Φέρτε πίσω το ποδόσφαιρο!

Ο Δημήτρης Κριτής απαντά στα όσα έγραψε στο κείμενό του μετά τα γεγονότα της Τούμπας και ζητά πίσω το ποδόσφαιρο που αγάπησε.

Φέρτε πίσω το ποδόσφαιρο!

Το κείμενο της Μ. Πέμπτης ήταν ένα ξέσπασμα. Μ' έκαναν με την "ξετσιπωσιά" τους κι έβγαλα από μέσα μου όλα όσα κρατούσα τόσα χρόνια, όχι κρυμμένα από φόβο, αλλά από ντροπή. Ντροπή, γιατί ένιωθα βλάκας, που τα αισθανόμουν. Έφτασα να αναρωτιέμαι, μήπως τελικά δεν φαίνομαι απλά, αλλά είμαι κιόλας άνιωθος, παράταιρος, τελειωμένος μ...ας, ρε αδερφέ.

"Τι κάνεις ρε; Είσαι τρελός;"

Στο πρώτο μισάωρο είχα ήδη μετανιώσει για το υστερόγραφο. Ήξερα ότι θα παρεξηγηθεί και θα βρεθούν και δέκα - εκατό, "μπαγλαμάδες", που θα ξοδέψουν ένα τέταρτο από τη ζωή τους για να μου αφιερώσουν δυο αράδες του τύπου "Καλός μ...ας είσαι κι εσύ. Κατά τα άλλα δεν είσαι οπαδός, αλλά ανακουφίστηκες που είδες να κάνουν τα ίδια στον Ολυμπιακό. Χέσε μας ρε Κριτή. Στα ίδια σκατά κολυμπάς". Το ήξερα.

Και προβληματίστηκα είναι η αλήθεια. Σχημάτισα πάνω από πέντε φορές τα 8-9 από τα 10 νούμερα του σταθερού τηλεφώνου στη σύνταξη του Contra.gr για να πω στον Βλαχόπουλο "ρε συ Παντελή, σβήσε το υστερόγραφο. Άσ' το να πάει στο διάολο, θα χαθεί η μπάλα και το νόημα για όσα έγραφα από τις 7 το πρωί για να το πάρεις εσύ στις 10. Θα βρουν κάποιοι την αφορμή να γράψουν στα τέτοια τους όλα τα υπόλοιπα και να κολλήσουν εκεί".

Με πήραν τηλέφωνο και 3-4 συνάδελφοι για να μου πουν "Τι κάνεις ρε;; Είσαι τρελός;". Θέλετε το πιστεύετε, θέλετε όχι, δεν με κλόνισαν. Οι ίδιοι ξέρουν πολύ καλά και πώς σκέφτομαι και πώς αντέδρασα στην καλοπροαίρετη κουβέντα τους. Κι αν θέλουν ας μιλήσουν. Από μένα έχουν το ελεύθερο.

Γιατί να φοβηθώ ρε μάγκες και ποιόν; Σ' ένα σάιτ που μέχρι πέρσι, πρόπερσι, απέφευγε αρτηριοσκληρωτικά να ενσωματώσει τη δυνατότητα του αναγνώστη να σχολιάζει τα κείμενά μας, όχι γιατί φοβόταν την κριτική που ούτως ή άλλως δεχόταν με e-mails και την εκτιμούσε, αλλά γιατί δεν ήθελε να δώσει βήμα στους χάχες που βρίζουν ή πανηγυρίζουν χωρίς καν να διαβάσουν το κείμενο, μόνο από τον τίτλο που ήταν στην κορυφή, το συγκεκριμένο σχόλιο δέχτηκε 8.500 "επιδοκιμασίες" μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Την απάντηση την έδωσε το μισοάδειο Καραϊσκάκη

Θέλετε να πιστεύετε ότι δέχθηκε κάποιο mass attack από τη Θύρα 13; Σας λέω εγώ: χεσμένο μ' έχουν! Δεν τους έκανα ποτέ αβάντες, ούτε μου έκαναν κι αυτοί. Δεν θα τους κάνω και δεν περιμένω το παραμικρό. Πιθανότατα δεν το χρειάζονται και δεν το θέλω κι εγώ. Αλλά αν πραγματικά το πιστεύετε, θα πρέπει να μου εξηγήσετε τα 12 friend requests που δέχτηκα μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (11.30 το βράδυ) στο facebook από δεδηλωμένους φίλους του Ολυμπιακού, με ερυθρόλευκες το 90% των φωτογραφιών τους στο profile, για να μου πουν οι 4 από αυτούς, μέσες άκρες, ότι "Δεν είμαι υπερήφανος γι αυτά που γράφεις, αλλά γιατί να το παραδεχτώ όταν εσείς θέλετε να βγάλετε κάλπικους τους μισούς μου τίτλους; Για μαλάκα με περνάς;".

Δεν έχουν σημασία οι απαντήσεις μου. Την απάντηση δεν την έδωσαν μόνο αυτοί. Την έδωσε φέτος το γήπεδο Καραϊσκάκη. Δεν ήταν μισογεμάτο. Μισοάδειο ήταν διαρκώς. Αυτοί που κάποιοι αρέσκονται να τους αποκαλούν πρόβατα, προφανώς αποφάσισαν να... βελάζουν αλλού και όχι στο φαληρικό γήπεδο. Και στον τελικό του κυπέλλου δεν έφυγαν για να προλάβουν τον τελευταίο συρμό. Έφυγαν για να προλάβουν να αναπληρώσουν εποικοδομητικά τις ώρες που έχασαν στο ΟΑΚΑ. Αδιαφορώντας πλέον αν οι διαιτητές εξυπηρετούν κατά παραγγελία ή με ευλαβική πρωτοβουλία, την ομάδα τους.

Άλλωστε διαπίστωσαν, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, ότι δεν το χρειάζεται κιόλας και σιχτίρισαν. Κουράστηκαν να διαβάζουν για ζούγκλες και να περιμένουν την ανταπόδοση, αηδίασαν να προσπαθούν να μιλήσουν για ποδόσφαιρο και να ακούν "τι μιλάς εσύ ρε;"...

Γιατί, μήπως γέμισε φέτος η μισή σε χωρητικότητα "Λεωφόρος"; Ή μήπως γέμισε η Τούμπα για τον διεκδικητή μετά από χρόνια ΠΑΟΚ;

Φέρτε πίσω το ποδόσφαιρο!

Το ποδόσφαιρο που κάποιοι έφτιαξαν, μας απομάκρυνε και μας έκανε εχθρούς και όχι οι ομάδες από μόνες τους. Οι ομάδες προϋπήρχαν όλων ημών και το ποδόσφαιρο υπήρξε καλύτερο και μπορεί να ξαναγίνει. Κάποιοι το απόλαυσαν. Κάποιοι δεν το γνώρισαν ούτε από τα βιβλία. Βλέπετε, δεν υπάρχει εκείνο το ποδόσφαιρο στα βιντεάκια του Dailymotion και του Youtube. Δυστυχώς...

Κι αν υπάρχει δηλαδή, θα πρέπει να ψάχνεις δεκάδες ώρες και με εκατοντάδες φράσεις-κλειδιά για να βρεις τα Ολυμπιακός-Καλαμάτα και Παναθηναϊκός-Εδεσσαϊκός με 65.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ. Που πήγε όλος αυτός ο κόσμος;

Όσο λοιπόν οι Ολυμπιακοί που δυσανασχετούν, βαφτίζονται "κρυφοβάζελοι" και οι Παναθηναϊκοί που λένε ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερες μονάδες, "κρυφόγαυροι", όσο υπάρχουν "ποδοσφαιρόφιλοι" που χαίρονται γιατί ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Άρης βολοδέρνουν στις μικρές κατηγορίες, θα έχουμε το ποδόσφαιρο που εκείνοι θέλουν.

Υπάρχει και η από δω πλευρά

Όσο δεχόμαστε καρτερικά ότι αποτελούμε πλειοψηφία μεν, σιωπηρή δε και επιτρέπουμε σε δήθεν ηχηρές ή ισχυρές μειοψηφίες, ανεξαρτήτου χρώματος, να κουμαντάρουν το ποδόσφαιρο που αγαπάμε, θα μας το στερούν. Όσοι αποφάσισαν να τους το χαρίσουν, ας κάνουν ένα βήμα πίσω. Δεν είναι κακό. Οι υπόλοιποι ΦΩΝΑΞΤΕ. Αν το αγαπάτε το ποδοσφαιράκι, όπως λέτε, ΦΩΝΑΞΤΕ. Και θα εκπλαγείτε από τη δύναμη της φωνής σας. Γιατί πολύ σύντομα θα δείτε να ενώνουν τη φωνή τους μαζί σας και αρκετοί εγκλωβισμένοι στο σημερινό μίζερο προϊόν του "νόμου του ισχυρού", του "οφθαλμόν αντί οφθαλμού". Φτάνει να αντιληφθούν ότι υπάρχει κι η από δω πλευρά. Σηκώθηκε από τον καναπέ και θέλει πίσω το ποδόσφαιρο που αγαπά. Δεν τους το χάρισε από κει.

Και πάλι Καλή Ανάσταση σε όλους!

Διαβάστε ακόμη:

Παντελής Βλαχόπουλος: Παίκτες για γέλια και για κλάματα

Σταύρος Καραΐνδρος: Να φύγω να βρω την ηρεμία μου

Θέμης Καίσαρης: Με φωτιά και με μαχαίρι

Νίκος Γιαννόπουλος: Σήψη, βία, παρακμή

Κώστας Κεφαλογιάννης: Το άλλοθι της Ριζούπολης

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Η πρόκριση των μπράβων

Σάκης Γκίνας: Πλήρες μενού

Δημήτρης Κριτής: Όταν πέφτω από τα σύννεφα

News 24/7

24MEDIA NETWORK