Ισονομία μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει την ποινή που επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της Super League στον Παναθηναϊκό και τη συγκρίνει με αντίστοιχες υποθέσεις του παρελθόντος (Ριζούπολη 2003, Νέα Σμύρνη 2005, ΟΑΚΑ 2012 κτλ.).

Ισονομία μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

(Το κάτωθι παραλήρημα αντενδείκνυται για οπαδούς, στρατολογημένους ή μη. Στηρίζει την εφαρμογή των νόμων και στέκει στο πλευρό της αθλητικής δικαιοσύνης για τις γενναίες αποφάσεις της. Διαθέτει πιστοποίηση ISO 14000 για την αναγνώριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν από τη δημοσίευσή του).

Σωστή, πέραν πάσης αμφιβολίας, η ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για τα έκτροπα της Λεωφόρου. Πιστή εφαρμογή των νόμων και των κείμενων διατάξεων και επιβολή των ανώτερων προβλεπομένων ποινών σε ό,τι αφορά στην αφαίρεση βαθμών και τον αποκλεισμό της έδρας, μ' ένα μικρό σκόντο στο χρηματικό πρόστιμο, αφού θα μπορούσαν να του επιβάλλουν και 200.000 ευρώ, αντί μόλις 100.000.

Το λάθος θα ήταν να επέβαλλαν μία ποινή δύο αγωνιστικών σε ουδέτερο γήπεδο, όπως έγινε με τα έκτροπα της Ριζούπολης το 2003 ή μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τα έκτροπα του 2011 στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ισονομία μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Όπως απόλυτα σωστή ήταν και η απόφαση για το ντέρμπι της περιόδου 2011-2012 που δεν ολοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, λόγω επεισοδίων μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας. Κατακύρωση του αγώνα στον Ολυμπιακό, αφαίρεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό για το τρέχον πρωτάθλημα και δύο βαθμών από το επόμενο.

Λάθος θα ήταν να μαζευτούν οι βουλευτές Α' και Β' εκλογικής περιφέρειας, να κλειστούν στο Δημαρχείο της Αθήνας και να απειλήσουν με απεργία πείνας, μέχρι να επιστραφούν οι -5 βαθμοί, όπως έγινε στον Πειραιά με τους -3, μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της Νέας Σμύρνης (και το παιχνίδι Πανιωνίου-Ολυμπιακού που δεν ξεκίνησε ποτέ) το 2005.

Τότε, οι 3 βαθμοί επιστράφηκαν και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιόδου 2004-2005 μ' έναν βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Όπως άλλωστε είπε τότε ο βουλευτής Ν.Δ. στην Α' Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος "πάνω απ όλους και όλα μπαίνει ο Ολυμπιακός. Για να μπορούμε να χαρούμε, όχι τα 7, αλλά τα 17 πρωταθλήματα που έρχονται και να φωνάζουμε ζήτω ο Ολυμπιακός". Το 'βλεπε. Το 'παιξε;

Ισονομία μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Δεν έχω καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, για το εάν η παραδειγματική τιμωρία του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και άλλων -πλην Ολυμπιακού- ομάδων, αποτελεί το φάρμακο δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Διατηρώ ωστόσο τη βεβαιότητα ότι η ατιμωρησία του Ολυμπιακού αποτελεί το αίτιο των εκτρόπων για τα οποία τιμωρούνται οι υπόλοιπες ομάδες.

Αναμφίβολα, οι Νόμοι είναι Νόμοι και πρέπει να εφαρμόζονται. Και προβλέπουν συγκεκριμένες ποινές, οι οποίες πρέπει να επιβάλλονται. Ακόμη κι αν υπάρχουν δεδηλωμένες πλέον εξαιρέσεις. Έστω κι αν αυτό διαταράσσει την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ας έχουμε ρε αδερφέ και μία συμμετοχή άνευ συναγωνισμού.

Για να σταματήσουν τα "γιατί ο Ολυμπιακός αυτό;" και "γιατί ο Ολυμπιακός εκείνο;" και "γιατί ο Ολυμπιακός έτσι ή αλλιώς"... Και οι υπόλοιποι να αποκτήσουν το κίνητρο της υπομονής, ανοχής και αυτοσυγκράτησης που πρέπει να επιδείξουν κάθε φορά που βρίσκονται απέναντί του, ώστε να μην υστερήσουν στον μεταξύ τους πλέον συναγωνισμό.

Άλλωστε από την περίοδο 2016-2017 παύουν να υφίστανται τα οφέλη των εγγυημένων ευρωπαϊκών εσόδων από την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, οπότε και ο αυτοσκοπός αυτοακυρώνεται. Πού ξέρεις; Μπορεί να δούμε να επιστρέφει και η ισονομία...

Διαβάστε ακόμη:

Αφαίρεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια της Λεωφόρου

Έγγραφο-ντοκουμέντο: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε ζητήσει κεκλεισμένων ή ματαίωση!

News 24/7

24MEDIA NETWORK