Και τώρα οι προπονητές

Εάν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο, το πενταετές πλάνο ανάπτυξης που υποσχόταν κάποτε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με την πρόσληψη του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, θα βρει επιτέλους τον δρόμο του αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Τόσο στην εξέδρα των επισήμων, όσο και στο χορτάρι. Γράφει ο Δημήτρης Κριτής.

Και τώρα οι προπονητές
INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Δώνης είναι κοντά στην υπογραφή νέου τριετούς συμβολαίου συνεργασίας με την ομάδα που τον ανέδειξε, ο Μπεργκ προανήγγειλε ουσιαστικά τη συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες κι έτσι ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος ανανεώσεων-επεκτάσεων-αναπροσαρμογών, με τα περισσότερα πλέον συμβόλαια της νέας γενιάς να ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2018, δηλαδή πέντε χρόνια μετά την έναρξη συνεργασίας με τον σύλλογο, το καλοκαίρι του 2013.

Και σειρά έχει το προπονητικό επιτελείο. Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτού του πλάνου. Δύσκολο όχι με την έννοια του παζαριού, της διαπραγμάτευσης για να επιτευχθεί συμφωνία. Δύσκολο εξ ορισμού ήταν, εκτός κι αν θυμάστε πολλούς προπονητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έκλεισαν πενταετία στην ίδια “ηλεκτρική καρέκλα”.

Η σειρά του Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου και οι άμεσοι συνεργάτες του, λοιπόν, θα κληθούν να συζητήσουν την αναπροσαρμογή και επέκταση των συμβολαίων τους με τον Παναθηναϊκό, επίσης έως το καλοκαίρι του 2018. Έχουν εν ισχύ συμβόλαια έως το καλοκαίρι του 2016. Μία συμφωνία, που είχε χαρακτηριστεί ρίσκο, ως προς την προσδοκώμενη διάρκειά της, με δεδομένο ότι ήταν η πρώτη προπονητική αποστολή πρώτης γραμμής που αναλάμβανε ο Έλληνας τεχνικός.

Ωστόσο τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται στο “Γεώργιος Καλαφάτης” κρίνονται ικανοποιητικά και ασφαλές δείγμα, ώστε να συμπεριληφθούν τα μέλη της προπονητικής ομάδας στο μακροπρόθεσμο πλάνο και να προχωρήσει με την ανατολή του νέου έτους η διαδικασία επέκτασης της συνεργασίας με παράλληλη αναπροσαρμογή των οικονομικών της όρων.

Και οι άλλοι

Ο Γιουσέφ Φος δηλώνει ικανοποιημένος, τόσο από τη συνεργασία του με το “τριφύλλι”, όσο (και κυρίως) από την εξελικτική πορεία του ρόστερ που στήθηκε στο προπερασμένο καλοκαίρι. Τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν θα είχε αναστολές στην επέκταση της συνεργασίας.

Στην περίπτωση του Στιβ Ρούτερ ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια, με μοναδική διαφορά την εύλογη φιλοδοξία να επιστρέψει στην πατρίδα του ως πρώτος προπονητής, εάν κι εφ' όσον υπάρξει σχετική πρόταση. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό ο,τιδήποτε σχετικό, ούτε καν πρόθεσή του να δρομολογήσει μια τέτοια εξέλιξη προτεινόμενος μέσω εκπροσώπου σε ομάδες της Championship και League One, ;όπου βεβαίως διατηρεί ένα καλό όνομα.

Από κει και πέρα, υπάρχει και ο νεότερος σε χρόνο ένταξης στην ομάδα, Χενκ Χέρντερ, που μπορεί να λειτουργήσει ως μπαλαντέρ, σε ό,τι αφορά στην πρώτη ομάδα. Ο Ολλανδός κόουτς, μπορεί για την ώρα να εστιάζει στην ποδοσφαιρική ακαδημία του “τριφυλλιού”, αλλά τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί (δεν το αποκλείει ούτε ο ίδιος) στο μέλλον.

Δεν ξέρω αν και ποιοι (ή πόσοι) μπορούν να εγείρουν αμφιβολίες ως προς την ικανότητα του προπονητικού επιτελείου να διαχειριστεί υψηλότερα στάνταρντς δουλειάς και στόχων, αλλά σίγουρα ανάμεσά τους δεν βρίσκονται οι Γιάννης Αλαφούζος, Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος, που πιστεύουν ότι το όποιο ταβάνι της προπονητικής ομάδας πολύ απέχει ακόμη από το σημερινό εξελικτικό ακόμη στάδιο και δείχνουν να εμπιστεύονται τα ίδια ακριβώς πρόσωπα και στα επόμενα βήματα εδραίωσης σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Ελλάδα και διεκδίκησης υψηλότερων θέσεων στην ευρωπαϊκή ιεραρχία.

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

Μία παράμετρος που θα κρίνει πολλά στο συγκεκριμένο θέμα, ένθεν κι ένθεν, είναι η σύμπλευση στο κεφάλαιο της ενίσχυσης του ποδοσφαιρικού τμήματος, όχι τόσο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο όπου τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά, αλλά κυρίως του καλοκαιριού, οπότε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει υποσχεθεί στα μέλη της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας” μπάτζετ τέτοιο που θα διευκολύνει την απόκτηση ποιοτικών λύσεων για την κάλυψη διαπιστωμένων κενών. Και η προεργασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Διαβάστε ακόμη:

Κανονικά τα έργα στη Λεωφόρο

Μπεργκ: "Σε λίγες μέρες τα νεότερα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK