Επιλογές και αδιέξοδα

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για την αναβολή του ΔΣ της Super League και την αναμονή για την απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Επιλογές και αδιέξοδα

Αφού ανέβαλλαν το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας και απέφυγαν το τετ α τετ των προέδρων που θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε ξεκάθαρες τοποθετήσεις και τη δημόσια έκθεση για την όποια συνειδητή επιλογή, οι εμπνευστές του επαίσχυντου ανακοινωθέντος πέτυχαν δια της περιφοράς, την κατά πλειοψηφίαν ψήφισή του και αναμένουν από την ΕΠΟ να ξεροκαταπιεί την απαίτηση ομόφωνης απόφασης και να ορίσει διαιτητές για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Και αυτό θα γίνει πέραν πάσης αμφιβολίας. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι τουλάχιστον 4 ή 5 ΠΑΕ αρνήθηκαν να υπογράψουν το “κοινό ανακοινωθέν”, ενώ κάποιες ακόμη κρύφτηκαν πίσω από την “ανάγκη επανέναρξης των αγώνων και της προστασίας του προϊόντος”, προκειμένου να δικαιολογήσουν την άνευ όρων υιοθέτησή του.

Τώρα βέβαια ο Σάββας Θεοδωρίδης του Ολυμπιακού για παράδειγμα, θα πρέπει πλέον να απευθύνει διαρκώς δημόσιες και κατ' ιδίαν παραινέσεις στα ΜΜΕ, να μην εκθέτουν τους διαιτητές και τους βοηθούς που αδικούν τον Ολυμπιακό και το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ΠΑΕ που υπέγραψαν το σχετικό κείμενο, αλλά αν είναι για το καλό του ποδοσφαίρου, φανταζόμαστε ότι θα το υπομείνουν καρτερικά.

Αυτοί που δεν θα έχουν το ίδιο πρόβλημα είναι όσοι αρνήθηκαν να υπογράψουν, αλλά κατ' αυτόν τον τρόπο “τορπιλίζουν” ΚΑΙ το τρέχον πρωτάθλημα, αδιαφορώντας για την καταβαράθρωσή του σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις και αναλύσεις και αφιερώματα, που το θέλουν λίγο καλύτερο από εκείνο της Μπουτάν, μιας καθ' όλα συμπαθούς χώρας στα βάθη της νοτιοανατολικής Ασίας.

Διότι κατά τον ίδιο τρόπο που τα ΜΜΕ εκθέτουν δημοσίως την (κάποιες φορές και ύποπτη) ανικανότητα διαιτητών, έτσι και οι διαμαρτυρόμενες ΠΑΕ εκθέτουν διεθνώς την αναξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Από την άλλη βέβαια, το γιατί -κατά τον κ. Βούρβαχη- οι κακοί της υπόθεσης είναι αυτοί που δεν υπογράφουν το κείμενο-αίτηση επίσπευσης της αστυνομικής και δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης για την αποτρόπαιη επίθεση σε βάρος του Χριστόφορου Ζωγράφου και όχι εκείνοι που δεν υπογράφουν το κείμενο του ΠΑΟΚ για παράδειγμα, που ζητάει την επίσπευση της δικαστικής διερεύνησης του συνόλου των υποθέσεων που εξετάζει η Δικαιοσύνη, ώστε να εκλείψουν οριστικά όσα σκιάζουν το ελκυστικό προϊόν της Superleague, κανείς δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει, παρ' εκτός του ίδιου του κ. Βούρβαχη, αλλά παρέλειψε να το εξηγήσει.

Μ' αυτά και μ' αυτά βέβαια, το αδιέξοδο παραμένει και πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα θα γίνει της Μπουτάν (!), καλύτερο πρωτάθλημα από το δικό μας...

Υ.Γ.: Εφ' όσον το συμβούλιο αναβλήθηκε, μήπως θα έπρεπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που σκόπευε να εκθέσει τόσο ως προς ανάλογα περιστατικά βίας του πρόσφατου παρελθόντος για τα οποία η Superleague έκανε πρώτη πράξη τη “σιγή ασυρμάτου” που σήμερα αιτείται, όσο και ως προς σύγχρονες υποθέσεις παρατυπιών που η Superleague συγκαλύπτει, νοθεύοντας έτσι τον υγιή ανταγωνισμό στο ελκυστικό προϊόν της;

Ή μήπως θα περιμένει το επόμενο συμβούλιο, αν και όποτε οριστεί;

Διαβάστε ακόμη

Το πρωί της Πέμπτης η απόφαση για… μπάλα

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Δεν θα ανεχθούμε νέα προσπάθεια χειραγώγησης"

Κανονικά το πρωτάθλημα το τριήμερο

News 24/7

24MEDIA NETWORK