Ισπανία χωρίς Μαρκ Γκασόλ, Ρούμπιο, Καλδερόν ή ακόμη και τον γερο- Ναβάρο.

2. Η ομάδας μας σιγά-σιγά βρίσκει ρυθμό, αποκτάει ρόλους και αρχίζει να φορμάρεται την κατάλληλη στιγμή. Αργά αλλά με τον σωστό ρυθμό.

3. Ο Κατσικάρης έχει λύσει τα περισσότερα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στο ξεκίνημα του τουρνουά. Το small ball είναι το κλειδί της λύσης στη δυσλειτουργία του Σπανούλη με τον Καλάθη και ήταν πάλι αυτό που έδωσε ρυθμό στην εθνική μας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους Βέλγους.

4. Απέναντι μας θα βρούμε μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερο ταλέντο και προσωπικότητα αλλά χωρίς καμία καθοδήγηση από τον πάγκο όπου ο Σκαριόλο ασχολείται μόνο με τη μπριγιανίνη του μαλλιού του. Και ως γνωστόν, το μπάσκετ είναι πρωτίστως άθλημα τακτικής και όχι ενστίκτου.

5. Ξορκίσαμε την "κατάρα" των νοκ άουτ αγώνων που μας κυνηγούσε εδώ και πέντε χρόνια. Μπορεί η πρόκριση επί του Βελγίου να μη συνιστά τεράστιο άθλο αλλά μην ξεχνάμε ότι την έχουμε πάθει στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν από τη Νιγηρία την ώρα που σκεφτόμαστε τον επόμενο…αντίπαλο.

6. Μπορούμε να τους πιέσουμε στην περιφέρεια και να εμποδίσουμε τη μπάλα να φτάσει με συνέπεια στον Γκασόλ που καταστρέφει συστηματικά όλες τις αντίπαλες άμυνες.

7. Η άμυνα μας μπορεί να τους κρατήσει κάτω από τους 80 πόντους και να τους φέρει στα ‘’μέτρα’’ μας.

8. Χρωστάμε μια ρεβάνς για την ήττα στον ημιτελικό του 2007. Όχι γιατί μας έκλεψαν όπως είπε ο Γιάννης Μπουρούσης αλλά γιατί έκαναν κάτι ακόμη χειρότερο.

Τα 15 "τώρα" της Τρίτης
INTIME SPORTS

Μας... προβόκαραν (ως εξπέρ του είδους) και χάσαμε την ψυχραιμία μας σε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να κερδίσουμε. Και η καλύτερη ανταπόδοση είναι η ρεβάνς να έρθει ακριβώς στην επέτειο των οκτώ χρόνων από εκείνη την ήττα.

9. Μπορεί να διαθέτουν το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη αλλά είναι μακράν οι πιο αντιπαθητικοί τύποι και όλοι θέλουν να δουν την "ξινισμένη" φάτσα του Ρούντι μετά από ήττα-αποκλεισμό. Και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι οι συμμετέχοντες στο Ευρωμπάσκετ και όχι μόνο όσοι μιλάνε ελληνικά.

10. Δεν πας πουθενά σε μια μεγάλη διοργάνωση χωρίς μια πολύ μεγάλη νίκη. Και είναι να κάνουμε μια μεγάλη νίκη ας την κάνουμε τώρα και όχι ψάχνοντας μετά τον δρόμο για το Προολυμπιακό τουρνουά.

11. Η ιστορία του μπάσκετ χρωστάει ένα "τελευταίο χορό" στη γενιά των Σπανούλη- Μπουρούση- Ζήση και όχι να φύγουν με μια συμβατική θέση από το τελευταίο Ευρωμπάσκετ της καριέρας τους.

12. Στην βραδυφλεγή εθνική μας λείπει μόνο μια μικρή ώθηση για να καταφέρει να (ξανα)γράψει ιστορία.

13. Για να μη βγει ψεύτης ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών ο Νίκος Γκάλης που έχει προβλέψει ότι αυτή η εθνική μπορεί να πάρει μετάλλιο.

14. Γιατί έξι χρόνια χωρίς μετάλλιο είναι πολλά. Και ας έχουμε περάσει και περισσότερα χωρίς τη μεγάλη διάκριση.

15. ΤΩΡΑ γιατί αν δεν γίνει ΤΩΡΑ θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το ΠΟΤΕ!

ΥΓ: Θα μπορούσα ενδεχόμενα να βρω και αρκετά ποτέ. Λογικό είναι. Αλλά αυτά ας τα σκεφτούν οι αρθρογράφοι της Marca. Και την ώρα της μεγάλης μάχης-πρόκλησης βάζουμε στην άκρη ενστάσεις και αντιρρήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Νίκου Γιαννόπουλου: Ήρθε η ώρα

Ελλάδα-Βέλγιο 75-54

Οι αλήθειες του Μπουρούση για την "κλοπή" της Ισπανίας το 2007

News 24/7

24MEDIA NETWORK