Αυστηρώς ανακόλουθος σε όλα

Ο Δημήτρης Κριτής καταγράφει τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη φιλική ήττα του Παναθηναϊκού στην Κύπρο.

Αυστηρώς ανακόλουθος σε όλα

Η Κύπρος είναι ένας αγαπημένος τουριστικός προορισμός, αλλά αντενδείκνυται για καλοκαιρινές επαγγελματικές επισκέψεις. Συνήθως αυτές τις... τρενάρεις να μπει τουλάχιστον ο Σεπτέμβρης, αν δεν έχεις δυνατότητα για ακόμη παρακάτω στο ημερολόγιο.

Έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, υψηλότερες ακόμη και της νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και αφόρητα ποσοστά υγρασίας. Τέτοια που επιστρέφοντας σπίτι, για να βγάλεις το πουκάμισο που έχει γίνει ένα με το δέρμα, θα πρέπει να υποβάλλεις εαυτόν σε μια καθ' όλα λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Ο προγραμματισμός της χθεσινής φιλικής αναμέτρησης με την Ομόνοια δεν ήταν και η σοφότερη επιλογή από πλευράς χρόνου, αλλά για να είμαστε και ειλικρινείς δεν ήταν καν επιλογή. Επιβράβευση ήταν του πολύ ισχυρού “πράσινου” στοιχείου του νησιού, που αποτελεί παρά τα 1.000 χιλιόμετρα που μας χωρίζουν σε ευθεία γραμμή, ενεργό κομμάτι της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας”.

Ο Παναθηναϊκός βέβαια ολοκληρώνει την προετοιμασία του και βρίσκεται λίγο πριν την κρίσιμη ευρωπαϊκή στροφή για τους ομίλους του Europa League και την αφετηρία του εγχώριου πρωταθλήματος (αν και όποτε αρχίσει) και κατά συνέπεια δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει ως άκαιρη αγγαρεία τέτοια παιχνίδια πολλώ δε μάλλον, όταν αποτελούν αγωνιστικές ευκαιρίες για τις θεωρητικά δεύτερες επιλογές στο έμψυχο δυναμικό του.

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ "ΠΡΕΠΕΙ"

Και γι αυτό χθες υπήρξε αυστηρώς ανακόλουθος σε όλα τα “πρέπει” που μπορεί να εμπεριείχε το φιλικό στο Γ.Σ.Π της Λευκωσίας. Δεν ευχαρίστησε το πολυπληθές κοινό του που έδωσε το παρών και ξελαρυγγιάστηκε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, ενώ χειροκρότησε και την ομάδα μετά το τέλος του αγώνα παρά την αποκαρδιωτική εικόνα.

Και βέβαια δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αναμέτρησης, χωρίς οι απουσίες ή οι δοκιμές εκ μέρους της τεχνικής ηγεσίας να παρέχουν άλλοθι για τα πολύ χαμηλά επίπεδα ατομικής απόδοσης αρκετών από εκείνους που όφειλαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της συμμετοχής και να προβληματίσουν θετικά τον προπονητή τους.

Πέρα από τα προφανή, ότι δηλαδή δεν υπάρχει αντι-Ζέκα στο ρόστερ και όταν λείπει ο Πορτογάλος και τα τρεξίματά του, δεν υφίσταται δίδυμο στον άξονα με Λεντέσμα και η κατάσταση αντιμετωπίζεται μόνο με αλλαγή διάταξης ή ότι ο Μολέδο συνιστά βασικό πυλώνα στην αμυντική διάταξη και η απουσία του οδηγεί σε κατάρρευση, υπάρχουν και αρκετά ερωτηματικά σε ό,τι αφορά στην επάρκεια ή (πιο sic) την ετοιμότητα αρκετών στελεχών για να διεκδικήσουν φανέλα βασικού ή να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας έκτακτης ανάγκης.

ΗΧΗΡΕΣ ΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Ο Νάνο που τελικά παρέμεινε, συνεχίζει να απογοητεύει τόσο στην επιθετική του συνεισφορά για την οποία άλλωστε διακρίθηκε στον πρώτο του χρόνο στο “τριφύλλι”, όσο και για την ανασταλτική του ασυνέπεια και τα φθηνά λάθη στα οποία υποπίπτει ακόμη και σε στιγμές που δεν λειτουργεί υπό πίεση.

Η απουσία ισχυρής εναλλακτικής λύσης για τον Μέστο (σε καμία περίπτωση ο υπέρβαρος ακόμη Πορτογάλος Ρέις δεν αποτελεί τέτοια) θα κάνει τον Παναθηναϊκό να υποφέρει στο κακό φεγγάρι του Ιταλού.

Ο Μπουμάλ πολύ απέχει από τα στάνταρντς που τον έντυσαν στα πράσινα και δείχνει ότι η απώλεια της αυτοπεποίθησης που του πρόσφερε η φανέλα βασικού στον Πανιώνιο, του έχει κοστίσει. Γνωρίζαμε ασφαλώς ότι με τον Παναθηναϊκό δεν θα βρίσκει το ανοικτό γήπεδο και τις ευκαιρίες που είχε το παιχνίδι του με τον Πανιώνιο, ωστόσο έχει τα προσόντα και θα πρέπει να βρει σύντομα τα πατήματά του.

Ο Λέτο δεν είναι σε κατάσταση για να σηκώσει μόνος του το βάρος της παραγωγικής επίθεσης, θέλει την πάσα στα πόδια και δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να υπηρετήσει τη πάσα και παιχνίδι στον χώρο που θέλει ο Αντρέα Στραματσόνι.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ρέις-Ιβάνοφ θα το ξαναδούν μόνο όσοι είναι παρόντες στο εκπαιδευτικό διπλό στο “Γεώργιος Καλαφάτης”, αλλά η απουσία σημαδιών έστω βελτίωσης από τον Βούλγαρο χτυπούν καμπάνες και η τριπλέτα στην αμυντική διάταξη για τα παιχνίδια με την Μπρόντμπι είναι πλέον μονόδρομος.

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί να είναι τόσο προβληματικός ο Ιβάνοφ, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί αχίλλειο πτέρνα στα μετόπισθεν.

Σαφώς και δεν ήταν ο Παναθηναϊκός που θα παραταχθεί κόντρα στην Μπρόντμπι και είναι μάλλον υπερβολική η έγερση ερωτηματικών για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, εφ' όσον οι Μολέδο και Ζέκα είναι παρόντες.

Από την άλλη όμως δεν θα αποφευχθούν μακροπρόθεσμα τα αδιέξοδα, εάν προηγουμένως δεν αναζητηθούν λύσεις στην άμυνα (αποκτά χαρακτήρα κατεπείγοντος η επιστροφή του Σίλντενφελντ) και εναλλακτικές πηγές ενέργειας στη μεσαία γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στραματσόνι: "Αυτός δεν ήταν πραγματικός Παναθηναϊκός"
Ομόνοια - Παναθηναϊκός 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK