Αν αργήσει να μάθει, θα την πάθει

Μετά το ντεμπούτο του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Κριτής εκφράζει τις ενστάσεις του για το 4-4-2 που δεν... γενικώς.

Αν αργήσει να μάθει, θα την πάθει

Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν είναι κάτι περισσότερο από διαχειριστής υλικού τη δεδομένη στιγμή στον Παναθηναϊκό και μη γελιόμαστε, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς μέχρι τον Γενάρη (που δεν...), τέτοιος θα παραμείνει έως το καλοκαίρι.

Ασφαλώς και δικαιούται το χρόνο του. Και θα τον έχει. Να γνωρίσει το υλικό του και να βρει τα αποδοτικότερα σχήματα βάσει αυτού του υλικού, ώστε το καλοκαίρι, εφ' όσον πείσει με την δουλειά του, να έχει την ευκαιρία να το αναμορφώσει με στοχευμένες μεταγραφές, πάνω στα δικά του "θέλω".

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς δεν κέρδισε το κοινό. Έπασχε και σε σενάριο και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Υπήρχαν βασικές αρρυθμίες στο σκελετό του προγράμματος. Ναι μεν δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι βρήκε τρία δεξιά μπακ στην ομάδα και από το ντεμπούτο του κιόλας στράφηκε με αγωνία στον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά Τριανταφυλλόπουλος και Αμπέντ στην πτέρυγα είναι συνταγή κόντρα σε μεγαθήριο, με ιαχές "πονάν' ωρέ τα παλικάρια;".

Ναι μεν δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι απουσιάζει από ολόκληρο το ρόστερ ένας αξιόπιστος και δημιουργικός box to box μέσος, αλλά όταν δεν τον έχεις, αποφεύγεις το 4-4-2 και μάλιστα στην ευθεία, χωρίς εξτρέμ...

Πολύ απλά δεν υπάρχει

Σύμφωνοι, οι προπονήσεις ξεγελούν, ιδιαίτερα όταν το ρόστερ είναι γεμάτο με ποδοσφαιριστές χωρίς παραστάσεις και ζυμωμένη ισχυρή προσωπικότητα. Σε ασκήσεις άνευ βαθμολογικής πίεσης βλέπεις εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το πάθαινε και ο Γιάννης Αναστασίου και αναρωτιόταν μετά τον αγώνα, αν είναι οι ίδιοι παίκτες με αυτούς της προπόνησης της Παρασκευής ή σωσίες τους.

Πλέον όμως θα πρέπει να είναι σαφές για τον Ιταλό ότι με το συγκεκριμένο υλικό δεν υπάρχει 4-4-2 σε ευθεία, χωρίς γρήγορα και δημιουργικά άκρα. Δεν υπάρχει 4-4-2 σε ευθεία και με ακραίους τους Αμπέντ, Ατζαγκούν, ελλείψει μάλιστα ακραίων μπακ που θα ανέβουν την πτέρυγα, θα πλαγιοκοπήσουν και θα ψάξουν την κίνηση των Μπεργκ και Καρέλη για γκολ της μιας επαφής.

Δεν υπάρχει 4-4-2 με δημιουργικό μέσο τον Ζέκα, που έχει στο αίμα του την επιπολαιότητα και από μια τέτοια ξεκίνησε για μία ακόμη φορά η φάση που έβαλε τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ. Πολύ δε μάλλον, όταν ο ανασταλτικός μέσος δεν είναι σε 100% ετοιμότητα και δεν έχει τα τρεξίματα να διορθώσει τις ανορθογραφίες.

Γιατί ο Εσιέν, μπορεί να μην ήταν κακός για ντεμπούτο και 90λεπτη συμμετοχή μετά από οκτώ μήνες, αλλά Εσιέν δεν ήταν.

Κάτι από Αναστασίου

Το ερώτημα είναι αν στο διάστημα που βρίσκεται στο Κορωπί προσπάθησε να βαδίσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στα χνάρια του προκατόχου του ή είδε και αυτός κάτι που αδυνατούμε να κατανοήσουμε οι υπόλοιποι σε ό,τι αφορά στη χρησιμότητα των Καλτσά και Κλωναρίδη στα άκρα.

Ερώτημα είναι επίσης, αν η στήριξη με το... καλημέρα στα βαριά ονόματα (Εσιέν, Πράνιτς) προδίδει απόγνωση για τις εναλλακτικές του λύσεις ή κινείται στη συλλογιστική του "αν είναι να χάσω, καλύτερα να χάσω με Εσιέν και Πράνιτς, χωρίς ναι μεν, αλλά"...

Με την ήττα στο Καυτανζόγλειο δεν έχασε κάτι περισσότερο από τους τρεις βαθμούς, με τους οποίους θα ήθελε να έχει ξεκινήσει την "πράσινη" θητεία του. Αρκεί να πείστηκε για τις αστοχίες υλικού, ώστε να μπει διαφορετικά στις επόμενες μάχες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ηρακλής - Παναθηναϊκός 1-0

Στραματσόνι: "Θα προσπαθήσω να αλλάξω την εικόνα, θετικός ο Εσιέν"

News 24/7

24MEDIA NETWORK