Αποχαιρετά με GREXIT ο Στραματσόνι

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τις εξελίξεις που μπορεί να φέρει ένα ενδεχόμενο GREXIT στον Παναθηναϊκό.

Αποχαιρετά με GREXIT ο Στραματσόνι

Στον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαροι με πολύ πρόσφατη ανακοίνωσή τους. “Για τον Παναθηναϊκό το ποδοσφαιρικό Grexit αποτελεί την απόλυτη κόκκινη γραμμή και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην γίνει” ήταν η επίσημη δημόσια τοποθέτηση των “πρασίνων” και δεν διέφερε σε τίποτε από την κατηγορηματικά αρνητική θέση και του Απριλίου του 2015.

Στην ΠΑΕ δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται ότι μετά το σκληρό -αλλά αναγκαίο στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης- μνημόνιο και την πρόσφατη αποδέσμευση από την “επιτροπεία” της ΟΥΕΦΑ, θα επιστρέψουν σε “περιοριστικούς όρους” και αγωνιστική αποψίλωση λόγω των ποδοσφαιριστών που θα ζητήσουν και θα αποκτήσουν την ελευθερία τους.

Και δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αφού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σε περίπτωση αποβολής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τα διεθνή κέντρα αποφάσεων, ο Αντρέα Στραματσόνι και οι συνεργάτες του πακετάρουν τις αποσκευές και επιστρέφουν στην Ιταλία.

Bella Italia

Ο 40χρονος τεχνικός δεν μπορεί -και δεν θέλει- να υποστηρίξει ένα πλάνο περιορισμένων προδιαγραφών και προσδοκιών, λόγω των επιβαλλόμενων κυρώσεων και γι αυτό το λόγο, όπως ισχυρίζονται οι συμπατριώτες του δημοσιογράφοι, κρατάει ανοικτό το παράθυρο της επιστροφής, ενώ πήρε μία μικρή αναβολή και το ταξίδι στην Αθήνα του συνεργάτη-δικηγόρου του, που θα συζητήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ την ενεργοποίηση της οψιόν επέκτασης της συνεργασίας τους για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

Ενώ λοιπόν δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό, παράλληλα έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο απομονωμένο και τα χέρια του δεμένα σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του.

Αντίθετα και παρ' ότι στις μεταξύ τους συζητήσεις στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί οι ποδοσφαιριστές δείχνουν πεπεισμένοι ότι το grexit θα αποφευχθεί, δεν έχουν διατυπωθεί ισχυρές φυγόγεντρες τάσεις στο “απευκταίο ενδεχόμενο”.

Βεβαίως πολλά μπορεί να αλλάξουν, εφ' όσον πλέον υπάρχουν αρνητικά δεδομένα και όχι απλά εικασίες, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί.

Απλά δεν ψάχνονται

Είναι πάντως σημαντικό, ότι από τους ξένους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό και έχουν θέση στα αγωνιστικά πλάνα της επόμενης περιόδου, η πλειονότητα εκφράζει την επιθυμία να παραμείνει στις τάξεις του, εφ' όσον βέβαια δεν μεταβληθεί η οικονομική συμφωνία που διέπει τη σχέση τους.

Και αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές όπως ο Ζέκα, ο Λέτο, ο Βιγιαφάνιες, ο Μπουμάλ, ο Μολέντο, ο Μέστο, ο Λουντ και όχι στις περιπτώσεις του Εσιέν ή του Σάντσεθ, για τις οποίες το grexit θα ήταν ένας απροσδόκητος σύμμαχος στην πρόθεση διαζυγίου.

Υπάρχει βέβαια και μία άλλη κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται ο Μπεργκ, ο Τελάντερ, ο Αμπέντ, για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον και σύλλογοι που καραδοκούν για να τους εντάξουν στο δυναμικό τους και εξαρτάται πλέον από τους ίδιους (και τις προτάσεις βεβαίως) εάν θα μπουν στη διαδικασία να παράσχουν πίστωση χρόνου για την άρση του εμπάργκο και την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις διεθνείς διοργανώσεις.

Το βέβαιο είναι ότι σχεδόν όλα έχουν παγώσει για το επόμενο δεκαήμερο και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αναμένουν τις οριστικές εξελίξεις, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους και να δρμολογήσουν την επόμενη ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεν φτάνουν ο Λέτος και ο Ζέκας
Είναι κρίμα να διαψευστούν

News 24/7

24MEDIA NETWORK