Εκκίνηση και Νοέμβριος τα κλειδιά

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στη Super League και αστειεύεται με τους λόγους των παραγόντων στην κλήρωση.

Εκκίνηση και Νοέμβριος τα κλειδιά
Νίνης-Μπεργκ-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Διαφεύγοντας από τις κοινότοπες διαπιστώσεις παραγόντων και προπονητών ότι "όλοι θα παίξουν με όλους και εντός και εκτός και... επί τα αυτά", η κλήρωση της Super League δεν μπορεί να αφήνει ανικανοποίητο τον Παναθηναϊκό, που αναζητά επιτέλους ένα δυνατό ξεκίνημα, ώστε να καθίσει στη θέση του οδηγού και όχι να καταδιώκει από τις πρώτες κιόλας στροφές του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου.

Χωρίς ντέρμπι στις πρώτες 7 αγωνιστικές του προγράμματος, ενώ έχουν προηγηθεί αναμετρήσεις των υπολοίπων ισχυρών μεταξύ τους, που συνήθως οδηγούν σε μοιρασιές βαθμών, οι “πράσινοι” έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία εκρηκτική εκκίνηση με μία σειρά αγώνων που έχει πολλές ομοιότητες μ' εκείνη της περιόδου 2009-2010, του τελευταίου τους δηλαδή τίτλου.

Δύο είναι οι ουσιαστικές διαφορές. Η πρώτη ότι τότε προηγήθηκε στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής η αναμέτρηση με την ΑΕΚ (0-1 στο ΟΑΚΑ), πριν παίξει την όγδοη (όπως και φέτος) με τον ΠΑΟΚ και την δωδέκατη (11η φέτος) με τον Ολυμπιακό.

Και η δεύτερη ότι έχουν αντιστραφεί οι έδρες των παιχνιδιών με τον "αιώνιο", δηλαδή τον υποδέχεται στον πρώτο γύρο και πηγαίνει στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το καλό στο φινάλε είναι ότι τις τελευταίες 4 αγωνιστικές, μετά από τον αγώνα του Φαλήρου, έχει μόνο ένα εκτός έδρας παιχνίδι, στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Και το αρνητικό στην αφετηρία ότι θα πρέπει μέχρι να πάει στην Τούμπα, να επισκεφθεί τρεις έδρες στις οποίες πέρσι πήρε μόλις 4 βαθμούς (νίκη στο Αγρίνιο, ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, ήττα στην Ξάνθη).

Αυτά όμως είναι -ούτως ή άλλως- τα παιχνίδια στα οποία θα πρέπει να κάνει φέτος τη διαφορά για να κόψει πρώτος το νήμα.

Πολύ κρίσιμος μήνας σε όλα τα μέτωπα, είναι ο Νοέμβριος, όπου εκτός των αλλεπάλληλων ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός θα έχει και τα παιχνίδια της 4ης και 5ης αγωνιστικής των ομίλων, είτε βρίσκεται στο Champions League είτε στο Europa League.

Το πρόγραμμα όπως διαμορφώθηκε έχει ως εξής:

31/10 ή 1-2/11 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

3-4/11 4η αγων. CH.L.

5/11 4η αγων. EU.L

7-8-9/11 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

21-22-23/11 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

24-25/11 5η αγων. CH.L.

26/11 5η αγων. EU.L

28-29-30/11 Ηρακλής-Παναθηναϊκός.

Και το αμέσως προηγούμενο δεκαήμερο όμως έχει στις 24-25-26/10 το ντέρμπι της Τούμπας και αμέσως πριν την 3η αγωνιστική των ομίλων, 20-21/10 για το Champions League και 22/10 για το Europa League.

Υ.Γ.1: Σε περιβάλλον νεκρικής σιγής απαρίθμησε τη σειρά καινοτομιών στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Μποροβήλος.

Θες να μην πίστευαν στ' αυτιά τους όσα άκουγαν, θες να κατάπιαν τη γλώσσα τους από τις πρωτοπόρες ιδέες που με ιδιαίτερο γλωσσικό τονισμό και χρωματισμό φωνής παρέθετε με καταιγιστικό ρυθμό, η αλήθεια είναι ότι το κοινό παρέμεινε αποσβολωμένο ακούγοντας τον πρόεδρο της Super League 2015 να παρουσιάζει την καινοτόμο (πριν από είκοσι χρόνια) προκήρυξη πρωταθλήματος της Premier League 1995 και όσο κι αν κανείς δεν το παραδέχεται ανοικτά, νοστάλγησαν τον Βασίλη Δανιήλ που τουλάχιστον ήταν 100 χρόνια μπροστά.

Την ώρα δε που ανακοίνωνε ότι αν η κροτίδα φτάσει από τη μία εξέδρα στην άλλη ή αν ομάδα οπαδών εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο, τότε ο αγώνας αυτόματα διακόπτεται, εκατοντάδες διακεκριμένοι επιστήμονες από άκρη σε άκρη των ελληνικών εδαφών έσκισαν τα πτυχία τους, αποδεχόμενοι ότι το βραβείο καινοτομίας 2015 του ανήκει αδιαμφισβήτητα και δικαιωματικά.

Υ.Γ.2: Λίγο αργότερα, θέση στο βήμα πήρε ο έτερος των προέδρων, Γιώργος Γκιρτζίκης, που χωρίς να κοπιάσει, μετέτρεψε τη σιγή, σε βουβό δάκρυ. Σε μια ιστορική ομιλία, που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από εκείνους τους δραματικούς μονολόγους του Ορέστη Μακρή στις αθάνατες ελληνικές ταινίες, ζήτησε να σταματήσει επιτέλους ο αδικαιολόγητος πόλεμος σε βάρος της Ομοσπονδίας και των άμεμπτου ηθικής μελών της και να προχωρήσουμε επιτέλους όλοι μαζί μπροστά.

Και ακόμη κι οι πιο κακόπιστοι οφείλουν να αναγνωρίσουν το μεγαλείο του ανδρός που δεν καταδέχθηκε ούτε μια στιγμή, ούτε σε μια τοσοδούλα αποστροφή του λόγου του, να "διαφημίσει" τις άοκνες προσπάθειές του στο διεθνές παρασκήνιο, για να αποτρέψει το ποδοσφαιρικό Grexit. Γι αυτό και οι περισσότεροι έσκυψαν το κεφάλι στο τέλος, την ώρα που σκούπιζαν ένα δάκρυ που αργοκυλούσε στο κόκκινο από ντροπή μάγουλό τους...

Διαβάστε ακόμη

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 1-3 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK